Montale Fruits of the Musk – parfümkritika vendégszerkesztőtől

 Montale- Fruits of the musk.  Bár a név egyértelműen közli hogy egy gyümölcsös illatra számítsunk, mégis szkeptikus voltam.
Amikor az üvegcsébe szagoltam,  édes citrusosság  kerített hatalmába.Leginkább  a rózsa és a trópusi gyümölcsök -főleg a mandarin és a narancs- illatelegyet kaptam, egy csöppnyi édes illattal ráadásképp.  A háttér illatban kissé fűszeres, elsőre -nekem- kicsit émelyítő is. 

Fruit of the Musk
Fruit of the Musk

Amint magamra fújtam az illatot, ugyan ezekkel a jegyekkel találtam szemben magam.  bár meglepetésemre a  fűszeres utóillat minimálisra csökkent, de annyira mégis jelen van, hogy megkoronázhatja ezt a remek illatkombinációt. Ez alapján egy elegáns, mégsem tolakodó illatot kapunk eredményül.

Az idő múlásával az elsőként tapasztalt illatok csak nyomokban maradtak meg, helyükre viszont egy – számomra -sokkal kellemesebb illatcsoport került.
Az eper, málna  szeder és egy leheletnyi rózsa csodás kombinációja nyugodtságot, frissességet és kiegyensúlyozottan áraszt. A minimális fűszeresség megmarad, de itt is csupán kiegészítő jelleg. Hétköznapokra  tökéletes viselet.

Összességében a parfümre nézve elegáns mégis hétköznapi. Egy igazi “túlélő” a hétköznapok viharában. Alkalomtól függetlenül tudom ajánlani mindenkinek.

Edoo



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter