Melengető parfümök őszre

Ahogy hidegebbre fordul az idő, az ember legszívesebben beburkolózna egy meleg, puha sálba, és fűszeres, meleg teát kortyolgatva bújna össze a párjával vagy egy jó könyvvel. Nem mindig tehetjük meg ezt, de az ölelni való melegséget akár egész napra megteremthetjük magunk körül, hiszen egyes parfümök kifejezetten ilyen melegséget, intimitást árasztanak magukból. Édes vanília, krémes tonkabab, pikáns szilva, fűszeres mirha, meleg ámbra és púderes, átütő pézsma, mind garancia arra, hogy ha parfümben találkozunk velük, akkor bújós, ölelni való illatfelhőt varázsolnak körénk. A leginkább meleg illatok ezekből az összetevőkből álló, úgynevezett akkordokat tartalmaznak, amelyek a parfüm, az illat karakterét adják. Elég csak az összetevők között figyelni két-három ilyen összetevőt és garantáltan olyan parfümmel leszünk gazdagabbak, amelyek körbelengnek, mint egy puha sál.

melengeto-parfumok-kep

Az ámbrás illatok amellett, hogy érzéki aurát kölcsönöznek viselőjüknek, bizonyos összetevőkkel meleg alapot, buja akkordot alkotnak. Yves Saint Laurent Opium parfümje nem hiába van piacon több mint 40 éve, fűszeres, gazdag aromája virágoktól nehéz, benne az ámbra mint fő alapjegy kellően tartós alapot biztosít ennek a komplex illatnak. Sajnos manapság már a nemzetközi szabályozásoknak megfelelően csak mesterséges alapanyagokat tartalmazhat az illat, így az új csomagolású Opium kissé szelídebb formában hódít tovább, mint az 1980-as években, de ez cseppet sem jelenti azt, hogy kevésbé lenne népszerű, sőt, talán éppen ezért fedezte fel újra magának a fiatalabb korosztály is.

ysl opium

Thierry Wasser, a Guerlain vezető parfümőre komponálta meg Armani számára Beyonce arcával reklámozott Emporio Armani Diamonds parfümjét, amely elképesztő siker még mindig, köszönhetően édes és meleg jegyeinek, melyek mesterien egyensúlyoznak a modern csillogás és a nagyvilági dekadencia között. A meleg ámbrás alapokat a vanília édesíti meg, melyet zamatos eperrel és friss licsivel dobtak fel.

emporioarmanidiamondsbeyonce

Jean Paul Gaultier Classique parfümje közel 20 éve maga a megtestesült puha érzékiség és szenvedély. Különlegesen édes, klasszikusan elegáns és puha illat, köszönhetően a pézsmás-ámbrás-vaníliás alapoknak, melyekhez a legérzékibb fűszerek társulnak, mint fahéj, csillagánizs, és gyömbér. A szilva lédús jegye titkon bújik meg az összetevők között, inkább ki-kikacsint az édeskés jegyek közül. Az illat azóta számos változatot élt meg, de a kultikus Classique mindig újra és újra a vásárlók kedvencévé válik.

jpgaultier-classique

Habár egzotikus virágok és gyümölcsök alkotják Calvin Klein Euphoria parfümjének főbb összetevőit, a lényege, esszenciája a mahagónifa melegsége és puhasága, amelyet a pézsma és az ámbra jegye erősít fel. Az ibolya friss-púderes akkordja tart egyensúlyt az egzotikus és klasszikusan meleg-érzéki jegyek között. Legújabb változata, a Deep Euphoria ugyanúgy megőrizte a fás-pézsmás alapokat, csak az egzotikus virágok helyett a klasszikus virágos akkordokkal telítette meg azt.

calvin klein euphoria

Fekete ribizli, praliné, vanília, pacsuli és tonkabab, van aki ezek alapján kitalálja az utóbbi évek legnagyobb slágerparfümjét? Bizony, ez a Lancome La Vie Est Belle! A kifejezetten édes akkordokra épülő La Vie Est Belle a pralinés vanília akkord egyik nagyágyúja, sikerének titka az, hogy ezt a kislányos, bájos akkordot ultra nőies, púderes virágos jegyek köré építette, így lett valóban nőies és ellenállhatatlan.

Lancome-La-Vie-Est-Belle parfüm

Összetéveszthetetlen illat, ha elegáns, igazi olasz donna illatról van szó: Dolce & Gabbana The One maga a megtestesült puha vanília, amely pont annyira érzékien gyümölcsös, mint kacéran fűszeres. A pikáns szilva-vanília-barack akkordja a törékeny, feminin gyöngyvirággal, liliommal és jázminnal simul össze. Mindenkinek egyszer ki kell próbálnia!

the-one-parfum

Az édes illatok új dimenzióját nyitotta meg a formabontó és megosztó illatairól híres Thierry Mugler. Az új Angel Muse csupa olyan összetevőt tudhat maga mögött, amelyek elég formabontóak egy egyediek már önmagukban, de együtt igazán különleges akkorddá forrnak össze. Tejszínhab, a krémes édes felhangért, mogyoró a pikáns-fás jegyekért, pacsuli az érzékiségért és rózsa a púderes üdeségért. Angel rajongóknak kötelező!

angel-muse

Ha már szilva, akkor nem maradhat ki a válogatásból a tavalyi év igazi nehézbombázója, Marc Jacobs ikonikus táskája ihlette Decadence, amely a dekadencia letűnt korának érzékiséggel és bujasággal túlfűtött világát idézi fel. Ámbra és szilva ultra erős akkordja a meleg-száraz fás tónusok mellett szinte megbabonázza az orrot. Finoman puha íriszes jegyek tompítják az erőteljes akkordot, rendkívül gazdag aromájú, lehengerlő illat.

marc-jacobs-decadence-2015

A Bvlgari Jasmin Noir parfümjét nem kell senkinek bemutatni, hiszen az Omnia Crystalline után a másik legkelendőbb a márkától. Már maga a Jasmin Noir is kiváló ölelést kiváltó parfüm, de A Jasmin Noir L’Essence ha lehet, még puhább, fűszeresebb és érzékibb, mint elődje. Mirha a titok nyitja, amely a keleti fűszerek közül a legközkedveltebb, illata szó szerint balzsamosan puha és meleg. A Jasmin Noir L’Essence egyszerre krémesen édes, köszönhetően a tonkababnak és mandulának, valamint érzékien füstös és fűszeres a mirhától, édesgyökértől és fás jegyektől.

jasmin noir lessence

Most a Parfum.hu kínálatából mazsoláztam, keresgélve jó kis őszi parfümöket, ezek azonnal beszerezhetőek!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter