Cerutti – az olasz kultillat

Mindenkinek van az életében egy úgynevezett “signature” illata, mely ő maga, melyet ha egy szobában megéreznek, akkor tudják, hogy ott van/volt. Nekem sokáig ez a Versace Versus (régi bordó) volt, sokszor mondták ismerőseim, hogy ez olyan Andi-illat, vagy jelezték, hogy tudták, hogy ott voltam x helyen, mert érezték az illatom. Ma már nem tudom hordani (sajnos nincs is már belőle, aki megválna egy üveggel, az itt jelezze!!), de mindig is a szívem csücske marad. A Cerruti 1881 parfüm sokak számára jelenti ezt a bizonyos signature illatot, hiszen lágy, púderes, diszkrét illata mellett kedvező árfekvése révén sokan megtehették, hogy megvásárolják. Ma erről a parfümházról lesz szó!

cerruti parfümök

A Cerruti egy nagy múlttal rendelkező olasz divatház. Gyökerei egészen az 1881-es évekig nyúlnak vissza, amikor két testvér, Antonio és Quintino Cerruti megnyitották első textilüzemüket Biella kisvárosában. A műhely működtetése apáról fiúra szállt, míg a fiatal, alig 20 éves Nino Cerruti olyan modern technikákat vezetett be a gyárban, mely akkora sikert hozott, hogy tovább bővülhettek. Nino nem csak a textil megmunkálásban volt élenjáró. Rájött, hogy a cég érdekeit szem előtt tartva, saját divatkreációk megtervezésével óriási manufaktúrát tud kialakítani. Így született meg az első, férfiaknak szánt kollekció 1957-ben. A Cerruti divatmárka hivatalosan 1967-ben debütált, amikor megnyitották első butikjukat Párizsban. Ekkor vált híressé a Cerruti pompás kelméiről és szép, tiszta szabásáról. A divatház specialitása a klasszikus gyapjú öltönyök voltak, melyeket anno Giorgio Armani tervezte a Cerruti ház alkalmazottjaként karrierje elején.

cerruti divat

Az évek során a márka bővült, több vonalat indítottak el, a Cerruti 1881 lett a luxus hordható ruhák márkája, mely sajnos az idők során feledésbe merült, így a cég megmaradt a textiltervezésnél és gyártásnál, napjainkban is több divatháznak szállít anyagot, különböző kosztümöket tervez filmek számára. A legtöbb divatházzal eltérően a Cerruti kifejezetten fontosnak tartotta a parfümök tervezését, megjelenését már viszonylag korán. Első parfümjük Nino néven jelent meg 1978-ban, utána napjainkig közel 22 parfümöt adtak ki, melyek a Cerruti 1881 két sztárillatának különböző változatai.

Ha Cerruti parfüm, akkor mindenkinek a Cerruti 1881 és egy gyönyörűen csiszolt, kézbesimuló gömb üveg jut eszébe. A mára már kultikussá vált 1881 női parfüm közel 20 éve az egyik legkedveltebb illatnak számít. Gyönyörűen komponált virágos illat, melyben benne van a ’90-es évek roppant gazdagon felépített harsány szerkezete és a virágok mesterien adagolt elegáns és kortalan aromája. Mimóza, kamilla, ibolya és nárcisz megejtően ártatlan illatát az írisz méltóságteljes jellege és a finoman adagolt fűszerek bársonyos puhasága öleli körbe. Kiváló hétköznapokra és alkalmakra is. Az 1881 Cerruti Collection kifejezetten esti, bálos vagy bulis alkalmakra készült. A pacsuli érzéki és erotikus aromája a fanyar szőlővel és az olajfalevéllel izgalmas és erőteljes illatfelhőt ad.

Cerruti-1881-Pour-Femme

Férfi párja, az 1881 Men klasszikus fás-aromás parfüm, mely egyszerre nyújt frissítő és élénkítő élményt amellett, hogy határozottan férfias és karakán illatú. Rendkívül hordható és kifejezetten jó hatással van az érzékekre. Meleg nyári napokon is kiváló frissítő. Intenzív, erőteljesebb változata az 1881 Intense, mely ha lehet, még jobban magabiztos férfiasságot nyújt.

Az 1881 Black fűszeresebb és dominánsabb illata inkább esti, hódításra alkalmas programokon áll helyt. Az izgalmas narancs-szerecsendió akkord egyszerre nyújt élénkítő és érzéki hatást. Vagány, fiatalos és lendületes illat az 1881 Fairplay, melyben minden megvan, ami egy kiváló férfiparfümhöz kell: erős fás jegyek és aromás fűszerek.

A Cerruti Pour Homme kifejezetten az elegáns, visszafogott és a hagyományos értékrendet követő férfiak illata. Fougere jegyei karakteres és határozott megjelenést biztosítanak. Természetkedvelő, aktív férfiaknak ajánlották a Cerruti Image parfümöt, melyben kellemes és fanyarkás zöld jegyek mellett egy csipetnyi harsány bors is megfér. Női párja, a Cerruti Image for Woman kifejezetten letisztult, áttetsző illat, köszönhetően a citrusoknak és a hűsítő mentának. Cerruti esszenciáját rejtették a L’Essence de Cerruti üvegébe, mely vadítóan bőrös illat, tele fás jegyekkel, melyek az időtlen stílust és férfias eleganciát sugározzák.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter