Estée Lauder Bronze Goddess Nuit – parfümkritika

Pár hónapja még reménykedve vártam, hogy megjelenjen az Estée Lauder Bronze Goddess sorozat legújabb, limitált darabja, a Nuit Eau de Parfum, most pedig már itt van nálam jó pár hete…és nem igen nyúlok utána…

Micsoda pech, mondanánk, hát ez van, nyilván totál látatlanul rendeltem meg az Estée Lauder itthoni webshopjából, ahogy elérhetővé vált. Tudjátok, hogy nagyon szeretem alapból a Bronze Goddess sorozatot, a sima testpermet már bő 10 éve a nyári signature illatom, de nyitott vagyok minden újra. A Nuit-ra is, ezért rendeltem meg. De sajnos nem az én világom…ami nem jelenti azt, hogy másnak ne lehetne ez élete illata. De nézzük, miről is van szó!

A Nuit, ahogy neve is engedi sejtetni, valami  sötétebb, erőteljesebb, gazdag illat, mint a sima Bronze Goddess EDT-k, vagy EDP. És valóban, a kifújás pillanatában egy – számomra – igen agresszív akkor csap fel a bőrömön, már-már a legolcsóbb piaci parfümök korát idézve (egyzser kaptunk egy hamis Dior Poison-t, na az valóban méreg volt a szó szoros értelmében, pusztító idegméreg illata volt, kuka kategória). Természetesen a jázmin ordít ki belőle, de igen közönséges módon. Kapott egy nagy adag sós akkordot, mert ha már beach meg vibes, akkor miért ne só, ugye? Ehhez jön a naptej illatú kókusz, és a vadítónak szánt orchidea. Nem csak olvasni zagyvaság, hanem szagolni is. A friss citrusokna még csak köszönni sincs ideje a fejjegyben, mert agyonnyomja őket a feketebors. Oké, én alapból nem szeretem a borsot (kivéve a Lush Lord of Misrule-ban), de ott érdekes módon istenien tudták adagolni, itt most nem. Gondolom most arra tippeltek, hogy a Nuit-ból visszaköszön vanília – mivel anélkül mostanság nem élet az élet – de nem, nincs benne, csak még krémesebb, darkosabb tonkabab, és kasmírfa ambroxannal. Mintha a Bad Girl kacsintana ki belőle.

Komolykodó, nagyon csábító köntösre vágyó illat, ami inkább túl sok, mintsem kifinomult legyen. Nekem nem ilyen egy nyár esti hangulat (vibe), a csábításhoz meg nem tudok hozzászólni, én biztos nem ezt viselném, de ki tudja, lehet, hogy másoknak bejön.

Egy szó mint száz: ha Bronze Goddes, akkor a jó öreg Eau Fraiche Body Scent, az tényleg maga a napfény!

Itt tudjátok a Bronze Goddess illatot megrendelni: https://www.esteelauder.hu/product/9781/101109/product-catalog/illat/collections/bronze-goddess/bronze-goddess-nuit-eau-de-parfum?size=50ml_(538_Ft%2Fml)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter