Czech & Speake No 88 – parfümkritika

Szeretem a Czech & Speake termékeit, annyira letisztultak és tradicionálisak. A brit céget egyébként 1978-ban alapították. Eredetileg fürdőszobai luxus termékekre specializálódtak, majd 1980-ban megjelent az első illatuk is, a No 88, mely ennek a cikknek a főszereplője. A cég első üzlete Londonban, a Jermyn Street 88 szám alatt volt, innen kapta nevét a címben szereplő cologne. Jelen esetben egy oly annyira időtálló klasszikus, komplex, aromás és természetesen rendkívül férfias illatról beszélünk, mely napjainkban is nagy népszerűségnek örvend.

cat9

Bár a brit tradíciók nagy mértékben jelen vannak benne, kicsit sem mondható egy hűvös, rideg illatnak. A fejjegy bergamottjából olyan sokat nem veszünk észre, ez éppen, hogy csak megmutatja magát. A szívjegyben a fehér akác, rózsa, frangipani, geránium és cassia viszont már sokkal dominánsabb. Utóbbi kifejezetten földessé és aromássá teszi az illatot. A klasszikus brit elegancia jegyében olyan szépen és ízlésesen bontakoznak ki a virágok benne, hogy ez az illat tökéletes választás, ha valahol konszolidáltan, hétköznapian, de mégis elegánsan kell megjelenni. Tipikus esete annak, amikor a hétköznapokban szeretnénk magunkat meglepni, kényeztetni valami abszolút minőségivel. Amikor nem akarjuk épp a világot megváltani, vagy egy esti rendezvényre/alkalomra menni, akkor pont a No 88 az, ami épp annyi luxust csempész a hétköznapokba, hogy különlegesnek érezzük magunkat és mások is annak érezzenek minket. Különösen tetszik benne, ahogy az alapjegy szantálfája és vetivere, meleg, fás, száraz és nagyon jól hordható illattá teszi a No 88-t. Ezeket a jegyeket én már rögtön kifújás után érzem, és több óra elteltével is szinte teljesen ugyanazt az illatot hozza. A klasszikus dolgokat kedvelő férfiaknak kifejezetten telitalálat, ez nem a feltűnősködés és hivalkodás illata. Olyan kifinomult és stílusos, mint egy szép oldtimer autó, egy Bentley vagy Rolls Royce ahogy szépen kimérten elhalad előttünk, mi pedig csak bámuljuk, csodáljuk és maximálisan értékeljük.

További Czech & Speake cikkeket itt olvashattok.

Ha pedig kedvet kaptak a férfi parfümrajongók a No 88-hoz, akkor a Madison Parfümériában meg tudják vásárolni.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter