Dinnye vagy sós karamella?

Mit szerettek jobban, a könnyű légies, gyümölcsös illatokat vagy a pikáns édes-sós gourmand illatokat. Minap a Neroli Parfümériában járva próbálgattam a Shay & Blue London 2 illatát. A márkáról itt már olvashattatok a blogon!

234308864alt1

Azon tűnődtem a 2 variációból, melyik is illene jobban hozzám. 2 teljesen különböző illatról lévén szó, nem egyszerű a döntést. Az egyik illat a Watermelons….ugye már a neve is jól hangzik? Igen, ételként nagyon szeretem a görögdinnyét, legszívesebben egész évben fogyasztanám, így kíváncsi voltam, milyen a dinnye, amikor egy niche parfümházat ihlet meg, és nem a kis tinilányos, gagyi dinnyés parfümök formájában jelenik meg. A Watermelons aromás és zöld, könnyed, légies és acquás….pont ahogy vártam. A lényeg a niche minőségben rejlik, mert az igazi, frissen bontott, zamatos görögdinnye illatát adja vissza, a maga legtermészetesebb formájában. A görögdinnye egy csipetnyi mandarinnal, zöld levelekkel, lonccal és zöld teával, no meg egy kis vetiverrel kiegészülve igazi nyári csemege. Üdítő a legnagyobb melegben is. A vetiveres, zöld teás illattal együtt pedig igazán jól illik a férfiakhoz is, persze sok hölgynek is biztosan nagy kedvence lesz, ez az illat valóban unisex.

saltedcaramel

Az illatok és ízek érdekes kapcsolatát vizsgálgatva rájöttem, hogy míg ízben a dinnyét választom, addig illatban a karamellára tettem le a voksom (ahhoz képest, hogy annyira nem vagyok oda az édes ízekért – ezért is érdekes, hogyan is működnek érzékszerveink) és a Salt Caramel-t választottam. Ez egy igazi ínyenc csemege, inkább nőies, mint férfias, de ez is az unisex határán egyensúlyoz. A karamella, szantálfa, tonkabab és tengeri só kombinációja hihetetlen élménnyel és eufóriával ajándékozza meg az embert. Én a legnagyobb melegben is teszteltem és kiválóan működött, nem tolakodó, sőt simogatóan édes és finom. Az illat sós oldala nem annyira domináns, legalábbis rajtam a sós jelleg kevésbé jött ki, de így is nagyon finom, pikáns illatkombinációval lettem gazdagabb. A lényeg, hogy ne a tengeri illatokhoz hasonlóra számítsunk, és ne is a tipikus karamellára, mert ez teljesen más. Különleges, összességében inkább édes, mint sós, és nagyon gourmand. Nagyon örülök, hogy rátaláltam, hisz már régóta kerestem valami igazán finom karamellás illatot. Most végre megtaláltam.

(A Salt Caramell számomra is a szezon egyik legeredetibb illata, a beszerzendők listájának elején van! – Andrea)

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter