Olcsó parfümnek híg a leve, avagy a kínai pancsok világa

Amióta parfüm van, azóta hamisítják is. Pláne manapság, amikor az eredeti parfümök ára (irreálisan) az egekben. Mert, kérem, a nagy divatházak parfümjei vagy a kozmetikai cégek parfümtermékei szinte mind szintetikus anyagokból készülnek (kivéve a niche illatokat, kis parfümházakat). Nyilvánvaló, hogy a jól hangzó Gucci, Chanel, Dior nevet kell megfizetni egy-egy drogériában plusz a drogéria saját kis hasznát. A spórolás jegyében zarándokol annyi honleányunk piacokra, aluljárókba, internetes aukciós oldalakra, ahol 100 ml-s Sánelleket igazán óccsón adják.

Honnan ismerjük fel, hogy hamis a parfüm?

1. jel: Legyen gyanús, ha 100 ml-s a kiszerelés, mert szinte csak nagy mennyiségűt hamisítanak.

2. jel: 100ml-s, és a “hülyénak is megéri” áron adják….tuti hamis! Egy 100 ml-s Chanel ára lagelább 25.000 Ft, ennél olcsóbb, ami eredeti nincs!

3. jel: Maga a parfüm nem is létezik! Nyilván tuti hamis:) Lelőhelyeik: aukciós oldalak!

Kedvencem ez a “Chanel Chance Black”: az üvege az eredeti Chance vonalat követi, csak éppen egy elrugaszkodott fantáziájú “parfümőr” megálmodta a Black változatát…:D

Ez az Armani a megtévesztésig hasonlít az Armani Code-ra, csak zöld:) Nyilvánvalóan a megtévesztésre játszik, mert egyértelműen Giorgo Armani van ráírva, egy nem létező parfümnévvel.

A következő gyöngyszem személyes kedvencem! A D&G The One dobozára hajazó külsőben egy Sexy Choclate rejtőzik:D

 

Íme, Light Blue rajongóknak, csak kicsit másképp!

Az aukciós oldalon így hírdeti az illető:

“D&G Light Pink hölgyeknek, originált, azonnal elvihető. Igen, megtaláltad, amit keresel, ne hagyd ki!”

Tehát originált Light Pink…és még igaza is van:D

4. jel: A doboz, a parfüm neve stimmel, csak a parfümház neve tér el az eredetitől egy-két betűvel (mint az Adidas vs Abibas).

 

 



1 thought on “Olcsó parfümnek híg a leve, avagy a kínai pancsok világa”

  • Na pont az ilyen hamis parfümök miatt szoktam mindig a már jól bevált parfümotton.hu oldalaról ( http://www.parfumotthon.hu/ ) rendelni, tőlük mindig eredeti parfüm érkezik. 🙂 Viccesek ezek a fantázia nevek, amiket a hamisítók kitalálnak.. 😀 De még mindig jobb, mintha ugyan azzal a neve lenne mint az eredetinek. Így jót mosolygunk rajta maximum 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter