Január: itt az ideje a méregtelenítésnek!

Bár fogadalmat nem tettem januárban, de azt tudom, hogy sok dologban változtatni szeretnék magam körül, magamon, és az első lépések egyike az, hogy a bőrömnek végre megadom azt a törődést, kényeztetést, amelyet megérdemel. Már fél éve túl vagyok a kényelmes “itthon ülős” anyuka üzemmódon, javában dolgozom, ráadásul most új év, új kezdetek, szóval mikor máskor ne rázódjak vissza a való világba, mint most?!

IMG_1174

Első lépés a bőröm méregtelenítése. Mert hogy ilyen is van! Én, aki évek óta csak minőséget kenek magamra, viszont cserébe nem igazán figyeltem arra oda, hogy a táplálkozással is szépítsem a bőrömet, most fogom a fejem, hogy bizony van mit visszaállítani, regenerálni. Nem múltak el nyomtalanul a kialvatlan éjszakák, az örökös fáradság és nyúzottság sem, amikor a gyerek pindúr volt és bizony a kis ebatta felkelt éjszaka is fogyasztani minimum egyszer. A Myropolium bio – és ökotermékei megfelelő választásnak tűnnek, ha a cél a bőr méregtelenítése, közöttük mazsoláztam, íme!

Mégis mik a jelei annak, hogy a bőrödre ráférne egy alapos méregtelenítés? 

Fakó, szürke, tónustalan bőr. Bizony, az átbulizott, kialvatlan éjszakák, a stresszes napok tünetei ezek. Nyoma sincs az egészségesen fénylő, rózsás bőrnek, ezt az állapotot kellene visszaállítani. Másik intő jel a duzzadt szem, táskák a szem alatt vagy éppen a tartósan karikás szemek. Ugyancsak sokat elárulnak a megsokasodó pattanások, mitesszerek is. Száraz foltok, túlzsírosodás, kipirosodás, akár a téli időjárás, a hideg vagy a szmog káros hatásai is lehetnek, melyeket megfelelő kúrákkal ki lehet küszöbölni.

bőr méregtelenítés parfümblog

Hogyan fogjunk hozzá?

Először is belülről kell kezdeni, kihajtani a felgyülemlett méreganyagokat. A titok pedig nagyon egyszerű és kézenfekvő: sok víz! Még annál is több! Minimum 2,5 liter naponta. Minimum! Bizony, a száraz, rugalmatlan, ráncosodó bőr egyik leghatásosabb ellenszere a tiszta víz fogyasztása, lehetőleg nagy adagban fogyasztva. Számtalan tudományos kísérlet bizonyította, hogy a vízfogyasztással a bőrünk szépsége (is) fokozható. Kezdjünk hozzá még ma!

Ha fokozni akarjuk a méregtelenítést kívülről, akkor nincs más dolgunk, mint felfrissíteni a bőrünket, alaposan megtisztítani, segíteni neki abban, hogy regenerálódjon, és kiiktatni minden felesleges kemikáliát, méreganyagot, amelyet esetleg rosszul megválasztott krémekkel, kozmetikumokkal felvihetünk.

A napi rutinunkba muszáj beépíteni heti két alkalommal arcradírozást, amellyel a bőrünk megújul, felfrissül, az elhalt hámsejtek hamarabb lekopnak a felszínről. Kifejezetten bőrmegújító hatása van a Biola Naturissimo vanília-bambusz arcradírjának, amelyben bambuszőrlemény szemcséi segítenek alaposan megtisztítani a bőrfelszínt. Ha már arcra is használjuk, bátran menjünk lejjebb, ne hagyjuk ki a nyakat, dekoltázst sem, hiszen éppen annyira van szem előtt, mint az arc.

arcmaszk2

Hatalmas rajongója vagyok a maszkoknak. Nincs is jobb az otthoni szépségápolásban, mint egy jó kis maszkot feltenni, mert szinte azonnali eredményeket lehet elérni. Most nagy divat az alga, jótékony hatásáról sokat lehet hallani, ha pakolásról van szó, akkor a Biola Naturissimo alga spa maszkja verhetetlen. Szerintem nagyon jó áron (most 1590 Ft) igazán jó minőséget kapunk, ha ezt választjuk, ráadásul sokáig kitart, mert nem kell sokat felvinni a bőrre ahhoz, hogy kifejtse jótékony hatását. Érdekessége, hogy bükkszéki gyógyvizet tartalmaz. Kúraszerűen érdemes alkalmazni, ha méregtelenítés a cél.

Titkos fegyverként használhatjuk a szérumokat, amelyek koncentráltan tartalmaznak hatóanyagokat, főleg éjszaka fejtik ki jótékony hatásukat. Ha “nagy a baj” a bőrünkkel, és valóban szükség van extra segítségre, akkor érdemes egy mindent tudó, és bárminemű toxikus anyagokat, szintetikumokat nélkülöző szérumot választani. Erre fejlesztették ki az Erboristica termékeket, közülük pedig igazi csodaszer a Multiaktív éjszakai szérum argánolajjal és növényi ceramidokkal. Nem csak regenerál, hanem feltölti a finom ráncokat, nyugtatja a bőrt, melytől frissebb, élettel telibb lesz.

Végül kell egy ütős arckrém, amely hidratálja a bőrt, hiszen a méregtelenítés legfontosabb eleme, hogy a sejteket újra vízzel töltsük fel, melytől megújulhatnak. Érdemes bio arckrémet választani, mint a Mediterraneo Anti -Age arckrémje, bio extraszűz olivaolajjal és hyaluronsavval. Ez utóbbi valami csoda a bőrnek, serkenti a megújulást, igazi kozmetikai innováció!

Ha mindezt beiktattuk a mindennapjainkba, akkor a legfontosabbról ne feledkezzünk meg: törődjünk magunkkal! Igenis jár mindenkinek egy kis idő a feltöltődésre, amit mindenki kedve szerint tölthet el. Nálam ez egy meleg, puha kuckó, könyvvel és egy jó teával a kezemben, és valami jó kis zenével a háttérben. Oké, nem tudom már megvalósítani sűrűn, amióta gyerekem van, többször vagyok nyúzott, mint kipihent és nyugodt, de legalább a bőrömnek meg tudom adni azt a kényeztetést, és törődést, ami jár neki.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter