Roberto Cavalli Florence – parfümkritika

Újabb gyümölcsös finomság a terítéken, most a nagy kedvencemmel, a fekete ribizlivel. Cavalli munkássága csak néhol érintett meg, igazából egy Cavalli illatom sincs, ha jobban belegondolok, kivéve az új Florence-t. Én Angel lány vagyok totálisan, azaz imádom az Angel kategóriájú édes, fűszeres, csokis, hivalkodóan sok illatokat. Nos, tudjuk a gourmand illatok időszámítása igazából az Angeltől kezdődik, és egy magára valamit is adó márka előhozakodott már egy “Angel klónnal”. Cavalli illatai jellemzően ez a kategória, de talán soha ilyen közel nem merészkedett a nagy elődhöz, mint most, a Florence kapcsán.

Lássuk, miről is szól az illat!

“Roberto Cavalli gyökerei Firenzébe nyúlnak vissza, itt született és nevelkedett a nagynevű olasz divatház alapítója. Toszkána tájaiból és hagyományaiból azóta is bőségesen merít inspirációt a luxus márka. Amikor a márka úgy döntött, hogy új fejezetet nyit a Roberto Cavalli illatok történetében, természetes volt, hogy ismét a gyökerekhez nyúlt vissza. Ragyogó óda a csodálatos művészeti alkotásokhoz, köztük szobrokhoz, festményekhez, épületekhez és a varázslatos tájhoz. Firenze csodálatos virágairól is ismert. A város neve a latin Florentia, azaz virágzó szóból ered.  A fény és pompa városa, amely harmonikusan elegyíti a természet és a kultúra kincseit, a múltat és jelent, a pompát és az életörömet. A Roberto Cavalli Florence nőalakja szintén harmonikus, a merészség, szépség és érzékiség tökéletes ötvözetét kelti életre. Természetes hatású elegancia és kifinomultság jellemzi, vonzerőt és egészséges magabiztosságot sugároz. Körülményektől függetlenül mágnesként vonzza a tekintetet, elragadó és ennek nincs is tudatában. Ahogy elhalad, lényéből fény árad.

A nap még néhány utolsót pislákol karmazsinvörös és arany fénnyel a horizonton, de ahogy a nő besétál a pompásan illatozó virágoskertbe, mintha követné a fény és megvilágítja előtte az ösvényt. Az éjszaka még intenzívebbé varázsolja a Természet illatait, amelyek bársonyos bőrét és hollófekete haját cirógatják…

A Roberto Cavalli Florence Marie Salamagne (Firmenich) mester parfümőr nevével fémjelzett illat. A ciprusos-ámbrás illat kreálásakor a toszkán tájból merített ihletett, és olyan egyedi harmóniákat keltett életre, amelyek tükrözik Firenze városi arculatát és kifinomultságát. Az illat szívjegyei sugárzó és teljes virágjában pompázó csokor illatát varázsolják elénk finom narancsvirág és zamatos grépfrút szirmok elegyével. A finom illatkompozíció enyhén pézsmás hibiszkusz magot is tartalmaz, amely egyben kedves főhajtás a virágok városa, Firenze előtt és egy csipetnyi egzotikus, misztikus jelleget kölcsönöz az illatnak.  A virágszimfónia érzéki gyümölcsös fejjeggyel teljesedik ki, amely hűen tükrözi Roberto Cavalli Firenzéjének gazdagságát. Az egymással kontrasztot alkotó édes fekete ribizli és enyhén pikáns mandarin esszencia együtt életigenlő csodás energiabombában egyesül.  Az alapjegy fő pillére pazar ciprusos: az érzéki pézsma és a ragyogó ámbra ideális ellenpontjai Marie Salamagne kedvenc illatának, a megbabonázó patchoulinak.

Roberto Cavalli Florence illat üvege ragyogó kombináció, a klasszikus eleganciát és a modern érzékenységet ötvözi. A henger formájú, az átlagtól eltérő, nehezebb illatüveg dizájnja szemet gyönyörködtető, öröm kézbe venni és még nagyobb boldogság birtokolni. A csiszolt oldalak mesterien vonzzák a fényt és prizmaként visszatükrözik. A lila üveg és áttetsző minták remekbeszabott harmóniája még kifinomultabb külsőt kölcsönöz a méltán egyedi illatos üvegnek. Diszkrét Roberto Cavalli monogram ékesíti a kupakot.  A kartondoboz felső része kiválóan harmonizál a parfümös üveg színével, míg a halványarany színben pompázó alsó rész finom mintázata az üveg aranyozott gravírozására emlékeztet.

A férfit elbűvöli a nő, csodálattal tekint utána, ahogy a nő egyre beljebb merészkedik a kertekbe. A férfi sosem látott még ennyire kecses és harmonikus nőt. Ragyogó, megnyerő, egy istennő, aki rabul ejti a férfi szívét és lelkét. Képtelen ellenállni neki, felé sétál, mert ösztönösen vonzza a nő belső fénye…

Mint minden nagyszerű parfüm, így a Roberto Cavalli Florence is egy történetet mesél el. Mese az bűvöletről és vágyról egy firenzei palota titkos kertjeiben. A reklámfilm Nicolas Garnier nevéhez fűződik, aki valódi művészi alkotást készített, amelyben bemutatkozik az új illat arca, Shlomit Malka. A fiatal modellnek felívelőben van karrierje, alakja, egész megjelenése csodálatos, haja dús és hullámos, kékes-zöld szemei igézők. De ami még ennél is fontosabb, lénye ragyogó, eleganciája pedig természetes, azaz megtestesíti a Roberto Cavalli Florence női ideálját.

Elegáns, mégis érzéki, a sötétlila ruhát kifejezetten a Roberto Cavalli Florence illat ihlette és tervezésekor a cél az volt, hogy benne öltsön testet a Florence nőalakja. Amíg a hosszú fodros szoknya egy báli ruhára emlékeztet, a merész keresztpántos felső rész fedetlenül hagyja a modell karjait és hátát. Az anyag macskás mintázata, valamint az övet és a pántokat borító kígyó pikkelyek a Roberto Cavalli márkára jellemző motívumok. A csodás műremeket filterek ékesítik. A ruha rendkívül egyedi, szeretettel és különleges szakértelemmel készült, hosszú órák kemény munkájával. A tündöklő ruha kiemeli a Florence nőalak szépségét, amely megvilágítja az éjszakát, vezet bennünket a sötétségből a fény felé…”

Jártam már Firenzében, és azt kell, hogy mondjam, abszolút visszaadja az illat a város sokszínűségét, pezsgő mivoltát és stílusosságát. A Florence szíve-lelke a túladagolt pacsuli. Csodásan passzol hozzá a fekete ribizli, különleges, friss tónust kap, mellette a narancsvirág éles tiszta akkordja érzéki, nagyvilági illattá gyúrja. Az erőteljes pézsmás-ámbrás jegyek melegséggel töltik fel az illatot, az összhang egy kevésbé édes Angel karakterré forrnak össze, és nekem bizony tetszik ez az összhatás.

Összetevők: mandarin, fekete ribizli, narancsvirág, mandarin virág, hibiszkusz, pacsuli, ámbra, pézsma

Sillage: 3/4 –  egészen jó, de nem egy 90-es évek beli Angel

Tartósság: 3/4 – a már megszokott mostani tartósság, pár óra, de az erőteljesen

Szexifaktor: 4/5 – ez A szexi illat 😛

Elegancia: 4 – emellett nem közönséges, abszolút viselhető napközben is

Korosztály: nyugodtan fújhatja magára bárki 🙂

Már kapható a nagyobb parfümériákban, 30 ml, 50 ml méretben kapható,  ár: 15.990,- 22.990.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter