Simone Cosac

„A múlt inspirálja a jelent.” Ez Simone Cosac arspoeticája. Simone Cosac 2008-ban alapította meg a Simone Cosac Profumi-t, mely egy exkluzív olasz parfümház, mely csodás luxusparfümökkel örvendezteti meg a világot. A parfümök létrejöttét a reneszánsz kor, valamint Bianca Capello és Francesco de Medici nagyherceg szerelmi története inspirálta. Az illatok visszarepítenek a múltba mégis tökéletesen mutatkoznak meg a jelenben, napjainkban is abszolút aktuálisak, bármikor szívesen viselném őket.

simone cosac parfüm2

A Trama egy meseszép fehér illat. Ha az illat köré kellene képzelnem valamit, ami ihlette, akkor Capri szigetére gondolnék, csodás kék tenger, magas sziklák, luxus és elegancia és egy könnyed fehér ruhába öltözött, gyönyörű hullámos barna hajú, ízig-vérig latin nőt képzelnék el az illat viselőjének. Az ízléses és szofisztikált hölgy pedig virágokkal teli kertjéből kigördül a Maseratijával és a napsütésben a saját tengerparti luxusétterme felé veszi az irányt. Nekem ezt jelenti ez csodálatos és nőies illat. A nyarat a fejjegy licsije és zöld jegyei egy kis fekete és rózsaszín bors koszorújában mutatja be. A nőiesség képviselői, a fehér virágok: jázmin, tubarózsa a zamatos őszibarackkal és fekete rózsával enyhén púderessé és egy nagyon picit édeskéssé teszik az összhatást. Az alapillat aztán egyre elmélyültebb lesz, gyanta, pacsuli, benzoégyanta és cédrus ellenállhatatlan illata felteszi a koronát a Capri-i utazásra.

trama parfüm

A Perle di Bianca egészen más. Nagyasszonyos, arisztokratikus, a reneszánsz kori Firenzébe visz minket. Mivel jártam Firenzébe, így azt mondom tökéletes a hatás, szinte beleborzongok, mennyire korhű ez az illat. Csodás ruhák, a Dóm, a Ponte Vecchio, az Uffizi Képtár ez így egyben mind eszembe jut róla. Neroli, írisz, szeder és jázmin gazdag telt illata, enyhén púderesen, a mirhától és ámbrától erőteljesen illatozva, maga az időutazás.

simone cosac parfüm

A Trama Nera-t leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy a Trama esti változata. Csábító, nőies és elegáns, a csomagolása is annyira finom és aprólékosan elkészített, hogy teljesen a rabja lettem. Az olasz stílusérzék egyszerűen utolérhetetlen. Fejjegyében rózsaszín bors és sáfrány pompázik, melyhez a szívjegyben megérkezik a jácint, jázmin, írisz és a rózsa. Mesés ez a csodás virágcsokor. Nőiessége, elbűvölő, kissé titokzatos mivolta abban rejlik, hogy a sok virág mellett oud, benzoegyanta, szantálfa, cédrus és pacsuli is került benne, olyan hibátlan arányokkal, hogy végeredményében csak a harmóniát, az eleganciát érezzük, és a nőiességnek egy mindenkit ámulatba ejtő mivoltát.

10173712_249744085232302_6705210251408987092_n

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter