L’Occitane Terre de Lumiere L’Eau JÁTÉK!

2017-ben nagyot fordult a világ a L’Occitane háza táján, hiszen ekkor debütált első orientális (fő) illatuk, amely kifejezetten meglepő lépés volt a márkától, hiszen a L’Occitane kifejezetten a könnyed, légies illatairól ismert és közkedvelt, gondoljunk csak a bájos cseresznyevirágos illatukra, vagy a kifinomult és éteri peóniára. Nem tudom, melyik volt előbb: az igény egy erőteljesebb és testesebb illatra a vásárlók részérők vagy a márka felismerése, hogy bizony ez az orientális-édes vonal most a legdivatosabb, mindenesetre beváltak a számításaik, és a Terre de Lumiere (itt olvashatsz róla) igazi siker lett, én is nagyon szeretem. Idén viszont visszatér a márka oda, amiben igazán nagy: a könnyed, játékos, kifinomult és friss illathoz, hiszen megalkották a Terre de Lumiere könnyedebb, mondhatni tavaszi/nyári változatát, a Terre de Lumiere L’Eau-t.

“Az ikonikus Terre de Lumière palack a mesés virágzás púderrózsaszín árnyalatával ragyog a hajnal fényében. A Terre de Lumière L’Eau kristálytiszta és könnyű, mint a levegő – egy finom illat, mely nyugalmat sugároz. A hajnal illata… egy olyan csodálatos pillanaté amikor a nap sugarai szelíden megjelennek a horizonton. Provence első fényei inspirálták ezt az illatot, melyben a nyugodt jegyek virágos aromája lassan bontakozik ki, minden akkordnak elegendő időt adva arra, hogy teljesen felfedje magát, csak úgy mint az ébredező hajnal. A Terre de Lumière L’Eau friss és finom, akárcsak a hajnal fényében csillogó harmat. Mielőtt minden virágba borulna bergamott és rózsaszín bors jegyek, a hajnal friss levegőjének hírvivői bukkannak fel. Később, ahogy a nap felmelegíti a földet, a virágos jegyek fehér pézsma és tonkabab illatában fürödve fedik fel a legérzékibb akkordokat.”

Az kell, hogy mondjam, a Terre de Lumiere L’Eau egy igazi L’Occitane illat! Egyszerre könnyű és friss, mégis izgalmas és kellően rafinált, érezhetően jó minőségű alapanyagokból megkomponálva. Kinek öröm, kinek nem, de a Terre de Lumiere edp-vel igen távoli rokonságban áll: a közös alapok (a finoman púderes, krémesen édes tonkabab és pézsma), a halvány tónusú mandula, valamint a gyengéden pikáns rózsabors az egyetlen hasonlóság közöttük, minden más nagyon más. A L’Eau (mint ahogy a neve is mutatja), sokkal légiesebb, “szellősebb” és frissebb illat. A fejjegyben lévő bergamott élénkebb, vagy jobban ki tud bontakozni, a fejjegy ezáltal számomra gyöngyözőbb, sugárzóbb, mint az anyaillatban. Nagyon jó választás a L’Eau-hoz a feketeribizli, zöldebb és frissebbé vált a púderes, édeskés tónus. A kissé nehéz méz és a metszően friss levendula helyett üde bazsarózsa lép színre, méghozzá jó nagy adagban (totál L’Occitane DNS egyébként), s köszön be a már jól ismert halvány mandula.

Virágos, friss, citrusos, aromás illat orientális jegyekkel gazdagítva, harmonikus és abszolút nőies karakterrel, kihagyhatatlan az idei szezonban. Szerencsére kapható hozzá tusfürdő, testápoló, kézkrém és szappan is, szóval az olyan gyűjtögetők, mint én, simán feltankolhatnak az illatból minden formában és kedvükre adagolhatják azt.

Összetevők: rózsabors, bergamott, feketeribizli, mandula, bazsarózsa, pézsma és tonkabab

Sillage: 2/3 –  nagyon diszkrét illat, bőr közeli, nem egy sillage-bomba

Tartósság: 2/3 – edt verzió, nagy bánatomra olyan légies, hogy hamar túl bőr közelivé válik

Szexifaktor: 4 – nem buja vagy erotikus illat, de egy valóban nőies nőn nagyon ütős tud lenni

Elegancia: 4/5 – összhangban minden jegy, rendkívül szépen komponált ultra sikkes

Korosztály: most tényleg bárkinek, mondanám, hogy 0-100-ig, de azért gyerekre ne fújjuk. Jolly joker illat, bátran tegyen vele próbát mindenki!

Már kapható a L’Occitane üzleteiben, katt a linkre!

***NYEREMÉNYJÁTÉK!***

A L’Occitane jóvoltából most egy szerencsés olvasóé lehet egy üveg Terre de Lumiere L’Eau, részletekért gyertek a Parfümblog facebook oldalára!

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter