Bemutatkozik: Vilhelm Parfumerie

Pár éve figyelemmel kísérem a Vilhelm Parfumerie munkásságát. Nem kell mondanom, hogy akkor kaptam fel a fejem, amikor megtudtam, hogy az egyik debütáló illatuk Dear Polly nevet viseli, csakúgy, mint a kislányom. Az egyedi visual és a újdonságnak ható parfümök nem utolsó sorban felkeltették az érdeklődésemet. Azóta rakosgatom egyik kívánságlistáról a másikra a parfümöt, majd 2 hónapja úgy döntöttem, hogy pár mintát rendelek tőlük. Jól jártam, mivel épp kifogytak, nem tudták időben szállítani a minta szettet, így vígaszdíjként felajánlották, hogy egy másikat is kérhetek mellé, így 7 minta érkezett meg hozzám nem olyan régen. Jó móka volt kipróbálni őket, most az első benyomásokról készítettem feljegyzést. De előtte nézzük, mit mond a márka magáról.

A Svédországban született, jelenleg Párizsban élő Jan Vilhelm Ahlgren egy polihisztor, aki a fotóstúdióktól a parfümökön át a bőráru műhelyekig mindent megtesz a luxus egy bizonyos eszméjének megvalósításáért. Stílusa: kifogástalan. Szabott öltönyök, egyedi parfümkeverék – természetesen Vilhelm Parfumerie. Életmódja: egyszerű örömök és pazar időtöltés – mindig barátokkal, mindig nevetéssel. Az otthona: Párizs, a Comói-tó, a francia Riviéra, de bárhová, ahová a szél viszi. Tekintse őt egy modern Mr. Gatsby-nek, aki számára a báj és a játékosság a kulcs az életben való boldoguláshoz. Mindent mindig eleganciával, szelídséggel és szívvel tesz.


A Vilhelm Parfumerie több mint egy parfüm, a Vilhelm Parfumerie egy könyvtár. Ha egyes illatok csendek, ezek mesék. Az egyforma üvegekben az illatok annyi elbeszélést rejtenek, amelyek minden érzékszervet megszólítanak, egy súlyos, fonott üvegből készült üvegben, sáfránysárga címkével, amely egy párizsi bolhapiacon talált bakelitdarabra emlékeztet. Északi fény és hollywoodi fénypontok. Észak és Dél. Frissen nyírt fű és simogató oud. Élénkítő frissesség és égető nyári melegség. Egyszerű örömök és pazar idők. Minden egyes illat egy széleskörű, kreatív és közös munkafolyamat csúcspontja – a régi és az új ritka keveréke, amely felismerhető, de nem ismerős. A Vilhelm Parfumerie a dinamikus, innovatív illatoktól kezdve az örökölt dizájnig és az időtlen nyomatokig a múltra bólint, amelyet kortárs illatnyelvünk és esztétikánk fejez ki. (forrás: www.vilhelmparfumerie.com)

Dear Polly – szerelmeslevél a márka alapítójának feleségéhez. Friss, játékos, egyedi illat zöld-virágos-gyümölcsös jegyekkel. Aromás fekete tea illat, nagyon tetszik.

London Funk – lehengerlő, erős maszkulin illat, már-már nyers a kifújás pillanatában. 70-es évek londoni hangulata. Nekem kissé animális, nagyon halványan Seminalis vonal. Fás-citrusos-pézsmás erotika.

Peony Couture – Ünnepélyes rózsa pikáns fűszerekkel. Friss, mégis pikáns illat.

Room Service – Szinte olajos fanyarságú, markáns aromájú illat a kifújást követően. Sehol nem érzem a puha virágcsokor illatot. Majd a leszáradás annál szebb, púderes és élénk virágos akkordok, szelíd aromák. Nekem teljesen 1920-as évek.

Mango Skin – Escada niche változata? Nem! Annak ellenére, hogy az ennyire édeskés gyümölcsös illatokról már az Escada jut eszünkbe, a Mango Skin több, mint egy tucat illat. Édes-trópusi hangulatú, ugyanakkor csodásan összerakott, kerek illat, amelyben a mangó, a frangipáni és az ylang-ylang játszik főszerepet. Csodás kis nyári darab!

Moon Carnival – A tubarózsa Vilhelm módra. A Narcotic V. és a Nishane Tuberoza vonalba illeszkedik, talán lágyabb, finomabb változata. Nagyon szép illat, várólistás.

Opus Kore – Persephone ihlette illat. Gyöngyözően vidám gyümölcsös-virágos illat, Chanel Chance vonalra emlékeztet, csak sokkal könnyedebb és légiesebb. Nagyon bájos, tavaszi üdeség.

Érdemes a webshopjukból rendelni, ingyen kiküldik+ 3 mintát választhattok a rendeléshez.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter