Paco Rabanne Invictus & Olympéa Aqua

Az istenek is vágynak arra, hogy néha felfrissüljenek, természetesen ezt is csak isteni, fenséges módon. A tavalyi év nagy slágerillata lett az új Paco Rabanne Olympéa, melyben a sós vanília akkordja vett le mindenkit a lábáról. Az isteni páros férfi tagja, az Invictus szó szerint isteni magaslatokba helyezte a férfiparfümök új zászlóshajóit, hiszen az új ideál kezd a sportosan macsós, erőtől duzzadó és női szíveket megremegtető illatok felé elhúzni.

PACO RABANNE_INVICTUS & OLYMPEA AQUA_PACKSHOT

Meglepetésként ért a hír, hogy a sikeres illatpáros új, vizes jegyekben fog visszaköszönni, bevallom, kissé féltem, mert van a vizes jegyeknek olyan fajtája, amit nem szeretek viselni, még nyáron sem. Úgyhogy alig vártam, hogy tesztelhessem őket.

PACO RABANNE_OLYMPEA AQUA_STILL LIFE

Az Olympéa Aqua határozottan meglepett! Az illat lényege ugyanaz a megfoghatatlan sós-vaníliás akkord, amit a sima Olympéa-ban annyira szeretek. Vizes jegyek borítják be az egész kompozíciót, de olyan lágyan, olyan finoman, hogy nem fojtják vissza az illat esszenciáját, lényegi elemét, csak éppen kerekítenek, gömbölyítenek rajta. Finoman adagolt gyömbéres akkord a calabriai bergamottal szinte gyöngyöző, sziporkázó az én orromnak, egyszerre friss, fenséges és nőies. Ha már nőies akkor meg kell említenünk a keserű narancslevelet, mely halkan, de magabiztosan van jelen ellenpontként az illatban. A kasmírfa puhasága és az ámbra tisztasága csodásan lágy alapokat adnak ehhez a könnyed mégis erősen jelenlévő, nyomot hagyó illatnak. Nálam a tavaszi-nyári szezon egyik kedvence lesz.

PACO RABANNE_OLYMPEA & INVICTUS AQUA_BTS 1

Az Invictus 2013 óta van jelen a parfümpiacon, mely az erőt, dinamizmust és energiát jelenítette meg vizes-fás jegyeivel. Az idén megjelenő Invictus Aqua maga a jeges győzelem, a hűs szenvedély. Engem egyből levett a lábamról, ennek pedig csak a párom örül, mert tudja, hogy hamarosan kapni fog belőle egy üveggel. 🙂 Az illat titka a vizes jegyek finom fűszerezettségében rejlik, a fejjegyben lévő vizes akkord mellé friss-zöldes jellegű ibolya levél társul, melyet jó nagy adag rózsaborssal hintettek meg. Pikáns mégis lehengerlően friss és energikus. A yuzu (japán citrusféle) és a grapefruit héj jelenléte felel a frissítő akkordokért. Guajakfa és ámbra kettőse ad alapot az illatnak, melyek, miután lecsengett a citrusok tánca, a vizes jegyekkel szépen összesimulnak.

PACO RABANNE_INVICTUS AQUA_PACKSHOT

Nemcsak Olympéa és Invictus rajongóknak nyújt remek, friss alternatívát az új Aqua illatpáros, hanem azoknak is érdemes kipróbálni, akik tavaszra és nyárra keresnek új, könnyed, modern illatot.

Nézegessünk egy kis kedvcsináló videót az Olympos-ról 🙂

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter