Fényvédelem az ajkaknak

Szerencsére az már nem újdonság senkinek, hogy télen-nyáron, pláne nyáron fényvédő nélkül nem megyünk napra. De azt még kevesen tudják, hogy bizony az ajkak vékony és érzékeny bőre nem csak azonnal kiszáradhat, hanem fel is hólyagosodhat a napsugárzás hatásától.

Ha nem tudtad, hogy nyáron mitől szárad ki olyan hamar az ajkad, akkor érdemes a napfényt és annak szárító hatását okolni. Mert bizony a napvédelem nem csak a melanomától óv meg, hanem a korai bőröregedéstől, ugyanis a napsugárzás bizony iszonyúan szárítja a bőrt, nedvességet von el, ezáltal sokkal korábban kezd ráncosodni.

Akik síelnek, azok tudják, hogy ajakápoló nélkül nem teszik ki a lábukat a sípályára, mert pillanatok alatt leég a szájuk, nyáron ez talán ennyire nem intenzív, hanem inkább fokozatos folyamat, amit UV-szűrős fényvédő ajakápoló segítségével csökkenthetünk.

Vichy Capital Soleil Ideal Soleil

A jó kis Vichy minőség egy varázs stift képében. Nem csak ajkakra, hanem fülekre is kenhető. Nagyon hasznos kis darab, főként kisgyerekesek táskájának alapdarabja lehet!

Piz Buin ajakvédő balzsam SPF 30

Aloéval dúsított hidratáló balzsam ajkakra, bármelyik nem számára.

Carmex Vanilla hidratáló ajakbalzsam SPF 15

Ha kell egy kis íz az ajakbalzsamba, akkor a jó öreg Carmex Vanilla-t válaszd télen-nyáron.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter