Oudot nyárra is!

Ez a cikkem most kifejezetten az oud,- és orientális illatok rajongóinak készült. Oudos illatokról már írtam néhányszor, de az orientális parfümöket valahogy eddig egy kicsit elhanyagoltam….ezen most változtatok.

4935m

Az oud-ot, mint összetevőt szeretem. Ám ahhoz, hogy egy oudos illat igazán finom legyen, fontos a többi összetevő is, és az arányok is. Az oud rajongók egy része azonban a hűvösebb évszakokra korlátozza kedvenc parfümjeinek a használatát, mely sok esetben jogos is, de azért vannak kivételek. Itt van például Terry de Gunzburg Terryfic Oud Extreme illata, melyben a száraz sivatagi szél találkozik a perzselő forrósággal. Ennél az illatnál értjük meg igazán miért is használják előszeretettel a Közel-Keleten ezeket a töményebb, oud-os parfümöket. Attól, hogy egy illat nehezebb és tartalmasabb, attól még van helye a legnagyobb melegben is, és amint bevállaljuk és elkezdjük használni, rájövünk, hogy nem is olyan nehezek….sőt nagyon is illenek a nyári időjáráshoz. Az Oud Extreme-ben Terry de Gunzburg a keleti művészet iránti szenvedélyét kelti életre.

terryfic-oud-extreme

Gyönyörű keleties aranymotívumokkal díszített üvegében egy mesésen gazdag palota elevenedik meg a sivatag közepén. Az ékszerként ragyogó aprólékosan kidolgozott üveg is a minőséget és luxust fejezi ki. A benne lévő illatban pedig ugyanez tükröződik: a világ egyik legdrágább parfüm alapanyaga az oud, találkozik a rózsa, sáfrány és a bőrös jegyek érzékiséggel túlfűtött illatával. Varázslatos, extra tartós illat, mely a sivatag ékköve. Én az idei nyári forróságban is szívesen fújom magamra, hiszen fás-füstös illatát a nagy meleg még jobban kiemeli, még messzebbre repít az ezeregyéjszaka meséinek vidékére. Olyan, mintha egy varázsszőnyegen repülve csodálnánk a sivatagi dűnék mögött aranyló naplementét. Ez a parfüm a csábító vonzerő mellett valami határtalan erőt sugároz. Sziklaszilárd magabiztosság, odaadó érzékiség, stílusos és lehengerlő hatás, időtálló érték és a pillanat értékessége tükröződik az Oud Extreme-ben, mely szerintem még nagyobb sikerre tesz majd szert, mint a Terryfic Oud…bár nálam már az is abszolút befutó.

4937

Ha Ti is kedvet kaptatok hozzá, akkor a Madison Parfümériában meg is tudjátok vásárolni a másik 2 Terryfic Oud illattal együtt.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter