Chanel Chance Eau Tendre Eau Parfum – parfümkritika

Vannak olyan illatok az életembe, amelyeket jó pár éve csak kerülgetek, a kívánságlistám állandó lakói, és valahogy mégsem szerzem be őket azonnal, mert – én marha – mindig elcsábulok egy másik parfüm irányába, amikor épp vásárlásra adom a fejem. A Chanel Chance pontosan ez az illat volt, 2002 óta, amióta csak megjelent, kerülgetem, nézegetem, próbálgatom, és sóhajtozom, hogy de jó lenne. Kissé visszavetett a lendületemből, amikor anyukám valahonnan egy fake kiadással jelentkezett, és használta is, én pedig utáltam, mert köze nem volt a Chance könnyed, játékos szépségéhez, hanem egy pancsolt löttynek érződött (mert az is volt, ezért ne vegyetek soha hamis parfümöt!). Aztán jött 2010 tavasza, és az ellenállhatatlan Chance Eau Tendre edt. Nem én vagyok az egyetlen, aki megőrült ezért az illatért, még jobban, mint a sima Chance-ért, vagy a különleges Eau Fresh-ért (amely szintén egy nagyon jó kis darab). Nem titok, hogy gyakorlatilag a legnépeszrűbb Chance változat lett az Eau Tendre. Iszonyúan könnyed, bájos, élénk gyümölcsös, szinte roppanósan zamatos illat, és a Coco Mademoiselle-be belefáradt asszonyok, és fiatal lányok azonnal felfedezték maguknak.

De mielőtt folytatnám, jöjjön egy kis kitekintés a Chance illatokra:

A Chance edp az első alapillat, melyben a jázmin dominál, valamint a rózsabors, a citrusfélék és a fás, ciprus alapú pacsuli gazdagságának kontrasztja.

Az örömteli és ragyogó Chance Eau Fraiche egy kis citrusos jeggyel egészül ki, hogy frissítse a jázminos szívjegyeket.

A mindig gyengéd Chance Eau Tendre krémes, pézsmás felhővel fűszerezi a jázminos szívjegyeket, kiegészítve a birsalma és a grapefruit frissítő elegyével.

A Chance Eau Vive olyan kirobbanó a bőrön, mint egy energiabomba. A grapefruit és a vérnarancs meglepő keserűsége tökéletesen felvezeti a cédrus-írisz egységét, amely fenntartja a jázmin szívillatát.

Ebbe a válogatott társaságba érkezett meg idén januárban a Chance Eau Tendre Eau de Parfum. Huh, jó hosszú a neve, de elég csak azt megjegyezi, hogy a Tendre edp változata. Merthogy a Chanel figyel az igényekre, márpedig ha volt visszajelzés az első Tendre-ről, az az, hogy bár csodás illat, de nem annyira erőteljes és tartós (edt változat). Tehát, ha úgy vesszük, akkor az új Eau de Parfum a Tendre intenzívebb változata. Első ránézésre látszik, hogy a kupak más, mint az eddigi Chance illatoknál: ezüst kupak, aranyozott szegéllyel, és a benne lévő folyadék sötétebb rózsaszín színű. Második ránézésre viszont nagyon hasonlít az első Tendre-re, szóval nem árt résen lenni, amikor a parfümériák polcain válogatunk, bár a papírdobozon egyértelműen látszik az Eau de Parfum felirat.

No, de nézzük az illatot magát! Természetesen a jól bevált, imádott recepten kár lett volna Olivier Polge-nak változtatnia, nem is tette. A friss birs és citrusok izgalmas akkordja szerencsére változatlanul jelen van az illatban. A puhaságot, lágyságot szintén a fehér pézsma szolgáltatja, bár az aranyló ámbra és a fás akkordok kikerültek mellőle, amely inkább a citrusos akkordokat támogatta. Ugyanakkor megjelent a rózsa, amelytől még nőiesebbé vált az illat, és így a jázmin abszolút lágysága, érzékisége mellé egy sugárzóbb illatot kaptunk. A Chance DNS-ét le sem tagadhatja, az a fajta játékosság, amely az illatra jellemző, itt is tetten érhető. A citrusos, gyümölcsös fejjegyek lecsengése után egy valóban gyengéd, elegáns, nőies illatot kapunk. A végkicsengés majdhogynem szappanosan friss, virágos illat, amely garantáltan mosolyt csal bárkinek az arcára. Nem jelenthetjük ki azt sem, hogy az előző edt pusztán tartósabb változata, mert bár első pillantásra nagyon hasonlóak, a leszáradás és végül maga az összhatás kicsit más. Nekem most egyébként sokkal jobban tetszik az új edp, talán azért, mert én is idősebb, komolyabb lettem.

Abszolút hozza az edp-t, mármint, amit elvárunk egy ilyen töménységtől. Egész nap kitart, elég 2-3 fújás egy határozott sillage-hoz. És természetesen Chanel minőség, ez az, ami miatt ennyien rajonganak az illataikért. Számomra a tavasz egyik top parfümje lesz!

Összetevők: grapefruit, birsalma, rózsa, jázmin, pézsma

Sillage: 4 –  2-3 spricc bőven elég!

Tartósság: 4 – abszolút kitart, rajtam legalábbis reggeli fújás este is érződött

Szexifaktor: 5 – A nagybetűs NŐ illata

Elegancia: 5 – és amennyire NŐ, annyira stílusos is

Korosztály: igazából a Chance a Chanel fiatalos parfümvonala, de szerintem fiatal lányoktól az érettebb nőkig bárki viselheti.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter