Zenék, illatok, alkalmak II. ? Borkóstoló és művészeti kiállítás

Újabb alkalomhoz érkeztünk és persze ismét igyekeztem hozzá illő illatot választani. Ugyan nem vagyok a borok rajongója, de úgy hozta az élet, hogy egy borkóstolóval egybekötött művészeti kiállítás megtekintésére voltam hivatalos. Nagyon elegáns helyszín, alkalmi, de persze nem nagyestélyis viselet és a felmerülő kérdés milyen parfüm az ideális egy ilyen eseményre. Egyértelműen valami elegáns illat kellet választanom, emellett a nagy borszakértőket sem szerettem volna óriási illatfelhővel megbotránkoztatni, így olyan illatok között keresgéltem, amik nagyon minőségiek, egyben diszkrétek, de egyáltalán nem észrevétlenek. Egy dolog egyértelmű volt, hogy az Atelier Cologne alkotásai közül választok.

1-11-orange-sanguine_atelier-cologne

A cég alkotásai közül 2 kifejezetten nagy kedvencem van, így ezek közül választottam. Egyik az Orange Sanguine, ami lágy, könnyed, nagyon nyári, friss és citrusos, egyszerre keserű és édeskés. Játékosság és elegancia párosa bontakozik ki intenzív keserűnarancsos és vérnarancsos kezdéssel, melyek illata egy leheletnyi geránium és jázmin ölelésében kísér végig minket. Az ámbra, szantálfa és tonkabab ad enyhén fűszeres, édeskés jelleget az illatnak, így egy igazán különleges kis csoda bontakozik ki a bőrön. Vibráló, energikus, olyan mintha egy nagy pohár frissen facsart grapefruitos, várnarancsos koktélt iszogatnánk. Már-már kiválasztottam, hisz illata tökéletesen simul a bőrre, tartós, de nem tolakodó és jól esett volna már valami üde, kesernyés-citrusos illatot magamra fújni és a tavaszi egyre melegebb napsütésben menni a rendezvényre, de az időjárás közbeszólt?..májusi 10 fok, eső és szél következett, így az Orange Sanguine-t meghagyom a meleg nyári napokra.

goldsilver

Másik nagy kedvencem, ami mellett végülis letettem a voksom, az a Silver Iris volt. Nem mellékesen, Zólyomi Zsoltnak köszönhetően ez az illat volt az Operaház 2014-es Ezüst Rózsa Báljának hivatalos illata?.nem véletlenül, mert ez a parfüm maga a zsenialitás. Fantasztikusan finom íriszes illat, egyszerre meleg, púderes és krémes, ugyanakkor van benne egy kis fémes hidegség. Nagy adag szenvedélyesség, elegancia jellemzi a Silver Iris-t, melyben a fekete ribizli, rózsaszín bors és mandarin mellett az íriszé, mimózáé, ibolyalevélé pacsulié és pézsmáé a főszerep. Csodálatos illatával szinte körülfonja az embert, olyan mint egy inda, észre sem vesszük és már körénk fonta ellenállhatatlan báját és ragaszkodását. Nagyvilági eleganciája mellett, kicsit sem megközelíthetetlen, sőt pont ellenkezőleg, benne van a csábítás minden rafinériája. A megszokott földes íriszes illatokhoz képest – legnagyobb örömömre – a Silver Iris teljesen más. Nagyon izgalmas, ahogy a bőrömön a fémes jelleg szinte futurisztikus jelleget ölt, meghatározhatatlan földöntúli, csukott szemmel megszagolva ezüst és fémes lila szín jut az ember eszébe, hideg és meleg, jég és napsütés ellentmondásos, mégis összhangban lévő együttese. Csupa kettősség, olyan, mint egy kiismerhetetlen titokzatos nő, akinek két oldala van, és sosem lehet tudni éppen melyiket fogja megmutatni a külvilág felé. Erőteljes vonzereje ellenére egyáltalán nem tolakodó és olyan mérhetetlenül elegáns, hogy előkelő társadalmi eseményeken abszolút nem hibázhatunk vele.

És, hogy az Urakról se feledkezzünk meg ezen rendezvények kapcsán, nekik egy rendkívül férfias (bár unisexnek jelölt) és különleges illatot ajánlok. A Gold Leather markáns, határozott illatával, klasszikus stílusával és különleges összetevőivel vonja magára a figyelmet. Szilva, jamaikai rum, sáfrány, keserű narancs, eukaliptusz, indiai gajakfa és davana, texasi cédrus, bőrös jegyek és oud alkotják a Gold Leather-t, melyek végül egy erősen bőrös jellegű, fás, füstös, whiskey-re emlékeztető illattal ajándékozzák meg viselőjét. A fej és szívjegy kibontakozása után egy rendkívül száraz, alkalmi illatot kapunk. Az elegancia és klasszikus stílus jegyében pedig pont ideális egy borkóstolóval egybekötött kiállításra. Van benne egy nagy adag fenségesség, egy kimért távolságtartás ragyogó luxusba zárva. Előkelő, alkalmi illat az igazi Úriembereknek.

Az utolsó 2 parfümről már olvashattatok részletes beszámolót a blogon, és ha kedvet kaptatok az Atelier Cologne termékeihez, akkor a Le Parfum Croisette-ben meg is tudjátok venni őket.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter