Top 10 parfüm kismamáknak és babázó anyukáknak

Amikor kismama voltam (ennek 4,5 éve), akkor legnagyobb megrökönyödésemre semmilyen – értsd zéró, nulla – parfümöt nem tudtam elviselni magamon. Én, a parfümfüggő. Nem mondom, hogy nem rémültem meg, de nyilván az a tény, hogy a rég várt gyermekemet hordtam a szívem alatt, segített feldolgozni, hogy ebből a helyzetből akár szarul is kijöhetek – értsd soha többet nem fogom tudni elviselni a parfümök illatát. Szerencsére ez az illatundor csak a terhességem idejét kísérte végig (de olyan szinten, hogy az öblítő, tusfürdő, testápoló illatát sem tudtam elviselni, így nem kis meló volt kitapasztalni, hogy mégis mit bír az orrom fürdés közben, mert azért csak le kellett zuhanyoznom az alatt a 9 hónap alatt egy párszor 🙂 Az biztos, hogy az illatpreferenciám totál megváltozott, teljesen megvadulok egy-egy bitang erős illatól, és kevésbé izgatnak fel az édes vagy gyümölcsös parfümök. Amíg Polli kicsi bébi volt, egyáltalán nem használtam parfümöt, mert azt szerettem volna, hogy a kis finom orra az én bőröm illatát érezze, így amikor már nem voltunk a nap 24 órájában egymással, akkor finom kis babapúder illatú parfümökkel dobtam fel a napom. Mint tudjuk, minden ami babával kezdődik, vagy nyomokban tartalmaz babatémát, az hatalmas biznisz, így nem meglepő, hogy a parfümcégek már kifejlesztettek kifejezetten kismamáknak, babázó anyukáknak parfümöket, melyek alkoholmentesek, anti-allergének és parabén mentesek (már amelyik).Én azért babára egyiket sem fújnám, de ha már az embernek van egy lánygyermeke, aki a kedves mamát leutánozva állandóan parfümözné magát, annak ezeket a parfümöket biztonsággal lehet adni.

Bvlgari Petits et Mamans

A klasszikus mama illat. Akár gyermek is használhatja, de inkább az anyuka fújja magára! Púderes kamilla.

Demeter Fragrance Baby Powder

Igen, ez az aminek hívja magát: színtiszta babapúder illat, a Demeter legtöbbet eladott illata! Ezek szerint a legtöbben babaillatúak szeretnének lenni. Helyes!

L’Occitane en Provence Eau Maman & Bebe

Mandulás, vaníliás imádnivalóság.

Givenchy-Ptisenbon Thartine et Chocolate 

A Givenchy legendás babaparfümje. Friss, tiszta, citrusos, fehér virágos illat fás-púderes alapokkal.

Burberry Baby Touch

Sokan nem ismerik, pedig van baba-Burberry és komfortos vaníliás-citrusos illat.

Tous Baby

A Tous ékszer – és parfümmárka babaparfümje. Cuki citrusos illat.

Guerlain Petit Guerlain

Szappanos, friss citrus-levendulaillat. Kéne, de nagyon!

Johnson’s Baby Cologne

Igen, a klasszikus Johnson’s illat kölni változatban is. Érdemes felkutatni.

Zwitsal Eau de Zwitsal

Emlékeztek még erre a márkára? Én gimis koromban csak ezzel voltam hajlandó kenegetni magam, imádtam az illatát. Hála egy tündéri olvasómnak, ma már boldog tulajdonosa vagyok egy üvegnek, Hollandiából lehet beszerezni.

Nyilván vannak olyan parfümök, amelyek nem babáknak, babákról készültek, mégis leginkább a finom bababőr illata jut eszünkbe róla, vagy éppen olyan tisztaságú, vagy babapúder illatú, hogy egyből egy babaszoba képe villan be róla. Az alábbi parfümök ebbe a kategóriába tartoznak.

L’Erbolario Petali & Fiori

A tiszta fehér virágok illata, mint a klasszikus anyaillat.

Guerlain Incolence Eau Glacee

Nagyon erősen púderes (ibolyás-íriszes) parfüm.

Annick Goutal Petit Cherie

Nagyon hasonlít a Johnson & Johnson babasamponjának illatához. Gyümölcsös, finoman púderes.

Versace Baby Rose Jeans

Kissé éles, rózsás-ibolyás púderillat, sokan a Guerlain Petit-jéhez hasonlítják.

Dana Love’s Baby Soft

Kifejezetten baba illatú parfüm. Csak ritka, mint a fehér holló.

Kenzo Flower by Kenzo

Bármily meglepő, de nagyon sokan babapúder illatként jellemzik a valóban púderes (de szerintem annál sokkal édesebb, krémesebb) ikonikus “pipacsos” Kenzo-t.



2 thoughts on “Top 10 parfüm kismamáknak és babázó anyukáknak”

  • Szia, tetszik a lista, a Petits et Mamans nagy kedvencem 🙂 Nem tudod itthon,hogy lehetne Johnson’s baby cologne-hoz hozzájutni? Imádom a John son’s termékek illatát és ez nagyon felkeltette az érdeklődésem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter