Une Nuit Nomade Jardins de Misfah – parfümkritika

Az úgy volt, hogy pár éve a Madison parfümériába (Budapest) érkezett egy új márka, az Une Nuit Nomade, és megtiszteltek azzal, hogy a kezdő kollekciót kipróbálhattam. Erről az élményemről itt olvashattok: http://parfumblog.hu/bemutatkozik-une-nuit-nomade/

Nagyon megfogott a márka, a Suma Oriental első pillanattól fogva nagy szerelem volt. Aztán ahogy elfogytak a kis mintáim, úgy került fel a kívánságlistámra, hogy vegyek belőle egy “nagy” üveggel, de valahogy mindig más került a látóterembe, és nem vettem meg. 2019-ben megint pont akkor keveredtem be a Madisonba, amikor a márka új illatai kerültek a polcokra. A Jardins de Misfah teljesen levett a lábamról. A lecke feladva, mindkét parfümből természetesen kellett egy tisztességes adag, no, de amikor eleve itthon kismillió parfüm van, akkor minek 2 x 50 ml-s üveg, ami tuti nem fog elfogyni a közel -és távoljövőben sem. Rákerestem a márka honlapjára, ahol nagy örömömre minden illatból kapható travel size, azaz 25 ml-s kiszerelés, mindössze 39 €-ért. Pont nekem való mennyiség! Meg is rendeltem a két imádott illatot, ráadásul ingyen kiszállították, hihetetlen gyorsan meg is érkeztek.

A Suma Oriental-ról már olvashattatok ebben a bejegyzésben bővebben, így most csak a Jardins de Misfah-ról írnék bővebben.

“Misfah Al Abreyeen falujában az Ezeregyéjszaka kézzel fogható. A virágos sikátorok, a teraszról teraszra folyó víz vidám kacagása és a pálmafák, ameddig a szem ellát, közepette aztán nem lehet elfelejteni Amin Maalouf szavait.

“Egy falat datolya nemcsak a testet tápláló húst tartalmazza, hanem a lelket tápláló édességet, illatot és színt is.”

A Jardins de Misfah egy olfaktív szünet, egy időbe felfüggesztett pillanat, az illatok harmóniája, ahol a virágszirmok friss suttogása összeolvad a krémes datolya, a méz és az édes víz összhangjával.”

Misfah Al Abreyeen egy csodás kis falu Ománban, egy valódi oázis a sziklás, szikár vidéken. Kövek, homok, és csodás zöld növényzet, csatornarendszer, és egy kis esővizet felfogó medence. Szinte már az orromban érzem a fülledt, forró levegő, és a zöld, párás növényzet illatát. Mézédes datolya, fűszerek bódulatig. Nos, ez a Jardins de Misfah illata. Az alapjegy mandulás jegye igen intenzív, csodásan dolgozik a datolya jegyével, szinte harapnivalóan ízes az illat. A sáfrány finom bőrős karaktere csodásan keretezi a fűszerektől (kardamom, szerecsendió) duzzadó illatot, elegáns keretbe foglalja őket, roppant “előkelő” lesz tőle a végeredmény. Annak ellenére, hogy ennyire markánsan vannak jelen benne az “ehető” jegyek, mégsem érzem azt, hogy egy tálca sütemény illata kísér. vagy éppen rámborult volna nagyanyám fűszerpolca. Édeskés felhangú, de épp annyira, amennyire a datolya édes, a rózsa finom friss jegye csodásan ellensúlyozza a nehéz jegyeket. Nagyon jól hordható, uniszex illat, kifejezetten szeretem benne, hogy alternatívát kínál a sokszor nehéz keleti illatok között.

Összetevők: szerecsendió, kardamom, rózsa, datolya, sáfrány, mandula

Sillage: 4/5 – kiváló a hatósugara

Tartósság: 4/5– órákig tartósan illatozik

Szexifaktor: 4 – Én istennőnek érzem benne magam…:P

Elegancia: 4 – nagyon egyedi, nagyon niche, szerintem ha nem is fehér inges illat, de elegánsnak mondható

Korosztály: Tiniknek semmiképp, onnantól bárkinek szívből ajánlom, uniszex darab!

Árkategória/árérték: Nagyon jól árasított niche kategória!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter