4711 Floral Collection Magnolia – parfümújdonság

Nagyon “csípem”, ahogy a 4711 próbálja a közel 400 éves múltra tekintő parfümházat felrázni, és XXI. századi köntöst ölteni rá. Nem mondanám, hogy a tinik nagyon rákaptak volna (pedig kifejezetten nekik szól a Remix kollekció), de innentől bármelyik korosztály bátran nyúlhat a 4711 kölnik után, mert kedvező áron kifoghat igazán jó darabokat. Tudjátok, van számos kedvencem, a Blood Orange & Basil-ről nem tudok lekattanni, a Remix Cologne levendulás változata pedig egy nagyon bájos, kényelmes, nyugtató illat lett. Sokan egyébként újra felfedezték a klasszikus 4711 kölni varázsát, de nehéz nem az idősebb korosztályra gondolni az illatát tekintve, hiszen nagyszüleink használták bőszen 50-60 éve. A 4711 Floral Collection célja épp az, hogy kissé trendibb, vonzóbb, nőiesebb oldalát mutassák meg a márkának.

A koncepció

A virágok többet mondanak ezer szónál, és tökéletesen közvetítik az érzelmes üzeneteket.  A citrusos-friss kölnivizéről ismert 4711 márka új, virágos kreációjával valami különlegesen szépet szeretne elmondani. A 4711 Floral Collection az eddigi, rózsa, jázmin és orgona illatokból álló termékválasztékot egy újabb illattal egészíti ki. A Floral Collection virágcsokrában mostantól az elragadó, lágy illatú magnólia is megtalálható, finom és friss, citrusos árnyalatokkal.

A magnólia a stílusos kecsesség, a feminin elegancia, a csábító szépség virága – ugyanakkor a valódi szerelem, báj és tisztaság szimbóluma. A szirmot bontó virágok minden tavasszal bársonyos színekben pompáznak, a magnólia érzéki, puha illata pedig bámulatos eleganciát áraszt. A 4711 Floral Collection számára a mandarin, narancs és aromás rózsabors csodálatos, friss árnyalataival kombinálva készült. A szívjegyek között elegáns fehér virágok, így a frézia és a jázmin keretezik a magnóliát, míg a puha kasmír és a meleg szantálfa alapillatok hosszan tartó illatélményről gondoskodnak.

A 4711 Floral Collection illatai egy-egy különleges virágot idéznek fel egyedülálló jegyeikkel. Ezen illatváltozatok virágos frissessége rámutat a 4711 parfümház sokszínűségére, és kellemes variációt kínál a kedvelt klasszikusai mellett. Szép ajándék azoknak, akik értékelik a 4711 Eredeti Kölnivíz kultikus karakterét, vagy egyszerűen csak „virágnyelven” kívánják szeretetüket kifejezni. Mind a négy változat a 4711 Eredeti Kölnivíz parfümös frissességén alapul, egyszerre nőiesek és szelídek, valamint virágosan frissek.

A vélemény

Nos, a Magnolia engem csírájában sem emlékeztet a klasszikus 4711 illatára, de nem is ez a célja (a Remix Cologne-ok egyébként erősen a klasszikus kölnire épülnek). Nagyon friss, édeskés, erőteljes magnóliaillattal nyit, amely később bár enyhül, de egyértelműen uralja az illatot. Nagyon bájos a fréziával, inkább romantikus, mint femme fatale illat, de ezt a pasztel rózsaszín külső is sugallja. A szantálfa és a kasmírfa melegsége jól áll a virágos jegyeknek, bár olyan tartós alapot nem biztosítanak (kölni töménység, pár óra tartósság). A fejjegyek (mandarin, narancs, rózsabors) a kifújás pillanatában sem túl erőteljesek, a rózsabors finom fűszerezettsége az, amely picit mélyíti az illatot. Bájos, romantikus illat, mintha egy Bronte regényből lépett volna ki. Üdesége kortalan, nem kell hozzá különleges alkalom, hogy élvezhesd a viselését. Nagyon csinos kis üvege van, nálam ez plusz pont.

A Müllerben keressétek, 100 ml 7880 Ft….teljesen megéri beruházni egy üvegre annak, aki szereti a magnólia illatát.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter