Az Etat Libre d?Orange legférfiasabb illatai

Az Etat Libre d?Orange parfümházat korábban már bemutattuk nektek, most pedig kifejezetten a férfiak kedvében szeretnék járni, így összegyűjtöttem ennek a lázadó, polgárpukkasztó parfümháznak a legférfiasabb illatait, melyek nem éppen a szégyenlős rajongók számára készültek.

elo_025_0001-zoomProd

Je suis un Homme ? azaz ?férfi vagyok?. Ha létezik igazi macsós, alfahímekhez illő hímsoviniszta illat, na akkor ez az. Lehet éppen a harcba induló férfi illata, vagy a magabiztos, ellentmondást nem tűrő férfi illata. Energikus, vad és polgárpukkasztó. Ez annak a típusnak az illata, aki a szerénységet még hírből sem ismeri, lázadó vadsága egy egész városnak elegendő önbizalommal és magabiztossággal társul. Kezdetben citrom, bergamott és keserűnarancs illattal indít, majd szegfűszeg, pacsuli, bőrös jegyek, fahéj, pézsma, nyírfa és konyak illata bolondítja meg az összhatást.

je_suis_un_homme14_8x15_1_1

Vierges et Toreros ? mely egy bikaviadalt jelenít meg. A helyszín Spanyolország, az arénában egy igazi latin férfi és a bika harca zajlik. Mindez étvitt értelemben, az egész a vad és vadász effektusra, a harc és játék összességére utal, mely nem csak az arénában, nem csak ember és állat között tud lezajlani. Megtestesíti a férfi-nő közti játékot, a szexuális konfrontációt, ahogy férfi és nő harcol egymás ellen, egymásért. Ebben az illatban a férfi győz, ellentmondást nem tűrő módon leigázza a nőt, aki önként adja át magát az erős, bátorságot sugárzó férfiasságnak. Szerecsendió, tubarózsa, állatias bőrös jegyek egy kis pacsulival és borssal. Huhh?.ugye már most felkeltettem az érdeklődéseteket. Pedig itt még nincs vége, mert a végeredményhez a fűszeres kardamom, a labdanum virág, a vetiver és az yalng-ylang is hozzájárul.

Tom of Finland –  nos az ezt viselő férfiakat jogosan fel lehetne jelenteni szexuális zaklatásért. Ahogy az előző két illat kissé erőszakosan ?szedi áldozatait?, addig a Tom of Finland maga a csábítás, túlfűtött vágyak, életigenlés. El sem hisszük, hogy aldechides jegyekkel és amalfi citrommal indít, ezeket az illatokat épp csak a kifújásig hagyja érvényesülni a galbanum, a ciprusos jegyek, a bors, a fenyő tűlevelei és a nyírfa, melyeket teljesen a természet ihletett. Ezért is mellőz minden erőszakosságot és rámenősséget, mert az igazi őserőt, szexualitást adja a legtermészetesebb módon. Az igazán szexi jegyeket az alapjegy adja, a vanília és tonkabab sokat sejtetően fonja indáit körénk, az írisz, vetiver, szarvasbőr, styrax és pézsma pedig tovább fokozzák a kirobbanó természetes vágyakat, érzéseket, a kalandot és biztonságot egyszerre.

Delicious Closet Queen ? igen férfi illat?..ne akadjunk le a névnél! Elegáns, stílusos, tetőtől talpig fess, minden stimmel, kifinomult, művészi megjelenés, a legmagasabb minőségű, drága ruhák, cipők, kiegészítők. Titkok, kettősségek, a mindig kifogástalanul beszélő és viselkedő úriember, és annak rejtett, titkos oldala, amit nem szeretne, ha napvilágra kerülne. Egy álarc, melyet az ember nem viselhet örökké, egy nap minden titokról és hazugságról lehull a lepel, a drága holmik és finom, stílusos megjelenésről mögé nézve ott marad a lélek pucér oldala, felszínre kerül minden, amit addig rejtegetni próbált. Ez az ambivalens illat jó komplexre sikeredett, magasságok és sötét mélységek váltogatják egymást, púderes írisz, ibolyalevél, málna, rózsa és pacsuli szépsége, melyet a csábító opoponax, tonkabab, szantálfa és benzoegyanta, vad bőrös jegyekkel, üde citrusokkal, vetiverrel és málnával tesz annyira izgalmassá, hogy csak kapkodjuk a fejünket és már mi sem tudjuk, mit gondoljunk igazán.

deliciouswebsmallsq

Az Antiheros egy igazán természetes, üdítő, sallangoktól mentes illat. Mellőzi a képmutatást, a mesterkéltséget, az amolyan ?ami szívemen, az a számon? típus illat. Olyan ez az illat, mint egy névjegy, az őszinte, magabiztos, szókimondó férfi névjegye, aki tökéletesen tudatában van saját hibáinak és erősségeinek. Nem manipulál, nem rejtegeti sötétebbik énjét, egyszerűen járja az útja, éli az életét, laza eleganciát képvisel, és sosem veszi magát túl komolyan. Nagyon örültem, mikor rátaláltam, engem teljesen az Czech & Speake Oxford & Cambridge illatára emlékeztet. Itt is a levenduláé a főszerep (hmmm így már nem lehet rossz, hisz odavagyok a levenduláért), emellett pedig nagyon szépen bontakoznak ki a fás jegyek, a cédrus és a pézsma. Az Etat Libre parfümházzal csak egy bajom van?.Magyarországon nem lehet kapni a termékeiket. L (bár ennél az utolsó illatnál, a hasonmást, az Oxford & Cambridge-t szerencsére megtaláljátok a Madison Parfümériában).

A Charogne egy unisex illat, melyet illatjegyei alapján nőiesnek is gondolhatnák, de rajtam kifejezetten maszkulin hatása volt, így azt gondolom, ha valami meghökkentőt kerestek, akkor ez az?akár férfiak viselik, akár nők. Ez az illat bizony tele van sötétséggel, nekem őszintén szólva ez már sok. A liliom, yalng-ylang, osmanthus és vanília együtt nagyon tömények?.ha meg is kedvelitek ezt az illatot, akkor is inkább a téli hónapokban fog jól jönni. Ami miatt erősen előtör a férfias oldala, az a nagyon markánsan megjelenő bőrös jegyek adta animális vadság. A gyömbér és bergamott szerencsére kicsit frissít az illaton, de ezt nem sokáig érezzük, az ördögi hatás mindvégig erőteljes marad, az említett jegyeket, még ámbra, labdanum, styrax, az intenzív illatú kardamom, a tömjén, jázmin és a rózsaszín bors lerobbanthatatlanul erőteljessé teszi. Furcsa érzéseket ébreszt az emberben ez a parfüm, amolyan pszichothriller hangulatot teremt, amiben van egy üldöző és üldözött és egy főváros sötét, hosszú éjszakája?.kissé hátborzongató, de aki vevő az ilyesmire, nekik érdemes egy próbát tenni.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter