Roberto Cavalli Eau de Parfum – parfümkritika

Roberto Cavalli megalkotta a Cavalli stílus esszenciáját parfüm képében, melynek neve Roberto Cavalli Eau de Parfum. Aki ismeri Cavalli ruháit, máris tudja, mire gondoltam. Motívumokban, mintákban gazdag, merész szabásvonalú ruhái a partik királynőinek kedvelt darabjai. A Cavalli parfümök éppen ezért sosem a visszafogott vagy épp friss illatukról híresek. Nincs ez másképp sem az új Eau de Parfum kapcsán sem.

A természetesen arany színű és állatmintával díszített üvegben orientális-virágos illat bújik meg. Ennek kicsit ellentmond a tapasztalat: az illat inkább édeskés gyümölcsös akkorddal indít, ez lenne a vanília és a tonkabab, mely kifejezetten erőteljes és édes. Bár a fejjegyben a rózsabors szerepel elvileg, a kompozícióban mégis inkább a szívjegyben érvényesül igazán, miután a gyümölcsös jellegű vanília amilyen erőteljesen kirobbant az üvegből, olyan gyorsan el is illan, helyet adva valamiféle fűszeres-narancsvirágos akkordnak, mely a legkevésbé sem édes vagy gyümölcsös. A benzoin füstössége veszi át az uralmat, a bors karcosságával az oldalán, erősítve a narancsvirág amúgy is erőteljes, inkább erőszakos illatát.

Nem értem, hogy miért ragaszkodik Roberto Cavalli (és csapata) a kissé harsány, édes alapokra épülő “dög” parfümökhöz. Ha engem kérdeznének, egy rafinált, maníroktól mentes bőrös illatot tudnék elképzelni Cavalli neve alatt.

Tipikus Cavalli: aki szereti a Cavalli stílust, annak tetszeni fog, aki nem, annak inkább egy jó bőrös parfümöt ajánlanék, mint pl Hermés Kelly Caleche!



2 thoughts on “Roberto Cavalli Eau de Parfum – parfümkritika”

  • Lehet(ne) ez a parfüm egy finom puha, vaníliás-balzsamos simogató illat, ha nem erőltették volna bele a narancsvirágot. Van benne minden amit szeretek (vanília, benzoin, tonkabab, bors) Mivel sajnos mégis beleerőltették azt a fránya narancsvirágot, így számomra hordhatatlan. Egy erőszakos, “ledózerolós” illat lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter