Roberto Cavalli Paradiso – parfümkritika

Már rég vásároltam úgy parfümöt magamnak, hogy besétáltam egy parfümériába, szagolgattam, majd hirtelen felindulásból meg is vettem azt, ami megtetszett – egyrészt így nem szabad parfümöt venni, ha valóban olyan illatra vágysz, amit jó esetben évekig szívesen magadra fújnál, erről itt olvashattok részletesen, másrészt kevés illat tud annyira felcsigázni, hogy így hirtelen felindulásból megvásároljam, örülök, ha a minimum száz parfümöt tartalmazó kívánságlistámat tudom apasztani. Szóval az utóbbi időkben kifejezetten izgat az, ha olyan parfümöt használhatok, amit valaki más szánt nekem, amit ajándékba kaptam. Érdekes kísérlet az, hogy hogyan viselkedik velem és rajtam az az illat, amit nem én választottam magamnak. Persze ehhez az kell, hogy túl tudjak lendülni azon, hogy mi a jó illat és mi nem (ami egyébként amióta belemélyedtem a parfümök világába egyre inkább értelmét vesztette fogalom), csak azt figyelem, hogy milyen hatással van rám az adott illat. Persze, most is vannak olyan összetevők, amit nem bírok hosszú távon szagolni, ez például a füge, egyszerűen számomra émelyítő a tejes-krémes-zöld jellege, nem tudom befogadni, pedig esküszöm, próbálom!

Roberto Cavalli Paradiso International Model In Store

Így esett meg, hogy kora tavasszal hozzám került egy üveg a legújabb Roberto Cavalli parfümből. Nem tudtam semmit az illatról, csak azt, hogy fél szemmel láttam egy parfüméria polcán és nagyon megtetszett az üvege…hiába, mostanában szeretem ami teátrális, kicsit sok, kicsit nagyzoló, és nagyon Cavalli. Alapjában véve nem vagyok egy Cavalli lány, bár anno, hamvas lány koromban talán, manapság másra terelődött a hangsúly az életemben, szóval nem mondanám magam egy vadmacskának, főleg nem csábító démonnak, mégis nálam betaláltak a Cavalli illatok: szeretem ha van szufla, erő és határozottság egy illatban, mostanság erre vágyom. A Paradiso, mint nyári illat egyszerre kell, hogy “cavallisan” lehengerlő és nyáriasan könnyed legyen, mondhatom nagyon izgalmas megoldás született, íme:

“Roberto Cavalli Paradiso-ja kulcs egy másik világhoz, az izgató érzések, és kéjes örömök földi paradicsomához. Egy Földközi-tengeren való rögtönzött kalandozásról, egy pazar villáról, és annak titkos kertjéről mesél. A víz és a napfény csókjáról beszél, amint megcsillan a bőrön, a jázmin tünékeny illatáról, és az azúr égbolton lenyűgözően repkedő sokszínű papagájokról? Szemérmetlenül hedonista, Roberto Cavalli Paradiso-ja a létezés örömeinek ünnepe. Ezzel az illattal, a híres olasz tervező mindent a tetőpontig fokoz. Neki köszönhetően a mediterrán dolce vita átalakult, és elhozza a Paradicsomot a földre.”

cavalli paradiso parfüm Álmomban sem gondoltam volna, hogy lesz valaha olyan Cavalli illat, amely mer szakítani az “csábosan édes és szexisen füstös” imázstól, erre BUMM! a Paradiso valami olyan merész módon nyúl az alapvetően férfias jegyeknek kikiáltott mandulafenyőhöz és pink babérhoz, hogy csak kapkodom a fejem, hogy hol volt eddig ez a “tökösség” és megújulás Cavalliék háza táján. Tudjátok, milyen fantasztikusan fanyar, és ezzel együtt elementáris erővel az orrunkba kúszó akkordként áll össze a ciprus a babérral és mandulafenyővel?

“Roberto Cavalli Paradiso-ját arra szánták, hogy fokozza a joie de vivre érzetét. Felemelő és serkentő illat, amely élvezetet és örömöt sugároz.  Átütő óda az érzékiséghez és a csábításhoz, amely arra bátorít minket, hogy éljük meg a pillanatok varázsát és eme földi paradicsom minden örömét.  A Roberto Cavalli Paradiso illat nőideálja bájos, vidámságot sugároz, csak úgy ragyog!  Optimista és mindig az élet napos oldalán jár. Mindent kihoz az életéből, amit tud, és minden alkalmat megragad, él az útjába kerülő lehetőségekkel, megízleli, és saját kincsévé teszi őket.  Jól tudja, hogy az igazi stílus és ragyogás nem csak felvett allűr, hanem belülről fakad.”

Bizony, ez az illat valóban ragyog, és valóban megragadja a környezetet a szó nemes értelmében. A Paradiso úgy lehengerlően nőies, friss és stílusos illat, hogy mer a megszokás és divat útjáról lelépni. Ki gondolta volna, hogy Cavalli előáll egy gyakorlatilag férfias alapokra épülő illattal? Miért is ne! Csak tudni kell ezeket a jegyeket “cavallissá” tenni, ehhez pedig kell egy nagy adag jázmin, hogy az aromás-fás alapjegyeket nőiesebbé tegye. A citrusos nyitány számomra nagyon vonzó melegebb időben, tökéletesen passzol a fanyarkás-fás alapokhoz. Hosszan tartó, mély illata szépen ül a bőrömön, nagyon szeretem viselni, olyannyira, hogy szinte csak ehhez nyúlok hónapok óta – ez pedig nagy szó nálam, ebben erősít meg az is, hogy rengetegen megdicsérték rajtam. Cavalli illatok rajongói csalódni fognak, akik viszont fogékonyak valami újra és messzire kerülik az édes-fűszeres-gyümölcsös illatokat, azok tegyenek mindenképpen egy próbát.

Az illat arca Edina Vilkeviciute, aki Cavalli kifutóin kezdte a modellszakmát. A reklámanyag kifejezetten hívogató, bár szerintem megtévesztő a víz jelenléte, ha valaki esetleg ebből arra következtetne, hogy ez egy vizes jellegű illat.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter