Beauty-percek: La Roche-Posay Effaclar

Sajnos évtizedek óta kínlódom a problémás bőröm miatt, megjártam vele Tolnát és Baranyát, rengeteg orvost és bőrgyógyászt. Végül sikerült elfogadható állapotba hoznom orvosi segítséggel, de nagyon kell ügyelnem arra, hogy hogyan ápolom. Az arc az a testrészünk, ami mindenkinek elsőre szemet szúr, ráadásul szeretek sminkelni, így nem mindegy, hogy milyen állapotban van.

A bőrtípusom felületi vízhiányos és kombinált, tág pórusú. Azonnal húzódik, ha nem megfelelő készítménnyel mosom, és kényszert érzek, hogy visszazsírozzam. Ugyanakkor nagyon érzékeny a krémekre, nem mindegy, hogy mivel kenem. Például olajos alapú szerek nálam szóba sem jöhetnek, mert azonnal előjönnek a mitesszerek. Ami bevált: az alapos arctisztítás (reggel és este), a hámlasztás (kémiai és fizikai) és a hidratálók kombinálása.

A La Roche-Posay márka már bizonyított nálam, mind a napozótermékeit, mind az érzékeny bőrre való testápoló termékeit illetően. Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet a La Roche-Posay Effaclar termékcsaládra, amely a faggyútermelést szabályozza és nem tömíti el a pórusokat. Így beruháztam egy Effaclat DUO (+) arckrémbe és egy Effaclar mélyen tisztító gélbe. Az arckrém tele van mindenféle olyan anyaggal, ami kifejezetten segíti a problémás bőr regenerálódását: niacinamid a nyugtató hatásért, szalicilsav a pattanások ellen, procerad a foltok ellen és természetesen La Roche-Posay termálvíz. A krém nem túl tömör, inkább folyós állagú, opálos fényű, illatmentes. Én éjszakára használom, mert a vízhiányomat nem enyhíti, viszont kúraszerűen alkalmazva tényleg jót tesz a pattanásos bőrömnek. Éppen így használom a habzó arctisztítóját is: nekem szárítja a bőrömet, de brutál mód tisztít, levisz minden felesleges dolgot az arcbőrről. Nem használom minden nap, csak kúraszerűen, ha érzem, hogy kezd a bőröm rosszabb állapotú lenni.

Talán tiniknek, vagy nagyon zsíros bőrűeknek igazi jolly joker termékcsalád, ugyanakkor ha fellobbanóan jön elő a probléma a bőrömön, akkor megnyugtató érzés, hogy van mihez nyúlnom.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter