4711 Acqua Colonia Red Apple & Chili és Plum & Honey – parfümújdonság és parfümkritika

Azt tudjuk, hogy az olcsóbb parfümök között is akadnak igazi kincsek, én pár éve döbbentem rá, hogy az amúgy pár ezer forintért megvásárolható, legendás 4711 kölni új, fiatalos sorozata, az Acqua Colonia darabjai mennyire jók! (itt olvashatsz a márka történetéről, itt pedig a sorozatról.) Körülbelül 5000 Ft-ért kapható a Müllerben, és ha jól tudom, akkor a Douglas-ban is, ha pedig kuponos napokat kifogjuk, akkor akár 20%-kal olcsóbban is beszerezhetőek. Mert aki kipróbál belőle egy darabot, az garantáltan többet is szeretne, mint én a Blood Orange & Basil után. Idén télen két szenzációs darabbal bővült a sorozat, nem győzök betelni velük!

image1

 

Amikor meglátta a Zuram a Red Apple és Chili dobozát, felkiáltott: Alma és chili? Ez csak jó lehet! És tényleg! Nincs túlvariálva az illat, zamatos, érett alma, finom paprikás beütésű chilivel keverve. Sehol piacos hangulat, vagy rekesz alma érzet, csak egy intenzív, csiklandóan élénk gyümölcsös és halványan fűszerezett aroma. Ahhoz képest, hogy cologne (kölni), nagyon tartós és intenzív. Abszolút melengető, és finoman édeskés illat, de nem csak télen érdemes kipróbálni. Uniszexnek mondanám, bár nálunk még csak én viseltem, de ahogy elnéztem a párom felcsillanó szemét, tuti rá fog járni. 🙂

Összetevők: piros alma, chili

Sillage: 4 – ahhoz képest, hogy kölni, kiváló

Tartósság: 4 – nagyon jó!

Szexifaktor: 3 – szerintem nem szexi, hanem komfortos illat

Elegancia: 3 – nem ebbe a kategóriába tartozó illat

Korosztály: Bárkinek ajánlom kortól és nemtől függetlenül.

Árkategória/árérték: A legjobb jelenleg a piacon. 5000 Ft egy üveggel.

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Az imádom és a tetszik kategória között  mozog, nekem nagyon bejön!

img_0726

Más játékos a Plum & Honey, amiben méz és szilva van. Már 2014-ben megjelent ez az illat, de csak limitált darabként, most idén újra a polcokra került, szerencsére. Nagyon vártam már, mert ki ne szeretné a mézes szilva illatát. Komfortos, körbeölelős illat, olyan bújós féle, nagyon gyengéd és finom, halvány. Talán nekem épp az a Red Apple intenzitása miatt lett ez a halványság csalódás, aztán amikor használtam, jöttem rá, hogy éppen ez a lényege, az, hogy ne ordítson a bőrünkön, hanem finoman öleljen körbe. Nem tudom megmondani, hogy melyik a hangsúlyosabb, a szilva vagy a méz. Egyik sem dominánsabb a másiknál, bár a gyümölcsösebb akkord talán hosszabban kitart. Édes, zamatos aromájú.

Összetevők: szilva és méz

Sillage: 2/3 – bőrközeli

Tartósság: 2/3 – itt érződik a kölni töménység, illanós

Szexifaktor: 3 – szerintem nem szexi, hanem komfortos illat

Elegancia: 3 – nem ebbe a kategóriába tartozó illat

Korosztály: Bárkinek ajánlom kortól és nemtől függetlenül.

Árkategória/árérték: A legjobb jelenleg a piacon. 5000 Ft egy üveggel.

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Szívesen viselem, de jobban szeretem a Blood Orange & Basilt még mindig 🙂

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter