Prada Candy Sugar Pop- parfümkritika

Nem titok, hogy rajongok a Prada stílusért, imádom, ahogy fricskát mutatnak a trendeknek, s közben, ha valódi eleganciát és luxust keres valaki, akkor csakis a Prada jöhet szóba. Gyakorlatilag a Prada parfümvonala is majdnem hibátlan, de csak majdnem! Az Infusion sorozat ma már megkerülhetetlen, ha kifinomult s minőségi illatot keres magának valaki. A márka első parfümvonalaként debütáló Prada (Amber) üde színfolt volt az édes-gourmand illatdivatban, én sajnálom, hogy eltűnőben van.

Köztudott, hogy Miuccia Prada szereti a fiatalokat, és kifejezetten szeret belőlük/tőlük/nekik inspirálódni, így született meg 2011-ben a Candy, amely jelenleg a márka legkeresettebb vonala, s persze, hogy belekóstolt az édes-gourmand vonalba, igaz, azt is egy kis prada-s csavarral. Ha valaki ma kifinomult, vagány édes illatot szeretne, az Candy-t válasszon. Persze, az elmúlt 7 évben számos változata jelent meg. A Candy L’Eau az egyik legkedvesebb számomra, igazi bőrre simuló, gyengéd Candy, amely inkább intim, mintsem tolakodó, köszönhetően a fehér pézsmának. A Candy Gloss az, amelyet a legtöbbször megdicsértek rajtam, finoman gyümölcsös-mandulás-karamellás illat, vagány. A Candy Kiss bár látszólag a L’Eau kistesója lenne, de mégsem. Nagyon erősen pézsmás illat, vaníliás körítéssel. Végül igazi friss-édes kis romantikus illatfelhő a Candy Florale, amelyben a citrusok és a bazsarózsa egészítik ki a Candy DNS-t.

Idén alig vártam az új Candy változatot, reméltem, hogy nem fulladt még ki a sorozat, és esetleg újabb szerelembe eshetek. Sajnos a Candy Sugar Pop nem váltotta be a reményeket, pedig a kezdet nagyon ígéretesnek bizonyult. Imádni valóan színes kis külsőt kapott, nekem nagyot dobbant a szívem, amikor megpillantottam a borítást, üveget, egyből egy tál Francia drazséra asszociáltam 🙂 Sajnos az illat annál inkább lelombozott.

De lássuk, hogyan szól az ígéret:

“A Prada Candy Sugar Pop a Prada Candy kollekció legújabb illata. Az illat olyan, mint egy popsláger, könnyű rákattanni. A színes Pop Art alkotásokhoz hasonlóan finom iróniával fűszerezett. A Prada Candy Sugar Pop olyan, mint egy rádió tranzisztorának kellemes rezgése, amely napjaink legnagyobb slágereit játssza.  

A Prada Candy Sugar Pop egyedi energiával, sajátságos rezgéssel bír, amely valódi függőséget okoz. Cukormázas borítása karizmatikus karaktert ad az illatnak, édes első benyomás ez, ám az illúzió egy szarkasztikus odavetett megjegyzéssel szertefoszlik.  A Vert de Bergamote a föld jellegű vaníliával és a zöldebb Mahoniallal fonódik össze: a szívjegy üdítő frissességgel vibrál a légies citromhéj alatt, és először tűnik fel a szívjegyek között az innovatív alma kivonat.

Az ikonikus Prada Candy Sugar Pop illatüvege a ma már klasszikusnak számító háromszínű Prada Saffiano bőrtáska előtt tiszteleg. A három pasztell árnyalat hűen tükrözi a Prada rendkívül sziporkázó ötletességét. Fehér Saffiano bőr veszi körbe gyűrűként az illatüveg felső részét, teste lágy rózsaszín, míg a talprészen és a pumpás adagoló felső részén új színek jelennek meg: halvány sárga és világos kékeszöld.”

Daniela Andrier parfümőr, a Candy Pop Sugar alkotója

Ha valamihez kellene hasonlítanom a Candy Sugar Pop illatát, akkor az a szeretett Candy L’Eau lenne, csak éppen erőtlen, gyengécske hasonmásnak bizonyulna. Megtalálható benne valahol nagyon mélyen a Candy karamellás DNS-e, viszont hiányzik belőle a púderes-pézsmás-gyantás akkord. Cserébe találunk nagyon bájos, halvány virágos tónusokat, friss gyümölcsös akkordokat és enyhén zöldes jellegű bergamott levelet. Hiába a vanília és a barack, amely egyébként bomba páros lenne, a Candy Sugar Pop olyan halványan muzsikál, hogy gyakorlatilag szinte azonnal bőr közelivé válik, s múlik el nyomtalanul 1-2 óra múlva. Tudom, nem szabadna ennyire rámennem a sillage-ra és tartósságra, de én szeretem, ha lehet rajtam érezni a parfümöt és szeretem én is érezni a saját illatomat. A Candy Sugar Pop nevével ellentétben nem egy cukorbomba, hanem egy finom, diszkrét virágos-gyümölcsös illat édeskés felhangokkal. Egyáltalán nem az oly imádott Prada stílust közvetíti, s eleve Prada-nak is nagyon gyenge. De ha valaki olyan illatot keres, amely bőr közeli, kellemesen üde illatú, nem tolakodó, sőt, szinte nem is érezhető, az megtalálja a Candy Sugar Poppal a számítását. Kár érte, olyan jó kis ütős illatot lehetett volna kihozni belőle!

Összetevők: bergamott, citrusok, piros alma, bergamott levél, barack, virágos jegyek, karamell, vanília

Sillage: 2 –  diszkrét virágos illat, hamar bőr közelivé válik

Tartósság: 2 – edp…ehhez képest nagyon hamar elillan a bőrről

Szexifaktor: 3/4 – bújós, romantikus illat

Elegancia: 3/4 – abszolút hordható irodában kiskosztümhöz

Korosztály: kortalan, ez az a fajta karamellás illat, amelyet egy 60 éves hölgy is bátran viselhet

Kapható a parfümériákban, 50 ml 27.800 Ft, 30 ml pedig 20.300 Ft.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter