Édes cukiságok

Ebben a borzalmas hidegben azt vettem észre, hogy egyre jobban kívánom a melengető, kifejezetten édes, tömény illatokat. Elkezdtem hát végiggondolni mi is az, ami most szóba jöhet. A Pink Sugar-nél különlegesebbet, átütőbbet akartam, az Angel már túl elcsépelt, a fűszeres illatokra most nem vagyok ráhangolódva, így 3 illatot kezdtem próbálgatni, azt remélve, hogy megtalálom köztük a legédesebb, legtéliesebb kedvencemet. És hogy melyik lett a befutó? Olvassátok végig és meglátjátok! 🙂

ladurée-la-tentation-de-nina-8

Kezdem is rögtön Nina Ricci 2014-es almácskájával, a La Tentation de Nina-val. Számomra ez azért elmarad egy picit a 2006-os Nina-tól, nem beszélve a Snow Princess-ről, ami abszolút favorit, de az tény, hogy egy valóban cuki, édeskés, bájos illat lett. Nem, nevével ellentétben kicsit sem a csábítás illata, inkább azzal az élénk pink színnel harmonizál, amilyen a csomagolása. Nagyon cuki és nagyon rózsaszín, olyan, mint egy süti vagy macaron, igazi gourmand finomság, a könnyedebb fajtából. És ez nem is véletlen, hisz megalkotásában Olivier Cresp parfümőr Vincent Lemains-nel dolgozott együtt, aki a híres párizsi Ladurée édességmanufaktúra mestercukrásza. Ebből pedig már sejthetjük, hogy itt a macaronoké a főszerep. A szokásos bergamottos kezdés után málna, rózsa, mandula, citrom és macaron illata bontakozik ki, szantálfával, pézsmával és vaníliával karöltve. A mestercukrásszal való együttműködés pedig olyan jól sikerült, hogy a Ladurée macaronokból Nina nevezetű széria is készült. Szép is, finom is, édes is és cuki is?.jöhet!! Bár azért tovább keresgéltem.

A következő cukiság ? a Dior Addict – tele van ellentmondással. A 2002-es változatot (amiből nekem is volt) már nem gyártják, az újakat pedig még nem próbáltam belőle. Érdekes illat mi tagadás. A nők meg vannak róla győződve, hogy ez az illat, amivel minden férfi megbabonázható?.nos el kell, hogy áruljam, a pasik nagy része egyáltalán nem szereti ezeket a nagyon édes,nehéz, olykor fullasztónak tánő illatokat, tehát aki pusztán hódítási célból használná, az ne tegye, hisz a legtöbb pasi szó szerint hányingert kap ettől az illattól.  Az Addict-tel az a baj, hogy rettenetesen túl van értékelve, csak azért, mert Dior és már nem lehet kapni. A gyártót a divat világa és az ezzel a világgal kapcsolatos függőségek ihlették, melyről a nevét is kapta. A gyártó tehát a függőséget, a fogyasztók pedig a csábítás illúzióját képzelik bele. Az igazság pedig az, hogy szó sincs egyikről sem. Számomra a régi Addict egy nagyon finom, meleg-krémes téli illat. Nem akkora durranás, mint amekkorának ki volt kiáltva, de én szeretem. Finom, bár a Poison vonaltól messze elmarad. A függőségeket, extrém exhibicionizmust számomra a Gucci Rush jeleníti meg igazán jól, az erős addiktív hatás pont az Addict-nél elmarad. Ez a parfüm egyszerűen téli, szép, nagyon édes, örömet sugárzó. Vidám eufórikussága a legszürkébb telet is megszínesíti. Csupa érdekes, pihe-puha, téli összetevő teszi olyan széppé, fejjegyében mandarinlevél és szeder, szívjegyében rózsa, jázmin, hullámos kúszókaktusz és narancsvirág rejtőznek, az alapillatban pedig ott van a nagy kedvencem a tonkabab egy kis vaníliával és szantálfával. A végére pedig a név is értelmet nyer (legalábbis nekem), hisz ha tonkabab, akkor ez nálam felér egy függőséggel, de még mindig nem találtam meg az abszolút befutót.

o.8925

Aztán egyszer csak eszembe jutott mit is keresek. Ha nem az Angel, de mégis valami hasonló, akkor jöjjön Thierry Mugler Innocent-je. EZ AZ, EZT KERESTEM. Nálam ez az abszolút befutó az édes illatok közül. Sokkal ?emészthetőbb?, mint az Angel, szofisztikáltabb, mint a Pink Sugar, és különlegesebb, csábítóbb, mint az Addict. Ártatlanul romantikus és pikánsan kihívó egyszerre. Ez hogyan lehetséges? Eleinte én sem hittem el, hogy lehet egy illatnak ennyiféle ?arca??.pedig lehet. Egy kis bergamottos, és buja mandarinos frissesség a fejjegyben, pikáns mandulás-fekete ribizlis, piros bogyós gyümölcsök a szívjegyben, majd az édes-krémes, lágyan simogató praliné, pézsma és ámbra az alapillatban. Ez valami istenien finom. És a leghihetetlenebb, hogy 1998! óta töretlen a sikere és népszerűsége. Időtálló, mert ma is pont úgy hódít, mint akkor. Az általam próbált/ismert Mugler illatok közül messze ez a befutó és a ma kapható édes designer illatok között még csak hasonlóan finomat sem találtam, annyira a kedvencem lett. Olyan szorosan simul az ember bőrére, mintha a részünk lenne és mágnesként vonzza viselőjéhez a környezetét.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter