Van Gils Her Aura by Night – parfümkritika

Pár éve volt szerencsém pár napot Hollandiában, ezen belül Amszterdamban tölteni. Hihetetlenül élveztem a város nyüzsgő és egyben megejtően nyugodt stílusát, a rendkívül kedves embereket, és nem utolsó sorban a jobbnál jobb üzleteket. Azóta rajongok (majdnem) minden holland “dologért”, amelyben meglátom az az izgalmas stílust, melyet Amszterdamban láttam. Így fedeztem fel a Van Gils termékeket is.

A Van Gils ruhamárka 1948-ban alakult, H.C. Van Gils kozmopolita üzletember által, aki az energikus és új formák alkalmazásával a Van Gils márkanevet világszerte ismertté tette. A “No Stitch No Story” elméletük (azaz kb Nincs Varrás Nincs Történet) szerint maga az élet is összevarrt emlékek, élmények füzére, így ruháik is ezt a kreativitást, élményszerűséget nyújtják.

Első parfümjük 1985-ben jelent meg. Elsősorban férfiaknak kreáltak illatokat, később beindították a női parfümvonalat is. Ezidáig 12 jelent meg Van Gils név alatt. Egyes nemzetközi parfümoldalak mint niche illatokként tartják számon a Van Gils parfümöket, valószínűleg azért, mert szűk közönség által elérhető (hagyományos parfümériákban nem kapható), független parfümőrök által megálmodott illatokról van szó.

A Tendenza parfümpáros mellett az Aura sorozat a legismertebb: az His Aura és a Her Aura mellett megjelent a parfümpáros “esti” azaz fűszeresebb, érzékibb változata is, a His Aura by Night valamint a Her Aura by Night.

 

A Her Aura by Night nagy meglepetés volt számomra: a rendkívül jó ár/érték arányú parfüm egyszerre hozta a Flowerbomb édes-pacsulis-virágos illatát, és a Chanel Coco Mademoiselle nőiesen füstös aromáját. Orientális-virágos kategóriába sorolt Her Aura by Night hol pimaszul csajos, hol dögösen vadító nő képét eleveníti meg. A fejjegy üdítően friss és enyhén füstös jellegét a gyümölcsös illatjegy lendületbe hozza, melyet a szívjegy cukorkás jegye követ, szerencsére nem vattacukor-szerű, émelyítő édes akkorddal, hanem a szívjegy virágos akkordjait kísérő, egyfajta zamatos, vagy gourmand jelleggel emelve ki a frézia, lótusz és hibiszkusz egyébként számomra inkább vizes-trópusi hatását. Itt szerencsére az orientális jegyek kaptak főszerepet, az alapjegy fás jegyeit erősíti még a puhán érzéki szantál, így a dögös faktorért felelős pacsuli és pézsma nagyon szépen muzsikál a bőrön, hiszen a krémes tonkabab és vanília a fás jegyekkel inkább az érzékien puha, bújós jelleget hozza ki a parfümből.

Kifejezetten jó a Van Gils Her Aura by Night parfümöt viselni, egyszerre nőies, karakteres és dögös illat,  melyet bátran viselhetünk napközben a munkahelyünkön is, de esti bulizáshoz, hódításhoz is tökéletes.

Van Gils parfümök kaphatóak a Parfümház.eu online parfümériában.

Itt pedig megnézhetitek a legújabb Van Gils férfi parfüm reklámját, igen szuggesztív!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter