Vissza az 1920-30-as évekbe: Tweed Run biciklis felvonulás illatai

A TWEED RUN BUDAPEST immáron IV. alkalommal kerül megrendezésre. Ez a nagyszerű kezdeményezés 2009-ben kezdődött Londonban, majd járvány szerűen szétterjedt Európában, Amerikában, olyan nagyvárosokat is érintve, mint Sydney és Tokyo.
Öltsd magadra a 20-as, 30-as évek vintage hangulatát, kutass fel néhány korabeli ruhát, tweedzakót, káró mintás zoknit vagy harisnyát, térdnadrágot, kalapot, és kerekezz végig a belváros utcáin. Itt olvashatsz bővebben a rendezvényről!

01_erinoconnerIMG_3581

Mégis milyen illat illene erre a rendhagyó alkalomra? A 20-as, 30-as évek valóban az aranykort jelentették, és nem csak társadalmi-kulturális szempontból: ezen évtizedek alatt születtek meg a kor legmeghatározóbb parfümjei is, így mindenképpen elmondhatjuk, hogy a 20-as, 30-as éveket izgalmas parfümfelhő lengte körbe. Ha stílusosan, valóban korhű jelmezben szeretnénk végigkerekezni Budapest utcáit, akkor a következő parfümök közül érdemes válogatni.

Női vintage illatok a kor és az esemény hangulatához:

Guerlain Shalimar

Az egyik első, és “leg” parfüm. Az első igazán orientális illat a Shalimar, mely beírta magát minden idők legjobb parfümjei közé. Anno, ha azt emlegették, hogy francia parfüm, akkor legtöbbször a kiváló minőségű Guerlain ugrott be az embereknek, ebben a korban (is) a legkeresettebb parfümök közé tartoztak. Csodálatos szerelmi történet ihlette parfüm igazi keleties illatot kölcsönöz viselőjének.

Caron Tabac Blond

Hm, az a bizonyos nő, aki bátran hord nadrágot, cigarettázik, férfiasan határozott és egyben rendkívül szuggesztíven nőies is csakis Tabac Blond parfümöt viselt. A dohányos parfümök előfutára, alfája!

Chanel No.5

Igen, e korszak gyermeke minden idők legnépszerűbb illata! Tessék kérem bátran elővenni a kosztümös biciklizéshez, igazi korhangulatot és klasszikus eleganciát idéz. Természetesen mondani sem kell, hogy az első aldehides parfüm volt…azóta is csak utánozzák…

Lanvin Arpege

A másik aldehides csoda, az Arpege, bár örök második a Chanel No.5 után. Szép alkotás, és nagyon erőteljes!

lanvin parfümök vintage

Coty Chypre

A másik “leg” parfüm, egészen pontosan az első ciprusos illat, melyet Ciprus szigete ihletett. Igazi korhű illat.

Molinard Habanita

Habanita a bőrös-orientális illatok előfutára. Rendkívül érzéki és addiktív illat, csak bevállalósoknak.

Guerlain Mitsouko

Természetesen nem maradhat ki a Mitsouko, a Guerlain ház remekműve, mely az egyik legkeresettebb illat volt a 20-as, 30-as években. Ma is megállja a helyét ez az örök klasszikus ciprusos-virágos parfüm.

 guerlain1

Férfi vintage illatok:

Guerlain Jicky

Legendás illat 1889-ből. Bár nőknek ajánlják, mégis inkább uraknak javasolnám ezt az illatot. Fás, orientális jegyei klasszikusak, és időtállóak.

Penhaligon’s Blenheim Bouquet

Ha már Londonban kezdődött a Tweed Run, akkor érdemes egy ízig-vérig brit márkához nyúlni, parfümjeik közül pedig az egyik legklasszikusabbhoz, mely 1902 óta kapható. Remek citrusos-aromás illat, igazi frissítő!

blenheim

Houbigant Fougere Royale

Bizony, újabb parfüm mérfüldkő a Fougere Royale, melynek egészen pontosan a fougere illatcsaládot köszönhetjük 1882 óta. Levendula és tölgymoha minden mennyiségben.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter