Valentin-nap másképp, avagy az Érzékek Birodalma

Mivel ki nem állhatom a Valentin napot, így arra gondoltam most nem egy szokványos cikket írok (úgy látszik ez az évem a lázadásról szól 🙂 ). De azért, hogy ne rugaszkodjunk el annyira a témától, a középpontban álljon négy nagyon szexi, érzéki parfüm. Vegyünk egy neves parfümházat, történetesen a By Kilian-t. És nézzük meg a csábítás-bűnbeesés témakörére épített kollekciójukat, mely az In The Garden of Good & Evil nevet kapta. A ?jó és a gonosz kertjében? pedig minden a csábításról, szerelemről, szexről szó.

297539_235351143189137_664456364_n

A kollekció 4 tagból áll, mind a 4 üveg csodaszép fehér és arany csomagolást kapott, melyhez tartozik egy rendkívül elegáns clutch is (vagyis ez képezi magát a külső csomagolást), mely ünnepi öltözékünk tökéletes kiegészítője lehet?hófehér borításán az aranyszínű kígyó pedig kiemeli a tiltott gyümölcs édességét.

A Good Girl Gone Bad névre hallgató illatuk talán a legártatlanabb a 4 közül, bár ez is rejt magában némi rafináltságot. A nevéhez méltóan ez valóban azt képviseli, amikor a tipikus ?jókislány? enged a csábításnak, engedi felfedezni saját nőiességét és szexualitását. A jázmin és rózsa tisztasága, az osmanthus gyümölcsössége és gyengéd bája, a tubarózsa és nárcisz hatására egyre bujább és pikánsabb lesz. A cédrus és ámbra pedig egy kis fás stabilitást ad ennek a szárnyaló illatnak. Ahogy a legfélénkebb nőből is elő lehet hozni a csábító nőisséget, olyan ennek az illatnak a kibontakozása, ahogy percről percre változik és az ártatlanságból érzékiségbe vált át.

img-killian-hennesey_131549286393

A Playing With The Devil ? azaz Játék az Ördöggel ? a Madison Parfüméria eladási toplistájának 7. helyén áll?tehát igencsak népszerű az Andrássy úti üzlet kínálatában. Ennél a parfümnél a tiltott gyümölcs élvezete kerül a középpontba. Kilian így jellemzi az illatot: “Amikor a kísértés játékká válik”?és ez bizony teljesen találó. A tiltott gyümölcsöt megjelenítő buja gyümölcsösség a licsinek, vérnarancsnak, fekete ribizlinek és őszibaracknak köszönhető. Ez az illat annyira pimasz és játékos, nem tisztel semmit és senkit, egyszerűen az ujja köré csavarja magát az Ördögöt is. A játékos gyümölcsök pikáns fűszeres köntösbe bújnak, pimento paprika és bors érzéki jázminnal és rózsával karöltve hódít. Krémes, fás, egzotikus illatát a tonkabab, benzoégyanta, vanília, pacsuli, cédrus és a szantálfa adja. Összességében még ebben is megbújik az az ártatlanság, mint az előző illatban, de itt már tudatosabb a vonzerő és a csábítás.

Forbidden Games magyarul Tiltott Játékok elnevezésű illat már szintén a nevével sejteti hatását. Izgalmas, bevállalós és tabukat döntögető illat, mely nyíltan hirdeti és élő meg a szexualitást. A zamatos őszibarack bujasága a szilvával, almával és a fahéjjal a tiltott gyümölcs édességét rejti magában. A természet egyik legerőteljesebb afrodiziákuma, a jázmin gondoskodik a mindent elsöprő szenvedélyről, melyhez a rózsának és bourbon gerániumnak köszönhetően mesésen szép nőiesség is társul. És hogy teljes legyen ez az édes csábítás, a vanília, opoponax és méz egy ellenállhatatlan zárszót ad, mely nem hagy kétségeket, lebilincsel és nem ereszt. Az érzékiséget nem vad és állatias módon fejezi ki ? szerencsére semmi animális jelleg – hanem mágneses vonzerővel, mely nem ereszt.

kilian good and evil packaging

Most pedig kivételesen a végére hagytam a kedvencemet, az In the City of Sin-t. A bűn városáról eszünkbe juthatna akár Las Vegas is, de nem itt és nem most. Mert ez sokkal több annál, mint amit egy mesterkélt város sokszor giccses képe fest. Ez 100%-os minőség, szépség és érzéki elegancia. Komplexebb az előző 3-nál, érettebb és tudatosabban csábít. Kevesebb benne a játékosság és több az érzékiség, mely fantasztikus füstös-fűszeres tálalásban érkezik. Ehhez az illathoz fekete combfix dukál, tűsarkúval, és egy sokat sejtető miniruhával. A fejillatban a kardamom, a rózsaszín borssal és bergamottal robbanásszerűen indít. Ezt a fűszeres kezdést pedig a sárgabarack és zamatos szilva teszi annyira érzékivé. A rózsa elegáns nőiességgel ajándékozza meg, a tömjén füstössége a fűszerekkel keveredve pedig igazi érzéki élményt nyújt. A rózsa mellé pedig természetesen a tökéletes ?pár?, a pacsuli is társul egy kis cédrusos zárással.

Egyszóval lehet válogatni, próbálgatni. Hölgyek, ezekkel az illatokkal garantáltan leveszitek a párotokat vagy a kiszemelt úriembert a lábáról. Uraim! E 4 parfüm valamelyike igazi felejthetetlen Valentin napi ajándék, úgyhogy irány a Madison Parfüméria, mert ott mind a 4 illatot beszerezhetitek.

Szylwy



3 thoughts on “Valentin-nap másképp, avagy az Érzékek Birodalma”

  • Nekem az első csomagban csak 8 minta volt. Biztos 2-t kiloptak a vámon. Utána amit küldtek abban csak 2 volt, amit pedig utoljára küldtek, abban volt az a 4 amiről a cikkben szó van.

  • Bizony, sajnos elkopott ez a mintaküldözgetés…kár érte. Viszont nekem már pl az a szett sem jött meg, amiről írtál. Nekem a legelső éra tetszett, kb 10 illat volt, és abból 8 tuti befutó volt. Andrea

  • Régebben még küldték a Kilian mintákat a Kilian club tagoknak. Noha már rég elhasználtam az összes mintát amit küldtek, de még mindig megvannak a kis mintás üvegecskék a papírkákkal együtt, ahogy küldték. Emlékszek erre a 4 illatra is. Nem volt egyik sem rossz, de nem is különösen jó, legalábbis számomra. Nekem még az első mintacsomagból a Back to black kollekcióból ( ha jól emlékszem, mintha ezt írta volna a mintacsomagon, de nem biztos.) Szóval azok közül volt három, amelyik kiemelkedően jó volt. A legjobb az eddig próbált Kilian mintákból. És pedig ezek: Don’t be shy, azt hiszem ez volt a neve, nagyon finom édes illata volt, talán ez az illat tetszett a legis legjobban. A másik ami még szintén nagyon tetszett, az a Pure oud, valami ilyen neve volt, olyan kesernyés, de nagyon kellemes, régi kastélyos, könyvtár szerű illat volt. Nekem nagyon tetszett. A harmadik, amit szintén nagyon szerettem, az pedig a Typical me, azt hiszem ezt írta a kis üvegcsén, az illatot még mindig fel tudom idézni, de leírni nem. Azért kár hogy nem küldenek már illatmintákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter