Puredistance Black – parfümkritika

“A mély szépséget a legjobb sötétben élvezni. Képzeld el! Szagold! Érezd! Ne elemezd! Napjaink trendjei mindent tudnak és mindent megmutatnak, elnémítva a bennünk rejlő intuitív szépség varázslatos érzékeit. Puredistance Black az ismeretlen szépségét őrzi.”

Puredistance-60ML-Black-02-HR

B, mint Black és B, mint Bűverő! Megfogadtam Jan Ewoud Vos – a Puredistance márka alapítójának – tanácsát, és miközben a Black parfümöt viseltem, használtam, nem analizáltam, boncolgattam, vizsgálgattam az illatot, hanem hagytam, hogy az érzékek magukkal ragadjanak. Nem használok túl nagy szavakat, ha azt mondom, hogy a Black máris az év parfümje (év végi megjelenése miatt nyugodtan a 2014-es évre is gondolhatunk), hiszen nem csak az egyik legzseniálisabb parfümőr, Antoine Lie alkotta (számtalan mestermunkát köszönhetünk neki, mint például Comme de Garcons illatait, Etat Libre d’Orange, Kenzo, Armani, Versace illatai), hanem a Puredistance mesterparfümjei egytől egyik igazi kuriózumot ígérnek, pláne egy olyan illat, melyet úgy írnak le: rejtelmes, szinte árnyékként követi viselőjét, mint egy halk suttogás úgy fedi fel érzéki és elegáns báját. A parfüm egyediségét, várva várt megjelenését az is fokozza, hogy a pontos összetevőkről nem lehet semmit tudni, mondván, élvezni kell az illatot, nem elemezni. Természetesen azóta parfümös berkekben bőszen elemzik az illatot, fel-feljegyezve a vélt összetevőket.

Puredistance-Packshot-17.5ml+60ml-BLACK-01B-HRHa a fekete színt illatként szeretném megjeleníteni, a Black tökéletes választás lenne. Pontosan olyan, mint az a bizonyos kis fekete ruha, méghozzá a legelegánsabb fajtából. Első benyomásként egy dinamikus, erőteljes és domináns illat terjed szét a bőrünkön, melyben érezhetően az oud kapott főszerepet, fás-bőrös akkordokkal támogatva, tömjénnel fűszerezve. Mint a jól szabott designer ruha, a Black zsenialitása is abban rejlik, hogy ha távolról szemléljük – azaz az összhatást – az illatot, akkor egy jól hordható, szinte árnyékként követő elegáns illatot érzünk, míg a finom részleteket vizsgálva jövünk rá a valódi mesteri fogásokra. Merthogy szép oudos illatok vannak már a piacon, mint ahogy igazán kellemes bőrös-orientális illatok is, mégis a Black szépsége abban a finoman hangolt egyensúlyban rejlik, amivel a parfümőr az egyébként roppant intenzív és karakteres összetevők között lavírozott. Ez az egyensúly számomra a “kellően” jelzőt kapta: kellően érzéki, kellően elegáns, kellően erőteljes, és kellően intim.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nálunk is kaphatóak a Puredistance illatok, mégpedig Zólyomi Zsolt Le Parfum Croisette parfümériájában, aki teheti, próbálja ki, de sietve, mert pár nap alatt elfogyott az első szállítmány!

Nyerd meg ezt a luxusparfümmintát!
Nyerd meg ezt a luxusparfümmintát!

És most következzék egy kis Karácsonyi Ajándék Nektek Tőlem!

Egy kedves Parfümblog Olvasónak szeretnék egy eredeti, 2 ml-s Puredistance Black luxusmintát küldeni helyes kis selyemszütyőben.

A feladat csak annyi: itt a poszt alatt kommentben vagy a blog facebook oldalán a cikkhez tartozó post alatt jelezni, hogy szeretnéd kipróbálni a Puredistance Black parfümöt. Valamint a nyertesnek vállalnia kell, hogy később a tapasztalatait egy rövid kis jellemzésben megosztja velünk! 🙂

Jelentkezési határidő: 2013. december 26. éjfél. Nyertest 27-én hirdetek:)

A blogra jelenleg nincs nyílt regisztráció, jelentkezésed a facebook oldalon várjuk!

Andrea



7 thoughts on “Puredistance Black – parfümkritika”

  • Sziasztok! Nagyon szeretném kiprób?lni, olyan kiv?ncsi vagyok :).

  • Szeretném kipróbálni a Puredistance Black parfümöt és szívesen írok róla.

  • Szép jellemzés! 🙂 Nagyon szeretném kipróbálni a Puredistance Black illatot! Köszi a lehetőséget! Összetevők nélkül még izgalmasabb, de tényleg így van, az illatokat élvezni kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter