Svensk Parfym – a svéd niche különlegesség

Akihez közel áll a svéd minimalista, letisztult design, a természetközeliség, maga a svéd kultúra, az ne habozzon, és fedezze fel a Svenks parfümházat. Épp most ünnepli a márka az egy éves fennállását, szépen csöndben nagy rajongótábort nyert meg magának, pusztán azzal, hogy a letisztult illatvilágot kedvelők szájról szájra adták a híreket a Svenks parfümökről. Nem nehéz szerelembe esni, még akkor sem, ha épp nem áll közel hozzánk a svéd kultúra, hiszen a Svenks parfümök azt a fajta niche minőséget, unikális illatélményt nyújtják, amelyet csak a legjobbak ebben a kategóriában!

A márka mögött Henrik Lestréus parfümőr áll, aki szívügyének érzi, hogy illatba öntse hazája, Svédország minden ízét és zamatát. Ha azt mondom, hogy különleges olfaktív utazásban van részünk, akkor nem tévedek. A márka első triója Virkle, Prakt és Stilla volt, melyet nemrég követett En, Sadel és Skyming. Sajnos én csak az első parfümhármast tudtam kipróbálni, de majd elepedek az új illatokért is, sőt, mint megtudtam, nyáron újabb illat is érkezik a kollekcióhoz.

Lássuk a három illatot!

Kezdem is a kedvencemmel: Prakt. A Prakttal találkozni olyan volt, mint elmerülni gyermekkorom emlékeinek tengerében. Emlékfoszlányok, ízek, hangok és színek mind mind csak úgy tódultak a Prakt illatától. Megnyugtató, mégis erőteljes illat, amely olyan komfortot nyújt viselés közben, mint kevés más parfüm. A főszerep abszolút a lehető legnyersebb feketeribizli levélé és magáé a feketeribizlié. Az a fajta friss mégis zamatos akkord, amely e két jegyből tevődik össze: imádni való! Mindezt egy vízgőzben párolgó fás alapokra helyezték, hozzá pedig egy leheletnyi rebarbarát, amelyet frissen húztak ki a földből. Minden nyers, de minden harmonikusan összefonódik, s hihetetlenül békés, megnyugtató, természetközeli illattá fonódik össze, s egész nap kitart. Imádom, nem tudom már máshogy ragozni.

Stilla képviseli azt a friss, reggeli, harmatos levegőt, amelyet Svédország lankáin érezhetünk. Erőteljes, komplex fás akkordok csendülnek fel, melyet nagy adag levendula frissít fel. Valahogy úgy képzelem el, hogy egy kis erdei fakunyhó tornácán üldögélek, egy kristálytiszta helyi tó partján, a tornác alatt levendula bokrok ontják intenzív, aromás illatukat. Levendulaillatok kedvelőinek kötelező!

Sajnos még sosem voltam Svédországban, de azt tudom, hogy a fa megmunkálása nagy hagyomány náluk. A Virkle (magyar jelentése fűrészáru, szálfa) olyan mint egy barátokkal eltöltött vidám nap, málnát csipegetünk egy jó kis túra után az erdei pihenőben, s csak hallgatjuk a közeli patak csobogását. A Virkle-ben gazdag fás jegyek mellett a málna kapott főszerepet, melyet pézsmával puhítottak le. Lágy, bőr közeli, természetes illat.

Drágáim, június 1-8 között ingyen kiszállítanak bárhova, most érdemes beszerezni például a két mintacsomagot, amelyben 3×5 ml fújós parfümminta van, ami körülbelül 15.500 Ft, de ha csak 1-1 darabot rendeltek egy adott parfümből, akkor az 5 ml mini parfüm ára 5100 Ft körül van. Használjátok ezt a kódot: BDAY1 

A márka honlapján tudtok mazsolázni: svenskparym.se

Szívből ajánlom a Svenks parfümöket, nagyon boldog vagyok, hogy felfedezhettem ezeket az illatokat. Nálam abszolút nyerő a Prakt, olyannyira, hogy 2017 egyik legjobb illata lett a blogon! <3 Itt olvashattok egyébként a tavalyi kedvenceimről. 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter