Ex Idolo Ryder – parfümkritika

Van, amikor egy múlt ihlette parfüm ízig-vérig megállja a helyét a modern időkben, anélkül, hogy bármiféle poros, régen volt idők koros illatát öltené magára, mintegy tetszelegve a “rég” palástjában. Matthew Zhuk (akiről már olvashattatok itt a blogon interjút), az Ex Idolo márka megalkotója második parfümje, a Ryder kapcsán kísérelte meg feleleveníteni a londoni Mayfar és St.James klubok hangulatát, nem is akárhogyan.

Ed Idolo kirakat
Ed Idolo kirakat

Bár soha nem voltam tagja egy londoni klubnak sem a XIX. században (nem is lehettem volna, mivel nőknek szigorúan tilos volt a belépés, eltekintve egy-két kivételtől), mégis ahogy magamra öltöttem a Ryder parfümöt, egyből felidéződött bennem egy illatos dohányfüsttől és gazdag aromájú italoktól édes szoba képe, melyben a süppedő szőnyeg és a hatalmas, kényelmes ódon fotelek egyszerre jelentik a komfortot és az eleganciát. Az édes dohány mellé egy rendkívül erőteljes, szinte mézillattal körbelengő fás-ámbrás akkord párosul: csodálatos, kerek jeggyé forr össze, egyszerűen rajongok érte! Uniszex illat révén a csípős-füstös dohány mellé jó nagy adag ománi tömjén és gyanta társul, melyhez a jázmin akkordja a vaníliával teremti meg azt az egyensúlyt mely a túl súlyos, nehéz illatok és a fullasztó virágos jegyek  mellé kell. Hogy lehet egy ilyen dohányos-fás jegyekben gazdag, mély illat ennyire komfortos a női bőrön?! Ha a parfümöknek lenne színük, rajtam a Ryder mézarany színben ragyogna, szinte érzem, ahogy sugárzik rajtam/rólam.

pakk5

Matthew már 2013-ban bebizonyította, hogy rendkívül jó érzéke van a különleges illatokhoz, nálunk is akkor debütáló illata, a Thirty-three egy csodálatos mese az oudról, a Ryder pedig igazi időutazás a régmúlt londoni arisztokrata világba. Rég viseltem már ilyen csodásan kerek, telt, mély illatot, meg merem kockáztatni, hogy a fás-dohányos illatok közül az egyik legjobb, melyet valaha próbáltam.

exidoloryderbottle30small

Hamarosan közeleg a párom születésnapja, azt hiszem okos asszony leszek, és meglepem egy üveg Ex Idolo Ryder parfümmel, és titokban (vagy nem is olyan titokban) én is használni fogom, tökéletes illat lenne számomra most az őszi időszakban.

Az illatról és a márkáról további infókat találtok az exidolo,com oldalon.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter