Prada Candy Florale – parfümkritika

Jó pár napja tesztelem magamon a Prada Candy Florale illatot, köszönhetően annak, hogy végre egy kis előtavaszt élvezhettünk, meleget, cirógató napfényt. Azonnal tavaszt akartam érezni magamon, így tökéletes alkalom adódott arra, hogy a Candy Florale-t viseljem!

prada candy florale

““Ha a szerelem pite volna, Candy még egy szeletet kérne. Ha a szerelem ital volna, Candy duplát rendelne. És ha a szerelem virág lenne… Candy hatalmas csokrot szeretne!”

Ez a mondás tökéletesen összefoglalja Candy hangulatát, a páratlan jókedvét, az életszeretetét. Candy szerint a szerelem olyan, mint a virágok. Kacér játékra hív minket, ahol az érzékiség a tetőfokára hág. Virágok ezrei veszik körül, élvezi a lágy szirmok tapintását. Candy természetes szépsége kivirul.”

IMG_1629

2011-ben merész húzásra szánta el magát a Prada. Az addig makulátlan, pedáns, valódi olasz donna stílusú divatház illatai nem arról voltak híresek, hogy a kor slágerillatait majmolva beállnak a sorba, hanem szembe menve a trendekkel, időtálló, klasszikus vonalú illatokkal testesítik meg mindazt, amit a Prada-ban imádunk. A Candy megjelenése egyszerre volt sokkoló és lebilincselő. Személy szerint nekem addig minden Prada illat megvolt, rajongok a Prada parfümökért (is), és a Candy-re nagyon vágytam. De milyen illat lehet az, ami csajos, édes, kacér, baba és Prada?! Nekem ezek egymást ütő fogalmak. Alaptalan volt a félelmem, hiszen a Candy úgy tud “full” karamellás, cukorkás lenni, hogy emellett ízig-vérig Prada marad: kifinomultan, lehengerlően, stílusosan. (be kell vallanom, hogy itt megszakadt a Prada Candy vonallal való ismerkedésem, mert én hülye a vadi új Candy parfümömmel jó alaposan befújtam egy irtó menő, designer táskát, amire egy használt ruha boltban (magyarul turiban) bukkantam, de nem lehetett kimosni, csak kitörölgetni, de az a jellegzetes turis szaga csak nem akart kimenni belőle…gondoltam, na majd a Prada Candy kiűzi belőle…hát nem. Lett egy olyan táskám, ami ugyanúgy turis szagtól bűzlött, mellette hatalmas Candy illatfelhőt húzott maga után, és ez a két illat keveredve elvette sajnos bevésődött, és azóta mindig az a táska jut eszembe a Candy-ről. 🙂 )

prada-candy-florale parfüm

De más a helyzet a Candy Florale illattal. Ez a púderes, enyhén zöldes-friss karakterű illat nagyon kellemes “csalódás” volt. Légies, pajkos, játékos kis illat, melyben nagyon mélyen, nagyon halkan duruzsol az ős-Candy semmivel sem összekeverhető karamell-benzoát-pézsma szent hármasa. Csodálatosan lágy, törékeny pünkösdi rózsa nyiladozik az illatban, limonádéval frissítve, mindez olyan finoman, gyengéden, hogy az ember legszívesebben egy kis lenge nyári ruhába bújna, felpattanna egy biciklire, és a folyópartra érve a magas fűben elterülve csak hallgatná a természet muzsikáját. De megállja a helyét a városi dzsungelben is, meglepő módon, bár kifejezetten diszkrét, finom illat, tartós, és nyomot hagy maga után: ma épp munka ügyben időztem valahol és bejártunk pár termet, majd 1-2 óra múlva visszatértem, és egy kedves férfi ismerősöm megjegyezte, hogy milyen finom az illatom, és még órák után is érezte az egyik teremben, ahol jártam. Wow! Pedig én nem is érzem magamon ilyen intenzíven!

IMG_1628

Szóval, hölgyeim, ha szeretitek a Candy-t, akkor érdemes lesz tavaszra beszerezni egy virágos-rózsás-púderes-friss változatot, ha pedig nem szeretitek, akkor azért érdemes kipróbálni, mert a Candy Florale nagyon más, mint a sima Candy.

Kapható 30, 50, 80 ml-v változatban, Eau de Toilette töménységben.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter