Olasz divathét – és az olasz illatok

Június 3 és 25 között az Olasz Kultúrintézet megrendezte Az Olasz Divat elnevezésű kiállítását. Nem is volt kérdéses, ezt bizony nem hagyhattam ki. A kiállításon ugyan nem sok ruha volt, de természetesen mind az olasz divat legkiemelkedőbb alakjainak a kreációi. Nekem nem sokáig kellett az újabb cikken fantáziálnom, a kiállított ruhakölteményekhez természetesen olasz parfümöket társítottam, mert ha Olaszország, akkor a divat mellett a parfümök is központi szerepet játszanak.

Vágólap01

Ezt az álomszép Giorgio Armani estélyit – melyet csodás kézzel készült hímzéssel díszítettek – szerintem minden nő szívesen viselné. Hozzá csakis egy Armani parfüm illik, méghozzá a Sí edp. Ez az illat édes, lehengerlő, kissé buja. A rózsa, frézia, pacsuli, fás jegyek és extra adag vanília kész boldogságbombát rejtenek, egyszóval, szépség, luxus és minőség.

Vágólap02

Ez az Enrico Coveri estélyi kézzel felvarrt flitterekből készült, melyek egy díszes gyümölcsöt formáznak. Így parfümből a Gucci Flora by Gucci Glorious Mandarin-t választottam hozzá, mely a nyarat ünnepli, maga az eufória, játékosság. Ez a ruha és az illat a tengerparti exkluzív partykhoz a legideálisabb. Eleganciáját, nyári frissességét a peónia, jázmin, pina colada, mandarin, narancs, pézsma és a fás jegyek adják.

Gai Mattiolo halványkék csipke estélyi ruhája, a hosszú taft uszállyal nekem a Hamupipőkét juttatja eszembe. Aprólékos, finom, részletes megmunkálása, kecses vonalai a nőiesség abszolút megtestesítői. Dolce & Gabbana Dolce illata pont ezt kifinomult, nőies stílust hozza, acquás, virágos illata nerolival, papaya virággal, amarilisszel, nárcisszal, vízililiommal és kasmír fával tökéletesen illenek ehhez a légies, álomszép ruhához.

Vágólap1

Alessandro Angelozzi bizony mert nagyon álmodni, amikor ezt a ruhát megtervezte. Ez a ruha romantikus, álmodozó, ezt a hatást pedig csak fokozza, hogy a csodaszép topmodell Bianca Balti viselte a ruha bemutatásakor. Parfümből, ami ennyire romantikus és elegáns, az Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza-ja. A körte, grapefruit, osmanthus, mandula és pacsuli igazi ünnepi szépséget varázsolnak viselőjük köré.

Végül pedig ehhez a bordó flitteres ruhához – mely abszolút jól hordható divatbemutatókon kívül is – egy nagyon közkedvelt, simogatóan bársonyos, púderes illatot hoztam, a Prada Infusion d’Iris 2015-ös kiadását. Az írisz, benzoegyanta, cédrus, mandarin már egy kicsit az őszt idézi, ahogyan ez a ruha is.

Szylwy

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter