Nina Ricci Bella – parfümkritika

Jó pár hónapig ültem a az új Nina Ricci Bella kivesézésén, több okból is, de a legalapvetőbb az, hogy szinte hetente változott a véleményem az illatról, és nem hagyott nyugodni az a megtapasztalás, hogy különböző szezonban, napszakban, szituációban a lehető legtöbbször használjam. Tudjátok, hogy ha egy parfümről itt a blogon “kritikát” olvastok, vagy inkább saját véleményt, akkor azt mindig jó pár napos “hordás” előz meg, nálam e nélkül nincs véleményformálás, mert volt már, hogy blotteren (papírcsíkon) iszonyúan nem tetszett egy illat, bőröm meg majdhogynem életem szerelme lett…A Nina pedig úgy tűnik, számos arccal rendelkezik, mert nagyon nehezen tudtam letenni voksomat az mellett, hogy szeretem-e vagy sem. Lássuk!

Két tényező is abszolút befolyásolta a hozzáállásomat: egyrészt a mi Palvin Barbink lett az illat arca, wow! Imádni való a kampány, mondhatni, így lett kerek a Nina Ricci princess univerzuma. Másrészt az elmúlt évek legszebb parfümös üvegét tisztelhetjük a Bellában. Elképesztő kidolgozás, a színek, minden apró részlet lenyűgöző, már csak az üvege miatt is kell, na! 🙂 Nagyon kíváncsi voltam a koncepcióra, itt olvashatjátok, mit ígér az új illat:

Bella,… azaz hogyan permetezzünk varázslatot a világba, egy kis huncutsággal megfűszerezve. Vibráló virágos illat, Sonia Constant parfümőr kreációja. Érzékien kényeztető illat, határozott karakterrel. Garantált függőséget okoz a finoman gyümölcsös, enyhén keserű-édes zamatú rebarbara, szinte a szánkban érezzük az ízét. Ezt a jegyet még ellenállhatatlanabbá teszi a zöld mandarin üde és merészen pikáns illata, a vanília simogató melegsége, amely finomságot kölcsönöz az illatnak, miközben még ínycsiklandozóbbá teszi az illatkompozíciót. Spontán és szemtelenül vidám ötvözet.

A rózsa illatgazdagságát sikerült teljes egészében becsempészni az illatba török rózsaolaj és rózsa abszolútum felhasználásával. Míg előbbi a frissen begyűjtött szirmok üde illatát árasztja, a másik a virág szívéből nyert meleg hangulatú, az érzékeket pazarul kényeztető jegyekkel gazdagítja az illatkölteményt. A háttérben a frézia ragyogó, kristálytiszta üde illatával tökéletesen megidézi a színtiszta modern romanticizmust. A bársonyosan puha és nyugtató fehér pézsma olyan érzetet kelt, mintha kasmírt viselnénk bőrünkön. Az érzékiség és nőiesség megnyilatkozása.

Merész és bátor lépésre szánta el magát a Nina Ricci, amikor szakítva a kor trendjével, nem egy édes-cukros-csokis-pralinés illatot álmodott meg ismét a hercegnők univerzumába. A Bella egy fanyarkás akkorddal indít, melynek középpontjában az egyébként nem igazán felkapott rebarbara áll. Persze azért nem kell aggódni, azért teljesen nem engedték el az édesebb akkordok kezét, de üdítően frissnek és trendteremtőnek hat a zöld mandarin, rebarbara és a citrom kicsattanóan élénk akkordja. Nyár végén kezdtem el használni, akkor ez a friss-fanyar akkord igen intenzív volt a bőrömön, a nagy melegben ez hatott inkább az érzékeimre, s éreztem központinak, hangsúlyosnak. Az alapjegyek a megbízhatóan stabil és finoman édeskés-púderes-tiszta pézsma és vanília. A vanília ősszel, sőt a még hidegebb időben kerül előtérbe, például tegnap és ma kifejezetten hangsúlyossá vált rajtam, s háttérbe kerültek a fanyarkás akkordok, azaz inkább úgy mondanám, hogy pezsgőbbé tették a vaníliát, s a rebarbara-vanília édes-fanyar játéka más időben más végkifejletet eredményez. A szívjegy nőies és szelíd virágos akkordjai (rózsa és frézia) a puhaságot erősítik. A frézia édessége jól ellensúlyozza a fejjegyek fanyarságát.

Tartóssága sajnos nagyon gyenge, ez engem mindig lelomboz, és elszomorít, bár most a hidegebb időjárásnak köszönhetően nem annyira gyorsan tűnik el. Az az igazság, hogy hol évezem a fanyarságát, hol nem. Hol tetszik ez az édes-fanyar ellenpontozás, hol nem, hol izgalmasnak találom, hol nem. Minden alkalommal meglep, hol jól esik viselni, hol nem. Tény, hogy üdítően hat az édes illatok között, és remek alternatíva annak, aki szereti a virágos-gyümölcsös illatokon belül azt, amely kellően csajos, nőies, ugyanakkor kissé öntörvényű is. A Nina-t nagyon szerettem, sokat használtam, a Luna nem szólított meg, a Bella pedig a három illat közül az, amely talán a legnagylányosabb.

Összetevők: Rebarbara, citrom, zöld mandarin, rózsa, frézia, pézsma, vanília

Sillage: 2/3 –  egyáltalán nem érezték rajtam, én azért magamon igen úgy 1-2 óráig

Tartósság: 2 – illanós a szentem

Szexifaktor: 4 – modern érzékiség

Elegancia: 3/4 – abszolút elmegy munkahelyre is, sőt!

Korosztály: bárkinek, egészen fiatal lányoktól az érett korosztályig

Már kapható a nagyobb parfümériákban, 30 ml kb 13.900 Ft.

Ilyen csodás ajándékcsomagban kapható idén karácsonykor a legnagyobb parfümériákban:



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter