Lolita Lempicka L’Eau en Blanc – parfümkritika

Három közkedvelt “alma” parfüm forog közszájon napjainkban: a gyümölcsös Be Delicious, a romantikus Nina és a tündérmesék hangulatát idéző Lolita Lempicka illatok. Mindhárom méltán népszerű, és nem kis számú válzozatot (flankert) élt már meg. Részemről rajongok a Nina illatokért, a Be Delicious 1-2 változatáért, és odavagyok Lolita Lempicka egyedi, nagyon varázslatos almáiért. Igazi tündérmesébe illő hangulatot varázsol körém a Lolita Lempicka klasszikus almája, így nagy örömmel veszek kézbe mindent, ami e parfümből “nőtte ki magát”.

leau en blanc2

A 2012 tavaszán megjelent Lolita Lempicka L’Eau en Blanc valahogy már mint a többi. Az összetevői alapján egy édeskés, pikáns kis púderes parfümöt vártam, mely az anyaillat hatósugarával és addiktív aromájával rendelkezik. Részben valóra is váltak az elképzeléseim: a kifújás pillanatában a pézsmába oltott krémesen lágy, puha, púderes jegyek érvényesülnek, az ibolyával az élet, melyet a heliotróp és az írisz követ. A Lolita Lempickánál már megszokott édesgyökér sajnos meglehetősen háttérbe szorult, vártam a meggy aromájának nagyobb szerepét, de az is elmaradt. Az eper mint egy leheletnyi kis édesség tűnik fel az illatban, helyet hagyva a száraz fás-púderes jegyeknek. A tonkabab bár nem a kedvenc összetevőm, itt szinte kötelezően kell, hogy szerepeljen, a heliotróppal valóban jó kis krémes párost alakítanak. Személy szerint sajnálom, hogy éppen ez a krémesebb, édesebb akkord marad intenzív a bőrömön, és a tisztább, púderesebb jegyek elhalkulnak, de ez csak az én púdermániámból adódik.

Lolita parfum Blanc

Ha figyelembe vesszük a parfüm nevét (Tiszta Víz) és figyelembe vesszük, hogy a LL sorozat egyik tagja, minden a helyére kerül! Hiszen a már megszokott elbűvölő LL almás üvegcsében egy valóban tiszta illatot kapunk, mely azért mégis csak rendelkezik a LL illatokra oly jellemző édesgyökérbe ültetett édességével. Ajánlom jó szívvel azoknak, akik egy visszafogott, kellemesen édeskés-púderes “tiszta” illatot keresnek, mely nem túl intenzív és tolakodó, sőt meglehetősen diszkrét.

Lelőhelye igen jó áron az Iparfüméria.hu webáruházban van!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter