Hermés L’Ambre des Merveilles – parfümkritika

Előző posztban olvashattátok (Zürichi illattúra), hogy jó pár újdonságot, különlegességet sikerült kipróbálnom Zürichben. Egy parfümfüggőtől nem meglepő kijelentés az, hogy több “kötelezően beszerzendő” parfümmintával tértem haza:) Az egyik közülük a Hermés nagy sikerű Merveilles sorozatának újabb darabja.

Húzhatnánk a szánk, hogy megint egy “flanker”, egy újabb bőr lehúzása egy nagy sikerű illatról, de részemről elmondhatom, hogy az új L’Ambre des Merveilles sokkal szebb, jobb és finomabb a bőrömön, mint a nagy előd. Az Eau des Merevilles 2004-ben indult útjára, nevéhez híven a csodát kívánta parfümbe zárva tálalni a nagyközönségnek. Fűszeres, citrusos jegyek mellett erőteljes, mondhatni férfiasan fás jegyek kaptak fő hangsúlyt, sajnos hiába isteni rajtam a fej-és szívjegy csokra, ha az alapjegy bitang erős fás jegyei átcsapnak maszkulin jellegbe.

Éppen ezért kevésbé csigázott fel, amikor a L’Ambre des Merveilles mintáját nyújtották nekem, de egy pillanat alatt levett a lábamról: meleg, puha és fűszeres illat egy cseppnyi érzékiséggel. Természetesen az illat középpontjában az ámbra áll, és e melegséget sugárzó akkord mellé kitűnően passzol a pacsuli füstös érzékisége, az édesen krémes vanília és az “ámbrás” jellegű orientális jegy a labdanum. Tudom, hogy egyáltalán nem egyeznek meg illatjegy szerint, de az első percekben a L’Ambre des Merveilles kísértetiesen emlékeztet nagy-nagy kedvencem, a Kenzo Tigre már leszáradt illatára, amit úgy szerettem. A L’Ambre des Merveilles, mint egy puha sál, körülöleli a nyakamat, az őszi hidegek ellen pedig melegsége és finoman fűszerezett illata ad egy kis erőt. Számomra az ősz egyik várva várt illata.

A L’Ambre des Merveilles uniszex illat, bár számomra inkább nőies, mint férfias. Tartóssága az egyetlen gyengéje, túl finoman illatozik a bőrön, talán kissé nagyobb hatósugarat igényelnék, ha már ilyen finoman fűszeres illatot viselek. Az illat megalkotója Jean-Claude Ellena, akinek a legtöbb Hermés illatot köszönhetjük.

Sajnos egyelőre még nem lehet Magyarországon kapni:(

 



1 thought on “Hermés L’Ambre des Merveilles – parfümkritika”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter