Puredistance – luxus a javából

Niche parfümrajongók figyelem!!! A parfümgyártás felső kategóriáját képviselő Puredistance parfümházat, valamint a Puredistance I. és Black nevű illatukat már bemutattuk, de van még 3 csodás parfüm a tarsolyukban, amiről épp itt az ideje, hogy szót ejtsünk.

53001

Kezdjük is rögtön a Puredistance M-mel. Hogy unisex? Neeem, egy kicsit sem, én inkább a “man” szóból eredeztetném a parfüm kezdőbetűjét, mely egy misztikus, luxust sugárzó, nagyon kifinomult, csábító férfiparfümöt rejt. Engem teljesen elbűvölt. A fejjegyben felbukkanó amalfi citrom és bergamott külön a kifújáskor nem érződik, nem citrusos illatot jelenít meg, hanem szépen egybeolvad a többi összetevővel. A szívjegyben a vanília, rózsa és jázmin már sokkal meghatározóbb, ám a parfüm igazi valóját az alapjegy elemei adják. Így aztán az enyhén édeskés illat fás-fűszeres-bőrös jellegűre vált át, a fahéjnak, szegfűszegnek, vetivernek, pacsulinak, tölgymohának, labdanumnak, szegfűnek, fás- és bőrös jegyeknek valamint a pézsmának köszönhetően. Hogy mire asszociálok? Egy hosszú ciprusokkal szegélyezett toszkán birtokról kihajt egy gránitszürke Maserati Granturismo, melynek vadonatúj belső teréből a friss bőrkárpit illata árad. Ez a parfüm erre emlékeztet, viselője pedig tökéletes összhangban van, ezzel az előbb megjelenített képpel. Egy határozott, markáns arcú férfi száll ki a kocsiból, titokzatos, jól öltözött és karizmatikus egyéniség. Egy személy és egy hozzá tartozó “világ”, melyet tökéletesen képvisel a Puredistance M.

Opardu1

Hogy álltok a vintage illatokkal? Ha szeretitek őket, különösen azokat, melyekben bővelkedik a tubarózsa, akkor az Opardu-t ajánlanám figyelmetekbe. Rajtam a Puredistance I is nagyon erőteljes volt, de az Opardu egy még intenzívebb illat, a főszereplő, a tubarózsa már rögtön a fejjegyben megjelenik, erőteljes orgonás, rózsás és gardéniás jegyekkel kiegészítve. A tubarózsa és az orgona már a kifújástól érződik, és végig meg is marad. Nem kevésbé meghatározó a szívjegy jázminja egy kis szegfűvel kombinálva. A 24 órás hatást pedig az extra intenzív illatú heliotrope garantálja, mely egy kis cédrusos kíséretet kapott. A végeredmény, vintage, érett, magabiztos, nosztalgikus érzéseket keltő illat.

Puredistance Visual

Ha az előzőnél egy visszafogottabb, ám szintén extra-tartós, letisztult Puredistance illatra vágyunk, akkor az Antonia a tökéletes választás. Természetesen ez is 25%-os parfümolajból készült, épp ezért oly gazdag és telt hatású, illatjegyei miatt viszont sokkal könnyedebb, mint az Opardu vagy a Puredistance I. A rózsa, íriszgyökér, ylang-ylang és jázmin a főbb meghatározói, ezek adják virágos-földes illatát. A borostyán és galbanum a szívjegyben szépen fokozatosan bontakoznak ki, zöld-balzsamos illatot varázsolva körénk. Ez a csodás illat egyszerre hűvös, friss és valami hihetetlen nyugalmat áraszt magából. Enyhén aldechides jellege fenségesesen mutatkozik meg a virágos kíséretében, az alapjegy vetivere és vaníliája pedig tökéletes példája az édes és friss összhangjának. Nőies, elegáns, egyedi, semmihez sem hasonlító illat, mely a minőség csúcsát képviselő válogatott összetevőkből készült, ahogy ezt a Puredistance-nál már megszokhattuk.

Ha kíváncsiak lettetek, akkor Zólyomi Zsolt parfümériájában, a Le Parfum-ban tudjátok megvásárolni a Puredistance illatait.

Szylwy



2 thoughts on “Puredistance – luxus a javából”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter