Párizsi parfümtúra: Guerlain palota

Egy nagyon kedves olvasó, Magdolna beszámolóját olvashatjátok ebben a posztban, aki párizsi útja során látogatást tett a több, mint 100 éves múltra visszatekintő “Guerlain házba”, azaz a francia Guerlain legnagyobb és legrégibb üzletébe. Maga az üzlet, vagy ahogy Magdolna írja, palota igazán impozáns helyen, Párizs szívében, a Champs-Élysées 68 szám alatt található, amely 1914-ben nyitotta meg kapuját, majd 2013-ban teljesen felújították. A több szintes épületben helyet kap a teljes Guerlain kollekció, a egy csodás parfüm orgona, egy étterem, és egy kozmetikai szárny. Maga a mennyország, jelenlegi bakancslistám első helyén áll, így nagyon örültem, amikor Magdolna megkeresett, és igazán részletesen beszámolt az élményeiről, íme!

“Az üzlet helyett talán a palota találóbb kifejezés. A  több szintes épületben múlt és jelen találkozik. A parfümház történetét  kedves segítőnk Caroline mutatta be, aki kalauzolt bennünket végtelen kedvességgel és lelkesedéssel. Már ez megért egy látogatást, de mégsem távozhattunk üres kézzel. Pláne hogy volt egy régi emlékem egy különlegesen finom illatról és csak remélhettem hogy most újra rátalálok… L’Instant Magic. Félve kérdeztem meg. És van!? Másik üveg de az illat ugyanaz.. Nem volt kérdés hogy jön. Lehet még ennél nagyobb meglepetés? Nem gondoltam volna hogy igen. Aki ismeri a Páromat, az tudja, hogy fényévekre áll tőle bárminemű krém vagy parfüm. Otthon csak a Müller parfümériába hajlandó bejönni, mert amíg én illatozok addig ő elveszik a csokoládé osztályon… De itt valami történt Vele. Mikor megérzett egy harapnivaló csábító illatot, a beszerzés kiegészült még egy Homme L’eau Boisée férfiparfümmel 🙂 Mindezt pazar csomagolásban és többféle mintával együtt kaptuk meg. Itt meg kell jegyeznem hogy volt a csomagban kettő Orchidee Imperiale minta, ami legjobb krém amit valaha próbáltam, mind látvány mind érzet tekintetében. ”

A fotókat Magdolna és párja készítette!

Ha benneteket is felcsigázott a beszámoló, akkor virtuális sétát itt tudtok tenni az üzletben, minden részlet megtalálható a Guerlain honlapján, katt a linkre!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter