A búza illata

A minap épp vonattal utaztunk Budapestre, és a kislányom észrevette, hogy az út menti szántóföldeken szerte szalmabálák állnak, s ahogy kérdezgetett róla, villant be, hogy bizony a napokban takarították be a földeken a búzát. Nagyon szeretem a búza száraz, lisztes illatát, és a száraz szalma aromája is kellemes emlékeket idéz fel bennem. Mint parfümbolond, azt is tudom, hogy a parfümipar is lát fantáziát a búza illatában, és számos parfümben megtalálhatóak. Parfümökben enyhén magvas, puha és meleg jegyként jelentkezik, általában kissé puhítja az orientális, gourmand jegyeket.

Giorgio Armani Sensi

Mandulás, virágos, balzsamos illat, puha búzával, sajnos már nem kapható.

Serge Lutens Jeux de Peau

A bőr játéka ez az illat, erőteljes fás-édes-fűszeres aromákkal. No meg búza és tej! Lutens mindig rendkívüli illatokat kreál.

Frederic Malle En Passant

A tavasz illata vizes akkordokkal, orgonával, uborkával és búzával. Kult illat Olivia Giacobettitől.

L’Artisan Parfumeur Jour de Fete

Puha finomság, fátyolszerű lágy púderesség, bájos és romantikus illat sok-sok mandulával, ibolyával, vaníliával és búzával. Szintén Olivia Giacobetti parfümőr kreálmánya (szereti a búzát szintén?).

Jo Malone Green Wheat & Meadowsweet

Nem vagyok különösen rajongója Jo Malone illatainak, bár van, amit szeretek tőlük. A Green Wheat kívánságlistámon van már egy ideje, az English Field kollekció nagyon izgat, s ez a darab különösen. Zöld akkordok, és a gyöngyvessző halványan édeskés illata (jelenleg az egyetlen parfüm, amelyben gyöngyvessző található).

Miller Harris La Pluie

Miller Harris illatai amilyen hangzatosak, annyira furcsák számomra. Őszintén, kevés az, amelyet szívesen hordok közülük. A La Pluie az egyik, amely egy nyári zápor utáni trópusi kert illatát eleveníti fel. Furcsán nyitó fejjegyek, de szép lecsengés, erőteljes virágos jegyekkel, száraz fás akkordokkal és búzával (a fejjegyben). Kissé fanyar, kissé földes, kissé száraz.

Burberry Burberry Sport Men

A Burberry egyik klassz illata, friss aromás-fűszeres jegyekkel. Érdekes módon, szintén búzával a fejjegyben.

Laura Biagiotti Laura Rose

A legendás Laura 1994-es debütálása után nem kapkodták el a flankerek gyártását (akkoriban nem ez volt a tendencia), s csak 2009-ben jelent meg a Laura Rose, amely aztán szépen csendben el is tűnt a parfümériák polcairól. Sokan Coco Mademoiselle-hez hasonlítják, sokan rajonganak érte. Pacsuli, fekete ribizli, búza, rózsa és cassis. Nyami! Kell!

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter