Őszi parfümújdonságok 2019

Drágáim, tudom, szeretitek a újdonság-összefoglalókat, mindig kések velük, most végre sikerült nekiülnöm az őszi parfümújdonságoknak. Nyilván mondanom sem kell, hogy kismillió új parfüm jelent meg nyár végén, ősz elején, ilyenkor már érezhetően az ünnepi időszakra készülnek a márkák, és ilyenkor időzítik a nagy megjelenéseket, új bevezetéseket is, mint például a Mon Guerlain Intense, a Chanekl Essence, az Idole vagy a Libre esetében. Az alább felsorolt illatok 90%-a mind valamilyen meglévő illat változata, s alig 10% csupán valami egészen új vonal. Szomorú. A magam részéről ezt már tényleg túlzásnak tartom, az ember totál kiég tőle, és egyszerűen nem tud már ennyi újat befogadni, és ezzel egy időben búcsút mondani a már megszeretett illatainak, mert ahogy bejön egy új, úgy megy el egy régi. Anyagilag sokkal inkább gyümölcsöző egy márkának egy már jól bevezetett illatot kidobni, kicsit frissíteni a juice-t, a kampányfotót (ha ügyes volt, mint a Mon Guerlain esetében, akkor a sztárt agya-főbe fotózta, videózta egy alkalommal, aztán évekig ebből lehet nyomatni a visualt), és voilá, mehet is a polcokra, veheti a jónép. Szóval a lista igen csak szűrt, azokat hoztam, amelyek kicsit is érdekesek lehetnek.

A másik ok, hogy már kevésbé tudok naprakész infókkal szolgálni nektek, az oka pedig igen prózai: a munkaköröm igen csak megváltozott, sokat kell dolgoznom, és sajnos a családom mellett a hobbimra már nincs annyi időm. Így nem tudok eljárni bemutatókra, eventekre, partikra. Elengedtem ezt a dolgot, mert sajnos 24 órából nem tudok 48-at csinálni, és tényleg a családom a legfontosabb számomra (hiszen kicsi még a gyerekem). Így szépen lassan én is kiestem abból a bizonyos kosárból, és már nem tudok annyi illatot kipróbálni, tesztelni, mint korábban. Sajnos a közelben nincs parfüméria, így azt sem tudom megcsinálni, hogy pár naponta beszaladgálok tesztelni. Ezt én is sajnálom, de be kell látnom, ezt most így el kell fogadnom…

Calvin Klein Euphoria Blush

Én az alap Euphoria-t nagyon szerettem, valahol a Deep Euphoria EDT-nél engedtem el a vonalat. De a Blush mindig valami jó kis púderes illatot jelent, így ennek adnék én is egy esélyt. Friss és édes gyümölcsös jegyek találhatóak benne.


Laura Biagiotti Forever

Rég jelentkezett a márka valami újjal. Virágos, pralinés, fűszeres illatra számíthatunk.

Burberry Her Intense

A Her vonal mint maga, teljesen kimaradt nálam, így fogalmam sincs, az Intense miben más, mint az alapillat. Feketeribizli, jázmin és benzoin van benne.

 

Chanel Gabrielle Essence

Hála egy parfümrajongó társamnak, már kipróbálhattam az új Chanel Essence-t. Valóban sokkal élénkebb, vibrálóbb, mint az alapillat. Leszáradása a Gabrielle-t idézi. Nekem tetszik!

Roberto Cavalli Deep Desire

Borsos virágos, krémes jegyek pacsulival és kakaóval.

Twilly Hermes Eau Poivre

Az alap Twilly ugye a tubarózsáról és a gyömbérről szólt. Az új változat egy kis borssal van megvadítva, rózsával és pacsulival.

Kilian Rolling in Love

Tudom, amióta eladta a lelkét Mr. Kilian Hennessy az Estée Laudernek, azóta sikk a By Kiliant szapulni, kommerszezni. Én nem teszem, mert szeretem az illatait, pont letojva, hogy épp a művészetet öli ki belőle a nagyipar. Rolling in Love, micsoda név, és ez a vörös üveg….mandulatej, ambrette, tubarózsa, vaníla, tonkabab. Nyammmmm!

Dolce & Gabbana K

A hétköznapok macsóinak friss, paprikás illat.

Dior Sauvage Parfum

Nagy port kavart (inkább biliben a vihar jellegűnek mondanám én) az új Sauvage reklámja. Attól az illatot még viszik, mint a cukrot.

Dior Joy Intense

Abszolút hidegen hagyott a Joy és most a Joy Intense is. Rózsa rószával, vanília, pézsma, szantál.

Yves Saint Laurent Libre

Megosztó illat lett, sokan utálják, sokan rajonganak érte, egy biztos, hogy a levendula igen megosztó jegy, de én szeretem, ha jól össze van rakva. Cédrus, vanília, citrusok, jázmin, narancsvirág, és a bizonyos levendula. Hála az égnek, nem megint egy újabb édes gourmand illat.

Nina Ricci Nina Rouge

Édes kis Ninám újabb darabja, nekem tetszik, hogy kissé karakteresebb, mint a Nina.

Guerlain Mon Guerlain Intense

Sajnos még nem próbáltam, de biztos vagyok benne, hogy ezt beszerzem! Mitől Intense? Melegebb, élénkebb, bújósabb illat, több benne a vanília, tonkabab és a levendula. Kell!

Gucci Memoire d’Une Odeur

Annyira idiótán guccis a reklámja, ez most nekem nem jön be, de a fiataloknak biztos. Római kamilla, keserű mandula, jázmin és fás jegyek. Nagyon eklektikus és vintage. Ki kell próbálnom.

Lancome Idole

Nagy melléfogás a Lancome részéről ez az “innovatívan vékony” üveg, ugyanis nem áll meg 😀 Az illat maga nem rossz egyébként, tetszik, hogy nem hivalkodó.

Paco Rabanne Lady Million Empire

Nem hozott sosem lázba a Lady Million vonal, de ez a lila üveg csini. Ja, és mi más lenne benne, mint feketeribizli, a szezon abszolút kedvence!

Carolina Herrera Bad Boy

Ez lenne a cipellő (Good Girl) párja, csak szerintem röhejes? Bors, fás jegyek, tonka és kakaó.

Kenzo World Power

Milyen ritka a sárga szín a parfümök között. A Kenzo World a reklámjával aratott nagy sikert, az illata nem lett sajnos kedvenc, A Power pedig a férfias chypre vonalat lovagolja meg sóval és tonkával.

Byredo Slow Dance

Részegítően balzsamos vanília érzéki fűszerekkel.

Badgley Mischka Forest Noir

Nagyon csípem a ruhamárkát, és az első illatukat. A Forest Noir üvege nagyon szép, illata pedig chypre-virágos, földes-zöld. Hiánypótló és kuriózum lehet az édes illatok között.

 



4 thoughts on “Őszi parfümújdonságok 2019”

  • Köszönöm a tanácsaidat! Nagyon szeretlek olvasni. A Chanel Gabrielle-t és az Idot már megszagoltam, de a hétvégén feltérképezem a többit is. 🙂

  • A Badgley Mischka Forest Noir felizgatott. – Annál is inkább, mert nem édes illat, melyek abszolúte nem a kedvenceim . . . – Elég édes vagyok én magam ! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter