Thierry Mugler Angel edp – parfümkritika

Elérkezett az ideje, hogy a sokakat megosztó ?Angyalkánkról? is szülessen egy hosszabb cikk. Sokan rajonganak érte és legalább ennyien utálják Thierry Mugler Angel-ének edp változatát. Az első Angel 1992-ben jelent meg és azóta is töretlenül hódít. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a világ leghíresebb parfüm díjátadóján a FiFi Award-on a Hall Of Fame kategóriát 2007-ben megnyerte (15 évvel a megjelenése után!!) Hiába az azóta megjelent tengernyi sok flankere, mégis az első Angel maradt a legnépszerűbb. Az illatot megalkotó ?orrok? Olivier Cresp és Yves de Chirin voltak. És hogy én hogy állok az Angel-lel? Másokon nem tudom elviselni, sok, zavar, nyomaszt, hamar telítődök vele, saját magamon viszont nagyon szeretem.

chicaloca-angel

Most biztos sokan felkapjátok a fejeteket?Angel-t nyáron????? Igen, épp egy ilyen napom volt, az idő váltakozott, eső, szél, napsütés, szeszélyes idő, szeszélyes világ, szeszélyes emberek, életem legnehezebb és legtöbb problémával teli nyara. Mi kell ilyenkor, ami feldobja az embert, és messzire röpít egy meseszerű világba? Egy nap gondtalanságot akartam, beültem a kocsiba és elindultam, egyszerre sütött a nap és szakadt az eső, bekapcsoltam Rolling Stones-nak a Get off my Cloud című számát?.és hamarosan jött az Angel-es feeling és a felszabadultság. Az Angel-ben fellelhető ethyl-maltol totálisan túladagolva? Aznap erre volt szükségem, nem is gondoltam, hogy pont nyáron fogom az Angel-t magamra fújni és írni róla, de akkor minden adott volt ehhez, 1 napra ki tudtam kapcsolni a gondokat és az ethyl-maltol biztonságot és boldogságot sugárzó illúziójának a felhőjébe burkolóztam, mert ez az összetevő, amit az Angel-ből finoman szólva nem spóroltak ki.

nomadic-shooting-stars-25ml-and-50ml-refillable-and-non-refillable-eau-de-parfum

Minden nagyon vattacukros, nagyon karamellás illatért ez a vegyület a felelős a parfümökben. De, hogy az összetevőket egy kicsit jobban megismerhessük, és ne csak arra emlékezzünk, hogy az Angel egy karamellás vattacukorfelhő, bemutatnám ennek az összetett illatnak a többi elemét is. Már a fejjegyben is feltűnnek az édes jegyek, a kókusz, a vattacukor és a sárgadinnye egy kis friss bergamottal és naranccsal, na meg az extra nőies jázminnal karöltve. Jó kis kezdés igaz? 😉 A szívjegyben mindezt egyre ütősebb összetevőkkel fejelték meg, így került bele orchidea, szilva, rózsa, szeder, vörös bogyós gyümölcsök, gyöngyvirág, sárga- és őszibarack, csábító, krémes méz, és a legerőteljesebb természetes afrodiziákum, a jázmin?.a fejjegy után még egy dózisban. Az igazi édességbomba, a tömény boldogsághormon pedig az alapjegyben bontakozik ki. A vanília, karamella, fekete csoki, pacsuli, fehér pézsma, ámbra és a tonkabab és a belőle kinyert coumarin együttes illata a garancia, arra, hogy még egy igazán rossz napot is fel lehet dobni.

Ti szeretitek az Angel-t? Használjátok?

 

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter