Nishane Hundred Silent Ways – parfümkritika

Azt hiszem, ha minden idők legszebb/legjobb/legmenőbb parfümnevét díjaznánk, akkor a Nishane Hundred Silent Ways abszolút befutó lenne. Hundred Silent Ways, Rumi egyik legismertebb perzsa misztikus filozófusának és költőjének egyik ismert négysorosából származó idézet.

“I closed my mouth and spoke to you in a thousand, silent ways. – Rumi”

“Becsukom a szám, és száz csendes módon beszélek hozzád.” nyersfordításban (sajnos műfordításban nem vagyok jó) is visszaadja e sorok gyönyörűségét. És az, hogy ez egy parfüm neve legyen…nem is értem, másnak ez hogy nem jutott előbb eszébe, hiszen az illat aztán valóban százféleképp szólhat hozzánk, vagy rólunk másoknak, ezért tartom csodásnak ezt a nevet.

Már többször olvashattok a török Nishane márkáról a blogon, nem egyszer leírtam, hogy megtestesítik mindazt, amiről egy niche parfümháznak szólnia kell. Kreativitás, művészi hajlam, valóban kifogástalan alapanyagok, luxuskivitelezésű csomagolás, és nem utolsó sorban egyediség! A Nishane mindegyikben kifogástalan, de ha egyediségről van szó, abban verhetetlenek. Minden illatuk semmihez sem fogható, valóban különleges élményt nyújtó művészi darabok. Még mindig szívből ajánlom a mintakollekciójukat, nekem életre szóló élmény volt felfedezni Isztambul ihlette illataikat.

Na, de hogy térjünk vissza a Hundred Silent Ways parfümhöz. Nem csak a neve oly költői, hanem az illata is. Az a fajta illat, amely körbeölel, finom fátyolként él a bőrödön, és onnan duruzsol, lüktet a maga végtelenül kifinomult módján. Harsányság nem asztala, nem fog illatcsíkként utánad suhanni, annál inkább belelopózik azok orrába, akikhez csak finoman odahajolsz, beszélsz, közel kerülsz. Csak ők ismerhetik meg azt, amit el akarsz mondani az illatod által. Mondhatni, hogy a Nishane legpopulárisabb illata, hiszen illatjegyei közel állnak a mai trendekhez (vanília, szantál, gardénia, jázmin), s oly finom, elegáns módon bújnak össze ezek a jegyek, hogy nap mint nap viselni szeretnénk. Egyébként még soha nem találkoztam olyan parfümmel, amely bár nem ordít le az emberről, mégis elképesztően tartós, és nyomot hagy mindenhol, sálon, kiegészítőkön, kabátgalléron, szerető ingjén. Maga a kecses nőiesség, finom puha öl, meleg csók. Istenem, annyira jó viselni, komolyan addikciót okoz.

Abszolút főszereplő a szantállal puhított, aranyló vanília, fehér virágokkal és íriszgyökérrel, száraz vetiverrel ellenpontként és édes barackkal a fejjegyben, amely szerencsére nem harsány, épp csak kissé felpezsdíti, megédesíti a nőies virágos jegyeket. Csodásan harmonikus illat, sehol egy mellékzönge, egy furcsa felhang, akkordjai zene az orrnak. Olfaktív művészet a javából.

Nagyon szerencsések vagyunk, ugyanis december óta a Nishane jelen van Budapesten, méghozzá a Cherry Garden parfümériában kaphatóak a kollekció fő darabjai. Például már beszerezhető az én hatalmas kedvencem, a Tuberoza is, valamint A kis herceg ihlette kapszulakollekció is. Ha nem tudtok személyesen a budapesti üzletbe ellátogatni (Budapest, Nagymező utca 47.), akkor nézzétek meg a parfüméria webshopját, igazi kincsekre bukkantok! Ha pedig mintakollekciót vennétek, vagy a márka további darabjairól olvasnátok, akkor a Nishane honlapján minden infót megtaláltok.

Összetevők: tubarózsa, barack, mandarin, jázmin, gardénia, íriszgyökér, vanília, vetiver, szantál

Sillage: 3 –  intim, bőr közeli

Tartósság: 4 – bár bőr közeli, mégis intenzíven kitart, nyomot hagy

Szexifaktor: 5 – maga a intimitás parfümbe öntve

Elegancia: 4/5 – nem tudsz nem elegáns lenni, ha ezt viseled, azért megkövetel egyfajta öltözködési stílust

Korosztály: kortalan csoda, mindenkinek szívből ajánlom! Bár nem tűnik olcsónak, mégis, aki most ismerkedik a niche illatokkal, bátran kezdjen ezzel!

Már kapható a Cherry Garden parfümériában, 50 ml 58.500 Ft.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter