Kedvenc Chanelünk nyáron is

Chanel örök, azt hiszem ezt minden túlzás nélkül mondhatom. A világon az egyik legtöbb rajongóval rendelkező parfümház méltán ismert, vannak illataik, amiket főként csak a nevük miatt vesznek, vannak, amik elképesztően finomak, de mindre jellemző az a magas minőség és luxus, amit a Chanel hivatott képviselni. Legyen szó bármely illatukról szofisztikáltság, nőiesség, luxus és elegancia jellemzi mindegyiket, legyen az egy nagyon jól hordható vagy akár a nehezebben viselhető illataik egyike. A Chanel mindig is kiemelkedett a designer parfümök közül és eddig már 59 csodálatos illattal örvendeztették meg a rajongóikat.

259143-Zoom

Egyik legnépszerűbb illatuk a Coco Mademoiselle, melynek edp változatásról már olvashattatok korábban. Most, hogy nyár van a könnyedebb és kicsit más edt változatról szeretnék írni, mely személy szerint nekem sokkal jobban tetszik, mint az edp. Az illat parfümőre az a Jacques Polge, aki a cég sok-sok további illatát is megalkotta. Az edt változat 2002-ben látott napvilágot, sokkal könnyedebb, mint az edp, így kitűnő választás nyárra. Nem sok, nem nehéz, maximális elegancia nyári köntösben. A Coco Mademoiselle edt-hez sokszor szokták hasonlítani a Shiseido Zen-t, és valóban van a 2 illat között hasonlóság, bár ezen nincs miért meglepődni, hisz vannak benne azonos összetevők. A hozzáértő orr azonban meg tudja különböztetni a 2 illatot egymástól. Kicsit sajnálom, hogy a fejjegyben található calabriai bergamott, szicíliai grapefruit és narancs az első néhány perc elteltével nem maradnak meg jobban az illatban, hisz annyira finom, elegáns citrusos jelleggel bírnak. Persze így is nagyon szeretem és így is nagyon nyári, a számomra túl édes edp változathoz képest.

Chanel-Coco-Mademoiselle-L?Extrait

A szívjegyben a rózsának és az itáliai jázminnak köszönhetően egy elképesztően nőies illatot kapunk, amit a licsi játékosságával bolondítottak meg. Ez az illat, ami egyben elegánsan nőies, mégis közben ártatlan és fiatalos, talán ezért ez az egyik kedvencem a Chanel-ek közül. Talán az alapjegy elemei teszik leginkább hasonlóvá az edp-hez, bár itt is vannak azért kisebb-nagyobb eltérések. A fás-nyárias vetiver a pacsulival karöltve és tökéletes arányban keverve teszik annyira tökéletessé a Coco Mademoiselle edt-t. Továbbá a fehér pézsma és a vanília sem hiányozhattak, általuk segítve elő a tökéletes nőiesség kifejeződését. Nekem ezen a nyáron ez lett a kedvenc Chanelem. És nektek? Szeretitek a Chanel illatait? Ilyenkor nyáron viselitek valamelyiket?

Szylwy



4 thoughts on “Kedvenc Chanelünk nyáron is”

  • Érdekes, az Allure sorozatból nekem a Sensuelle jött be nagyon. Sosem felejtem el, pont volt nálam egy kis mintában és éppen a H&M-ben próbálgattam ruhákat, majd gondoltam, hogy frissítek magamon, és 1-2 fújást tettem magamra az Allure Sensuelle-ből…kijöttem az öltözőfülkéből és hallom a hátam mögött, hogy két tini azt mondja, húú érzed, milyen “nyanyaszag” van? 😀 Pedig akkor még én is jóval fiatalabb voltam…

  • 🙂 hát manapság már eléggé megosztó illatnak számít, különösen a rengeteg virágos-gyümölcsös-édes parfüm mellett.

  • Egyszer kipróbáltam a parfümériában a Chanel No 5-t. Nos nekem olyan volt, mintha összekeverték volna a rovarírtót egy lejárt szavatosságú nagymamás parfümmel.

  • Nekem az Allure EDP a mindenem. Ennyire kifinomult, nőies, és addiktív parfümmel alig találkoztam. Nyáron viszont valamiért nem kívánom, szerintem úgy október körül veszem elő ismét.
    A Mademoiselle nem az én világom, és sajnos egyre gyakrabban “jön szembe” bárhol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter