Amiből minden kell: Chanel

Emlékszem, anno valahol., valamilyen fórumon felmerült a kérdés, hogy ha csak egy parfümház parfümjeit használhatnám, melyik lenne az. Akkor még a maihoz képest igen csak csekély rálátásom volt a parfümvilágra – most is vannak fehér foltok – de már akkor magabiztosan rávágtam, hogy csakis Chanel lenne az.

wear chanel

Távol áll tőlem mindenfajta elitista nagyzolás, parfümsznobság, de még ma is a nagy betűs CHANEL-nek gondolom minden egyes terméküket. Azért mert gyakorlatilag minden fronton nálam beváltak és bizonyítottak (parfüm és beauty termékek). Az egyetlen olyan divatmárka (amely beauty vonalat is futtat), amelynek valóban érzem a kifogástalan minőséget és luxust minden egyes termékében. Nekem rettenetesen bejön a minimalista, letisztult, semmivel össze nem keverhető designja, az, ahogyan tovább viszik Coco Chanel örökségét, Karl Lagerfeld konkrétan zseni, amihez ér, frenetikus siker lesz, remélem, még sokáig érez magában erőt ahhoz, hogy a Chanel házat a világ legjobbjaként futtathassa.

Karl-Lagerfeld

Nem lehet elmenni a Chanel No.5 parfüm mellett, amely a világ legismertebb és elismertebb parfümje. Bár én még nem értem meg rá, helyette hatalmas kedvencem a No.5 Eau Premiere. Érthetetlen, hogy kvázi ugyanaz az illat, mégis számomra az Eau Premiere egy szoborba öntött istennő illata, melyben ugyanaz a brutálisan átütő aldehid van, csak csodásan lepuhítva fás-vaníliás akkordokkal, selymesebb, kerekebb, szebb, na! Akinek ez is sok, az ragadja meg az új No.5 L’Eau-t: lendületes, friss és fiatalos citrusos akkordokkal tűzdelték tele, igazi pezsgő illat.

Épp ma használtam az igazából tavaszi nagyágyúmat, a No.19 Poudre-t. Ó, Istenem, csodálatos írisz galbanummal, vetiverrel, nerolival és poros-tonkás pézsmával. Egyszerre üdítően zöld, földesen nyers, poros és tiszta. Nagyon elegáns, már-már éteri illat.

Nem lehet elmenni a Coco vonal mellett szó nélkül, hiszen a No.5 mellett a legnépszerűbb! A Coco a 80-as évek túlcsorduló, túlzásokkal tűzdelt illata, a visszafogottságtól mérföldekre messze! 🙂 Brutálisan fűszeres-orientális bomba, minden egyes alkotóeleme fő helyet követel magának az illatreceptorainkban. A Coco Mademoiselle a pimasz kishúg, aki kacéran lebbenti a szoknyáját és szemébe kacag minden férfineműnek. Imádják a pasik és a nők is. Pár éve jelent meg a Coco Noir, amely a Mademoiselle vonalat követte, érzékibb, “dark”-osabb, éjkirálynős módon. Én szeretem, most a Mademoiselle helyett használom, és sokan dicsérik rajtam.

chanel_perfumes_by_becksbeck-d5woz57

A Chance – a Szerencse – szakít minden megszokottal, ami Chanel: a szögletes üvegeket után begurul a köztudatba, roppant fiatalos, és bájos illat, a Chaneltől megszokott komolyságot, kimértséget maga mögött hagyja. Nagyon népszerű lett az EDT, majd ezt követte az EDP változat, az Eau Fraiche, Az Eau Tendre majd az Eau Vive. Valódi gyöngyszemek Coco Chanel gyöngysorán!

Végül a márka exkluzív, niche sorozata, a Les Exclusifs de Chanel…csupa olyan limitált, luxus illat, amelyet maximum Chanel butikokban vagy kiemelt parfümériákban lehet beszerezni, persze aranyáron. De minden pénzt megérnek. Pár éve, amikor legeslegjobb barátnémat látogattam meg Zürichben, naná, hogy bementünk egy Chanel butikba, és én egyből rábuktam a parfümös polcra. Gardenia, Cuir de Russie, Coromandel, Jersey, Sycomore…szó szerint illatklasszisok.

Így már érthető, hogy gyakorlatilag mindegyik illat kell a Chaneltől, eddig 3 van, jövet a többi 89! 🙂

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter