A hónap illata ? július

Kedvenc évszakom lassan véget ér, még mielőtt elkezdődhetett volna. Az idei nyár valahogy sehogy sem volt az igazi, eső, és az átlagnál rosszabb idő, felhők és borús idő. A kedvünket persze nem hagyjuk elrontani és persze sosem adjuk fel a reményt, hogy egyszer, karácsonyig tartó 30 fok, napsütés és nyár lesz. 🙂

0462

Júliusra igyekeztem egy igazán nyári illatot keresni, így esett a választásom egyik nagy kedvencemre a Czech & Speake Oxford & Cambridge-re. A brit cég azzal vált ismertté, hogy a fürdőszobai tisztálkodást emelte a luxus szintjére. Mivel nemrég virágoztak le a levendulamezők és amúgy nagy levendularajongó vagyok, így nagy örömömre szolgált, amikor 2 évvel ezelőtt megismertem az Oxford & Cambridge-et.A lehető legtisztább, legélethűbb, legfinomabb levendulaillat, mely parfümben megjelenhet. Vagyis nem is parfüm, hanem cologne, azaz kölnivíz, így aztán még alkalmasabb a nyári használatra.

Czech_Speake_Oxford_and_Cambridge_blend_1

Akkor térjünk is a lényegre, ezt az illatot nagyjából 2 éve használtam utoljára egy napsütés, meleg és kifejezetten száraz nyáron. Akkor engem a tengerpartra, a mediterrán növényekkel keveredő levendulaillatra emlékeztetett, és akkor a mentát nem éreztem benne. Most más a helyzet, midennapos óriási esők, hideg, borongós, szomorú nyár és az illat is egy kissé máshogy viselkedik, bár számomra ugyanolyan kedvenc, mint eddig. Ezen a hűvös júliuson a fejjegyben a rozmaring és bergamott friss fűszeres illata mellett a mentát is érzem, unisex jellege ebben az időben is teljes mértékben érvényesül. Nagyon szeretem magamon is ezt az illatot, de a főként maszkulin vonalat erősen képviselő Czech & Speake úgy állította össze, hogy férfiaknak is fantasztikus viselet.A főszereplő, a levendula a szívjegyben bontakozik ki, és olyannyira tisztán érződik, mintha egy levendulamező kellős közepén sétálnánk. Sajnos a levendula már levirágzott Magyarországon, de aki még június végén ellátogatott valamelyik nagy levendulamezőre, az tökéletesen tudja miről beszélek, milyen érzés a végtelen lila levendulamező illata és látványa. Én idén jártam először levendulamezőn, teljesen lenyűgözött. Az ott érzett illat, amit nagyon nehéz üvegbe zárni és teljes valójában úgy megjeleníteni, hogy ne legyen mesterkélt az illat. A brit cég zsenialitása pont ebben rejlik, ahogy többi illatuk is pl. a Neroli vagy a Mimosa és abszolút eredeti és élethű, így az Oxford & Cambridge is pont ennyire tükrözi a valós, megnyugtató, tiszta levendulaillatot. Az alapjegyben a lezárást szantálfával és tölgyfamohával oldották meg, ami szépen kiemeli a fás jelleget. Tradicionális, igazi profizmust nyújtó cég lévén, az illat időtálló, meg sem mondanánk róla, hogy 1994-es. Optimizmusomat előszedve ebben az illatban pompázva, bizakodva várom, hátha megérkezik végre a nyár és sosem múlik el. Levendulaimádó Hölgyek és Urak, ha nyárra is kell valami, ami a klasszikus minőséget képviseli akkor célozzuk meg a Madison Parfümériát, hisz ez az egyetlen hely, ahol Magyarországon beszerezhetjük kedvenc levendulás illatunkat.

Szylwy

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter