YSL Mon Paris – parfümújdonság

„…Azért választottam a te nevedet az illatnak, mert nálad semmi sem gyönyörűbb. Mert szeretlek. Én Párizsom.” Yves Saint Laurent

Új illattal jelentkezett az ikonikus francia parfümház, Mon Paris (Én Párizsom) névvel. Paris…YSL örök szerelme és múzsája, melynek már 30 (!) éve szentelt egy illatot Paris néven, később Parisienne néven fiatalította a vonalat. Az új, fiatalos, modern Mon Paris tradicionális és modern elemeket ötvöz, melyben egyszerre villannak fel a gyümölcsös és virágos jegyek.

ysl mon paris parfümblog

A Mon Paris a tradicionális ciprusos illatok mámorító újragondolása, szenvedélyes ragyogással öleli körbe viselőjét. Hagyományos értelemben a ciprusos illatcsalád rendkívül klasszikus, egy nagyon gyönyörű, ám szigorú szerkezettel. Mon Paris ezt az elképzelést állítja a feje tetejére és a ciprusos illatjegyek új harmóniáját alkotja meg a merész, bátor bódító fehér ciprussal, mely tökéletesen illeszkedik a modern szerelemhez. Az eredmény egy ultra modern, egyedülálló ciprusos illat, melyhez nincs hasonlítható. Három parfümőr készítette az illatot: Olivier Cresp, Dora Baghriche és Harry Fremont, akik hátat fordítanak a hagyományos struktúráknak, új anyagokkal és érzésekkel játszanak.

Két új akkord alkotja ezt a mindent felforgató, szédítő fehér ciprust. A datura (angyaltrombita) egy legendás növény, ami arról ismert, hogy az éjszaka közeledtével egyre érzékibbé válik. Az illat tisztaságát kétféle pacsuli adja, melyek különböznek egymástól, mégis kiegészítik egymást. A guatemalai pacsuli kivonata, fás, borostyános jellege miatt kedvelt, míg az indonéz pacsuli a fűszeres melegségről ismert. Kettőjük találkozása érzéki akkordot hoz létre, mely a pézsmával kombinálva egy egyedülálló struktúrává alakul át és légies, tiszta érzetet kelt.

ysl mon paris parfümblog2

 

A Mon Paris üvege tökéletesen illeszkedik a legikonikusabb YSL parfümök soraihoz lenyűgöző formáinak köszönhetően. A sokoldalú üvegflakon gyönyörű pink elixírrel tiszteleg a Mon Paris nő előtt. Az üveg nyakát körülölelő lavallières motívumot Yves Saint Laurent couture kollekciója ihlette. Catherine Krunas, az illat üvegének designere a szerelem jelképéve alakította ezt az ikonikus szimbólumot. Az üveg alakjához Krunas a szmokingok négyszögletes alakját választotta inspirációul. Az üveg súlya a bátorságot és szilárdságot jelképezi a kabát négyszögletes formája mögött, míg a szélei finoman íveltek, akár egy hölgy válla a szeretője ölelésébe burkolózva.

Összetevők:

Fejjegy: eper, málna, bergamott, calone

Szívjegy: körte, narancsvirág, sambac jázmin, fehér bazsarózsa, datura

Alapjegy: pacsuli, fehér pézsma, ambrox, cédrus

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter