Beauty-percek: hűsítő hidratálás L’Occitane módra

Számos posztot olvashattatok a blogon a napvédelemről: általában a napvédőkről és speciális, új napvédő termékekről egyaránt. Viszont a napvédelem nem csak a naptejjel kezdődik és ér véget! Nagyon fontos a bőr előkészítése és napozás után a bőr nyugtatása és hidratálása. A nap és a káros sugarak bizony öregítik a bőrt, s egy jó alapos hidratálás napozás után elengedhetetlen. Na, de kinek van kedve nagy melegben nehéz és zsíros krémeket használni? Hát nekem nem! 🙂 Szerencsére idén nyáron nem kell a hidratálásról sem lemondanom, mert az új géles állagú L’Occitane Verbéna gél testápoló és gél tusfürdő kifejezetten hűsítő és egyben hidratáló hatású, ráadásul az egész család rákattant. 🙂

A legtöbb kertben megtalálható vasfű, vagy más néven verbéna (verveine) igazi kis csodaszernek számított a középkorban, előszeretettel használták különböző betegségek gyógyítására (gyulladásra, fájdalomcsökkentésre, megfázásra) s napjainkban is közkedvelt gyógynövény. A verbéna illata erőteljesen citrusos, friss és fanyarkás, citrusos jegyekkel párosítva kifejezetten üdítő illatot eredményez. A L’Occitane egyik slágerillata a Verbena (Verveine), friss, finoman gyógynövényes, pezsgő frissességű illata gyengéd és könnyed, abszolút uniszex. Jó pár éve használtam a tusfürdőjét nyáron, nagyon szerettem, ahogy felfrissített zuhanyozás közben.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a rekkenő nyári hőségben csak és kizárólag frissítő aromájú szappannal vagy tusfürdővel vagyok hajlandó tusolni…egy nap minimum háromszor, mert sajnos hajlamos vagyok izzadni, és akkor érzem magam komfortosan, ha letusoltam. Évekig az uram citrusos-mentás tusfürdőire jártam rá nyáron, idén viszont fordult a kocka, és titokban (vagy kevésbé titokban) az egész család használja a L’Occitane új Verbéna hűsítő tusfürdő és testápoló géljét.

Azt nem kell ragozni, hogy a L’Occitane Verbénája milyen finom citrusos illatú, 15 éve bestseller, s rajong érte férfi és nő is. Az új hűsítő Verbéna gélek ugyanezt a finom citrusos-gyógynövényes illatot nyújtják, csak éppen egy nagy adag mentollal megbolondítva. A mentol pedig hűsít, de nagyon! Tusolás közben szinte pezseg az ember bőre, úgy érzi, mintha jeges zuhanyt venne (a szó jó értelmében, nyugi). Érdemes elkerülni a szemet és egyéb kényes területeteket, mert bizony azokat is hűsíti rendesen a mentol és nem biztos, hogy azt akarjuk. 🙂 Az illatélmény zuhanyozás közben kifejezetten élénk, viszont zuhanyozás után nagyon halvánnyá válik a bőrön, szerencsére, mert engem bezavarna a parfümhasználatba. Mint minden L’Occitane tusfürdőnél, itt sem kell nagy adagokat kinyomni a flakonból, hiszen tényleg pár csepp jól felhabzik, szóval a 250 ml-es kiszerelés simán lehet akár családi flakon is a nyárra, ha  gyerek nem pacsálja el tonnaszám (mint nálunk). Kapható kis, utazó kiszerelésben is.

A testápoló gél egyszerre hidratál és felfrissít. Nagyon könnyed, szinte vizes gél állagú, természetesen a már megszokott verbéna illattal. Könnyen kenhető, a bőrön átlátszó, s ami a lényeg, nem ragad. Gyakorlatilag meg kell várni, amíg a gél beszívódik a bőrbe, ez nagyjából öt perc, és már öltözhetünk is, mert egyáltalán nem érezhető, hogy van valami a bőrünkön. Illata az első fél órában intenzív, utána szépen lecsendesedik, így bátran lehet más parfümöt is használni mellette. 150 ml-es kiszerelésben kapható, nem érdemes spórolni vele, hidratáljuk csak a bőrünket nyáron is!

A Verbéna hűsítő tusoló gél és hűsítő testápoló gél már kapható a L’Occitane üzleteiben és a webshopban, katt a linkekre!

További újdonság még a Citrus Verbéna hidratáló hab és a Citrus Verbéna frissítő hámlasztó testradír cukorkristályokkal, amelyek szintén a mentol jegyes frissességét nyújtják.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter