Te mit ajánlanál?

Sokan fordultok hozzám olyan kérésekkel, hogy ajánljak parfümöket. Nagyon szeretek keresgélni, kitalálni, hogy vajon az illetőhöz milyen illat passzolna.

Úgy gondoltam ezentúl párat megosztanék veletek is, remélve, hogy ti is be tudtok segíteni, hiszen nem ismerhetek minden illatot, és lehet, hogy pont a tökéletes illatról feledkezek meg:)

Kuci olyan illatot keres amely sportos és nőcis is egyben. Olyan különleges, citrusos-friss illatot keres, ami nem erős vagy fullasztó.

Elsőnek a Bvlgari Eau Parfumee au The Vert Extreme jutott eszembe. Kellőképp fanyar és friss, mégis van benne valami kis izgalmas és játékos akkord, amitől akár elegáns viselethez is el tudnám képzelni.

Elizabeth Arden Green Tea-nél mondhatom, nincs jobb ebben a kategóriában, főleg, ha olcsó illatot keresünk. Érdemes a Green Tea több változatát is kipróbálni, nagyon finomak. Egy a baj velük: inkább testpermetek, mint parfümök.

Klasszikus citrusos-aromás parfüm a CK One és folyományai, érdemes végigszaglászni őket.

Én nagyon jó szívvel tudnám ajánlani nagy kedvencemet, a Clean Provence-t. Istenien friss és aromás illat, én bármikor tudnám használni.

Szintén klasszikus ebben a kategóriában a Davidoff Cool Water, mégpedig a Frozen és a Game Happy Summer változata.

A legújabb Estée Lauder Bronze Goddes Soleil 2011nem az édes-kókuszos nyári parfümök vonalába tartozik, hanem kifejezetten fanyarkás és egyben nőies is. És ráadásul tartós is!

Sajnos már nehezen beszerezhető, de annál jobb a Givenchy Eau Torride. Nekem volt egy mini üveggel (nem tudom, hová tűnt..), akkor még nem tudtam értékelni, ma már szívesen használnám, érdekesen karcos, mégis izgalmas illata van.

Muszáj itt megemlítenem legújabb nyári “szerelmemet”, a Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic-t, bár attól tartok, Kuci nem ezt az illatot keresi, mert itt a citrusok kaptak egy kis édeskés akkordot, ami nekem nagyon tetszik.

Kenzo itthon még nem kapható (de nagyon várt) illata a 10:10 am in Sicilia is jó választás lehet.

Lancome Aroma Tonic-ja igazi teás-citrusos parfüm, nem tudom, hogy kapható-e még, de hasonló kategória, mint a Green Tea. Ha ennél is frissebb illat kell, akkor az O sorozat első darabja ideális lehet. (O de Lancome)

A L’Occitane szinte valamennyi illata itt szóba jöhet: Citrus Verbena, The Bergamote, Verbena Sun és Feu d’Orange. Ráadásul itthon is kaphatóak és kipróbálhatóak a L’Occitane boltokban.

Még nem próbáltam, de már egy ideje szemezek Marc Jacobs Splash (azaz löttyintős) kollekciójával, többek között a Splash The Grapefruit és a Splash Lemon lehet nyerő, ha friss illatra vágyunk.

Paco Rabanne ősrégi, ma már talán nem is kapható illata, a Paco uniszex illata, hasonlóan a CK One-hoz, tiszta és friss illat.

Salvador Dali Dalistyle illata is frissítő.

Ha egy kis pajkos jegy is elfér a fanyar citrusok mellett, akkor jó választás lehet Thierry Mugler Innocent Illusion parfümje. Van benne édes praliné is.

Ha inkább nőies illatra vágyunk ebben a kategóriában, akkor nagyon ajánlom az új YSL Saharienne-t. Nekem nagyon tetszik…

 

Ha niche, azaz egyedi illatok között is keresgélünk:

Sajnos igen drága, és itthon elérhetetlen illat a népszerű niche Bond No.9 Little Italy, mely tobzódik a friss citrusokban, de mellette a jázmin is nagy hangsúlyt kap.

Szintén niche, és nehezen beszerezhetőek a Demeter illatok, de több parfümjük is kifejezetten friss illat, mint például a Gin&Tonic, Mojito, Earl Grey Tea…hmm, finoman hangzik:)

Miller Harris több illata is kifejezetten frissítő: Le Petit Grain, Tangerine Vert és Citron Citron.

 

Ti mit ajánlanátok?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter